2024.05.19, Vasárnap
Bővült a katasztrófavédelem nógrádi tiszti kara
illusztráció - pixabay

Bővült a katasztrófavédelem nógrádi tiszti kara

nograd.katasztrofavedelem.hu

2021.09.05. 10:00

A megyéből hárman kapták meg első tiszti kinevezésüket.

Huszonegy tűzoltó vehette át augusztus harmincegyedikén első tiszti kinevezését a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon – olvasható a szervezet Nógrád megyei portálján. A tűzoltók hét megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon szolgálnak tovább tisztként. A kinevezési okmányokat az országos katasztrófavédelmi főigazgató hatósági helyettese, dr. Mógor Judit tűzoltó dandártábornok adta át.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója kinevezte tűzoltó őrnaggyá a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába Ondrik Pál tűzoltó zászlóst. Tűzoltó főhadnagyként szolgál tovább a Nógrád megyei igazgatóságon Kabács Krisztián tűzoltó őrmester és Oravecz Béla tűzoltó zászlós.

A kinevezési okmányok átadását követően a tisztek fogadalmat tettek, amelynek szövegét Ondrik Pál tűzoltó őrnagy olvasta elő. Mindezek után dr. Mógor Judit tűzoltó dandártábornok, az országos katasztrófavédelmi főigazgató hatósági helyettese a frissen esküt tett tisztekhez fordulva úgy fogalmazott, a kinevezés napja mérföldkő nemcsak a hivatásuk, hanem a magánéletük szempontjából is.

A tábornok hangsúlyozta, a tiszti fogadalom szövegének minden egyes szavát kötelezőnek kell tekinteni úgy saját maguk, mint az alárendelt kollégák felé. Mint a főigazgató-helyettes mondta, amikor kihívásokkal találják szemben magukat, amikor nehéz idők járnak, gondoljanak vissza ezekre a felemelő pillanatokra, merítsenek erőt belőlük, és találják meg segítségükkel a helyes megoldást.

Helyi hírekNógrád Megyei KatasztrófavédelemNógrád megyetűzoltóság