2024.03.29, Péntek
Mozgalmasan indult a hét a Nógrád vármegyei tűzoltóknak
Illusztráció, unslpash.com

Mozgalmasan indult a hét a Nógrád vármegyei tűzoltóknak

Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2023.03.15. 10:00

Két helyszínen kellett beavatkozniuk hétfőn a Nógrád vármegyei tűzoltóknak a hétvégi vihar miatt. Balassagyarmaton, a Fenyves úton egy önkormányzati épületre dőlt egy tizenöt méter magas fenyő.

Hirdetés

A város hivatásos tűzoltói létraszer és motoros láncfűrész segítségével távolították el a fát. Kozárdon, a Bem úton egy távközlési vezetékeket tartó oszlop dőlt ki. A pásztói hivatásos tűzoltók lehúzták az úttestről a leszakadt vezetékeket, majd átadták a helyszínt a település polgármesterének - számolt be róla a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Mint írták, két parkoló személyautónak ütközött egy autóbusz hétfőn délután Kazáron, a Diófa úton. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A műszaki mentés ideje alatt félpályás útlezárás volt érvényben. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Négy esetben riasztották Nógrád vármegye tűzoltóit szabadtéri tüzekhez az elmúlt huszonnégy órában. Hétfő délután Salgótarján külterületén, egy erdős részen száraz fű és falevelek égtek kétszáz négyzetméteren. Néhány órával később Mátraverebélyben, a Rákóczi úton nádas és felhalmozott szemét égett száz négyzetméteres területen. Az esti órákban Nógrádmegyer külterületén három hektáron pusztított a tűz. Kedden korán reggel Csécsén, a Köztársaság úton csaptak fel a lángok. A vármegye hivatásos és önkéntes tűzoltói kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével oltották el a tüzet. 

Helyi hírektűzoltóságNógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságKatasztrófavédelem