2024.05.02, Csütörtök
A salgótarjáni katasztrófavédelem szakemberei kaptak elismerést
Fotók: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság; Nógrád VMKI

A salgótarjáni katasztrófavédelem szakemberei kaptak elismerést

Nógrád Katasztrófavédelem

2023.09.24. 07:14

Az idén 17. alkalommal megrendezett Nógrádi Vármegyenapon számos díjat adott át a vármegyei önkormányzat. A Nógrád Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése által alapított Szondi György Díjat idén a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Salgótarjáni Katasztrófavédelmi Kirendeltsége vehette át. Az elismerő oklevelet és az emlékplakettet Skuczi Nándor, a közgyűlés elnöke adta át Angyal Tibor tűzoltó alezredesnek, a kirendeltség vezetőjének.

Hirdetés

A Salgótarjáni Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén ellátja a tűzoltási és műszaki mentési tevékenységet, a tűzmegelőzési, polgári védelmi, és iparbiztonsági feladatokat.

A Kirendeltség állományában szolgálatot teljesítők kimagasló szakmai tudásukról tesznek bizonyságot az évről-évre megrendezésre kerülő szakmai versenyeken. Az iparbiztonsági felügyelő már több alkalommal is megnyerte az ADR ellenőrök országos szakmai vetélkedőjét, valamint a hatósági osztály állománya is sikeresen szerepel az országos tűzmegelőzési versenyeken.

A Kirendeltség kiváló kapcsolatot alakított ki a környező iskolákkal, óvodákkal. A települések által szervezett rendezvényeken részt vesznek, bemutatókat tartanak, így adva betekintést a tűzoltói hivatás mindennapjaiba, szépségeibe. Rendszeresen járnak óvodai és iskolai csoportok a laktanyába, hogy közelebbről is megismerjék a tűzoltók napi munkáját. A Salgótarjáni Katasztrófavédelmi Kirendeltség szakmai irányításával segíti a tűzoltóságok tűzoltási és műszaki mentési munkáját, valamint folyamatosan részt vesz a hivatásos állomány képzéseinek megszervezésében és végrehajtásában.

Az oktatási intézményeken kívül jó kapcsolat alakult ki az önkormányzatokkal, kormányhivatallal, járási hivatalokkal és társszervekkel, valamint a lakossággal, akik minden körülmények között számíthatnak a Kirendeltség szakembereire.

 

Helyi hírekSalgótarjánKatasztrófavédelem