2019.10.18, Péntek

Katasztrófavédelem

Péntektől Nógrádban is életbe lépett a tűzgyűjtási tilalom

2019.03.01

Helyi hírek

A megjelölt megyékben tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakóhelyeken, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben lévő ingatlanokon.

Óvatosságra int a katasztrófavédelem a mécsesek, gyertyák miatt

2018.10.31

Aktuális

Fokozott óvatosságra int a katasztrófavédelem mindenkit mindenszentek és halottak napja előtt, mivel ilyenkor sokan mécsest vagy gyertyát gyújtanak a lakásukban is.

Mégis megszűnik a családi házak kötelező kéményellenőrzése

2017.11.01

Aktuális

Az Országgyűlés kedden ismét a családi házak kötelező kéményellenőrzésének megszüntetése mellett szavazott.

Még nem késő ellenőriztetni fűtőeszközét!

2017.09.16

Országos hírek

Már csak egy hónap és itt a fűtési szezon. A katasztrófavédelem közleményben tájékoztatja az állampolgárokat a megfelelő óvintézkedésekről.

Szent Flórián napja munkaszüneti nap a katasztrófavédelemnél

2017.05.03

Aktuális

Nógrád megyében mintegy ötven tűzoltó és tizenhat készenléti szerv biztosítja az állampolgárok biztonságát.

Miért nem érdemes szándékosan félrevezetni a tűzoltókat?

2017.03.04

Aktuális

Aki szándékosan téveszti meg a tűzoltókat komoly büntetésre számíthat, emellett veszélyezteti embertársait is.

Karancs Speciális Mentőszolgálaté az év önkéntes mentőszervezete elismerés

2017.02.10

Aktuális

Megtartotta a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság évértékelő és feladatszabó állománygyűlését. A hagyományok szerint ezúttal is a rendezvényen adták át az elismerést az előző esztendőben kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó szervezeteknek, tiszteknek, tiszthelyetteseknek.

Ónos eső utáni helyzetkép

2017.02.02

Aktuális

Erős havazás, majd ezt követően intenzív ónos esőzés érte el tegnap délután Nógrád megyét. A katasztrófavédelem Nógrád megyei tűzoltóit az éjszaka folyamán három alkalommal riasztották ezzel összefüggésben.

Elismerés a téli helytállásért

2017.01.22

Aktuális

Huszonhatan, köztük nyolc tűzoltó vett át elismerést az elmúlt két hét rendkívüli téli időjárása során tanúsított helytállásáért január 20-án a Belügyminisztériumban. A kiemelkedően teljesítő kollégákat - köztük Stuller Tamás c. tűzoltó törzszászlóst, a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokát - a tárca miniszterhelyettese példaként állította a többiek elé.

Óvatosan a jégfelületeken!

2017.01.02

Aktuális

Nógrád megyében is ízelítőt kaphattunk a hideg, barátságtalan téli időjárásból. A nyílt vizek felületén a legtöbb helyen összefüggő jégréteg alakult ki a tartós mínuszok miatt, ám a jégen tartózkodás veszélyes lehet, ha nem tartják be az alábbiakban olvasható szabályokat.

Adomány a katasztrófavédelemnek

2016.11.09

Aktuális

A Hankook Tire Magyarország Kft. már megszokottnak tekinthető éves abroncsadományozási ünnepségét tartotta meg. A katasztrófavédelem ötödik alkalommal részesült az adományból.

Előzzük meg a kéménytüzet!

2016.10.05

Országos hírek

A kéménytüzek megelőzésére szólítja fel a lakosságot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), miután csak az elmúlt héten huszonegyszer riasztották ilyen esethez a tűzoltókat.

A házigazda nógrádiak nyerték az országos kispályás labdarúgó tornát

2016.06.18

Helyi hírek

Egy napra minden gyerek tűzoltó lehet

2016.05.27

Aktuális

Elnyerték az országos katasztrófavédelmi főigazgató különdíját a salgótarjáni „közgések”

2016.04.25

Helyi hírek

Az előző évekhez hasonlóan az idén is a közös rendőr- és tűzoltónapon tartották a felmenő rendszerű ifjúsági katasztrófavédelmi verseny országos döntőjét.

Fókuszban a társasházak tűzvédelme

2018.11.06

Aktuális

Idén is meghirdeti a katasztrófavédelem a Társasházak napja elnevezésű konzultációsorozatot. A november 6-án kezdődő háromnapos rendezvénysorozat célja, hogy a társasházak, lakóközösségek széleskörű tájékoztatást kapjanak a követendő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel is növelve a lakóépületek biztonságát.

Változtak az önkéntes tűzoltó egyesületekre vonatkozó szabályok

2018.08.31

Aktuális

Az önkéntes tűzoltó egyesületek támogatásának, tűzoltószakmai ellenőrzésének katasztrófavédelmi feladatairól szóló BM OKF utasítás augusztus 23-án jelent meg a Hivatalos Értesítőben. Az egyik legfontosabb változás, hogy az önkéntes egyesületeket az eddigi négy helyett már csak három kategóriába lehet sorolni.

Hétfőtől háromnapos tűzvédelmi konzultációt tart a katasztrófavédelem

2017.09.17

Aktuális

Tűzvédelmi nyílt napot tart hétfőn, kedden és szerdán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A konzultációk a megyei kirendeltségeken lesznek elérhetőek.

Ismét életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Nógrádban

2017.08.04

Aktuális

Helyesen jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy Szendehely, Jókai utcában található családi ház fürdőszobájában 2017. augusztus 3-án, csütörtökön délután.

Idén is látványosra sikeredett a hónap fotója

2017.04.13

Aktuális

2017. április 12-én átadták a Március hónap Nógrád megyei fotója elismerést.

Mozgalmas heteken van túl a Karancs Speciális Mentőszolgálat

2017.02.13

Helyi hírek

Németországban vett részt nemzetközi elsősegélynyújtó-felkészítő táborban, majd Az év önkéntes mentőszervezetévé választották, február 11-től pedig új elnök áll az egyesület élén. A Karancs Speciális Mentőszolgálat mozgalmas évkezdést tudhat maga mögött.

Nógrád megyében is problémákat okoz a hirtelen olvadás

2017.02.07

Aktuális

A hőmérséklet emelkedése következtében az elmúlt időszakban lehullott hó erős olvadásnak indult, emiatt több helyen védekezési munkálatokra volt és van szükség. A hétvégén a tűzoltóknak Diósjenőn, Nógrádmegyerben, Pásztón, Szirákon, Szügyben és Bátonyterenyén is elárasztott pincéknél kellett segédkezniük a víz kiszivattyúzásában.

Szécsényben is lezajlott a jégről mentési gyakorlat

2017.01.27

Aktuális

A balassagyarmati katasztrófavédelmi kirendeltség szervezésében szerdán Szécsényben, a Forgách-kastély mögött található Várkert nagytaván tartottak szituációs begyakorló gyakorlatot a balassagyarmati és a szécsényi hivatásos tűzoltók, valamint az Ipoly-völgyi Különleges Mentők.

Melegedőhelyek listája a megyében

2017.01.06

Aktuális

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság internetes oldalán közzétette az elérhető melegedőhelyek listáját.

Íme a bizonyíték, hogy miért érdemes szén-monoxid-érzékelőt beszerezni

2016.12.30

Aktuális

Vizslásra szén-monoxid miatt, Egyházasdengelegre pedig tűz miatt riasztották szerdán a tűzoltókat.

Óvatosan a tűzzel!

2016.10.27

Aktuális

Mindenszentek idején és az azt követő Halottak napján általános szokás, hogy gyertyát gyújtunk azokért, akik már nem lehetnek velünk. Sokan nemcsak a temetőkben, hanem otthon is gyertyagyújtással emlékeznek meg, emellett egyre jobban terjed a halloweeni töklámpás készítése is. Sajnos nem telik el év anélkül, hogy a tűzoltókat ne riasztanák temetőtüzekhez, vagy olyan lakástűzhöz, amelyet kegyeleti gyertya okozott.

Újabb hét kezdődik a Katasztrófavédelmi Gyermektáborban

2016.07.04

Helyi hírek

Alparancsnoki képzés Mátraverebély-Szentkúton

2016.06.10

Helyi hírek

Szent Flórián ünnepe a tűzoltóknál

2016.05.03

Helyi hírek

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja, ebből az alkalomból tartotta meg ünnepségét a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Tűzoltókat toboroztak Balassagyarmaton

2016.04.20

Kirakat

Számos fiatalembert mozgatott meg a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltsége által hétfőre meghirdetett toborzás.