2024.05.19, Vasárnap
Idén is alkotásra bíztat a megyei katasztrófavédelem
Illusztráció: Pixabay

Idén is alkotásra bíztat a megyei katasztrófavédelem

nograd.katasztrofavedelem.hu

2022.02.04. 10:43

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2022-ben immáron kilencedik alkalommal hirdeti meg alkotói pályázatát az óvodások és iskolások körében.

Az Országos és Megyei Tűzmegelőzési Bizottság idén olyan alkotásokat vár, amelyeken az óvodások és az iskolások a tűzmegelőzés és a tűzvédelem fontosságát ábrázolják. Az óvodásoktól egyénileg készített szabadkézi rajzokat vagy csoportosan elkészített egyéb kézműves alkotásokat várnak, az iskolások három korcsoportban, hattól tíz éves, tizenegytől tizennégy éves, és tizenöttől tizennyolc éves korig pályázhatnak. Ők szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást küldhetnek be, de írhatnak verset vagy mesét is, esetleg számítógépes programot is készíthetnek.

A pályaműveket április 30-ig lehet benyújtani postán (Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 3100 Salgótarján, Szent Flórián tér 1.), vagy e-mailen ([email protected]), illetve előzetes egyeztetés után személyesen a megyei igazgatóságon a korcsoport és kategória megjelölésével.

A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjait 2022 júniusában Budapesten adják át. Az országos verseny győztesei és különdíjasai értékes nyereményeket kapnak. Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2022” címet, és egy valódi tűzoltó-bemutató részese is lesz.

Helyi hírekKatasztrófavédelempályázat