2019.08.25, Vasárnap

Kitekintő

Hétvégén tortafesztivál lesz Palotáson

2017.05.15

Torták,sütemények és édes alkotások versenyét rendezik minden évben Palotáson, immár 4. alkalommal. A családias légkörben zajló nap cukrászati bemutatókkal is vár mindenkit, a versenyre pedig bárki nevezhet, legyen az lelkes amatőr vagy cukrász.

Újra lesz Tarján Acél Futam

2017.05.11

A június 10-i, Salgó vára és Eresztvény térségében megvalósuló Tarján Acél futamának pályája 6-7 kilométer hosszú lesz, az indulóknak mintegy 30 akadállyal kell majd megküzdeniük.

Válogatott tájfutók Nógrád megyében

2017.05.07

Alig ért véget a nagyszabású nemzetközi Nógrád Nagydíj tájékozódási futóverseny sorozat, májusban újabb, igencsak rangos sportági eseményeknek ad otthon a megye. A Magyar Tájékozódási Futó válogatott keret szövetségi kapitánya, Dénes Zoltán május 14-re, vasárnap délelőttre, Salgótarjánban a felnőttek részére egy városi válogató versenyt írt ki.

Vezetett sétát szerveznek a Növénynapon a Nyírjesben

2017.05.05

Május 18-án 10 és 13 órakor induló sétára hívja az érdeklődőket a Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark, erdész vezet a Sziklás-hegység fenyvesei, Kalifornia mamutfenyői, Kína bambuszai, Oregon félsivatagi és Japán növényei között. Bepillanthatnak a füvészkert létrehozásának mozzanataiba, megismerhetik a park növény-és állatvilágát.

Nógrád megyében is népszerű lehet a távlovaglás

2017.05.02

A megyei lovas élet számára jó hírrel szolgálhat, hogy a díjugratás és a fogathajtás mellett Nógrádban is megjelenhet a világszerte a második legnagyobb lovas szakág, a távlovaglás. Ezzel lehetőséget biztosítanak arra, hogy más alternatívába is belekóstolhassanak a lovasok, közelebb kerüljenek a természethez, kipróbálják magukat ismeretlen terepeken.

Szügy, a nógrádi kisközség is részese lesz a Fülemülék Éjszakájának

2017.04.27

Április végétől indul a Fülemülék éjszakája programsorozat, amelynek keretében idén Nógrád megyében Szügy, Dudáska madarászai is kora esti sétával várják a fülemülék éneke iránt érdeklődőket.

Salgó Rallye a hétvégén

2017.04.25

A Salgó 2017 futamát április 29-30-án szervezik meg, várhatóan 140-160 versenyzővel.

Újjáélednek a vándortábor-programok

2017.04.10

Idén nyártól a kormány újjáéleszti a vándortábor-programokat. Az útvonalak kialakítása során a Mátrában is kijelöltek egy gyalogos útvonalat.

Salgótarjánba is ellátogat a gyermekjogi roadshow

2017.03.31

Idén is megrendezésre kerül a "Gyere-K-épbe" elnevezésű gyermekjogi tájékoztató programsorozat, a salgótarjáni állomásnak április 22-én a Városi Sportcsarnok ad helyet.

23. alkalommal kerül átadásra a Balassi-díj

2017.03.23

A jelöléseket 2017. április 24-ig várják Balassi-díj, Kulturális Tevékenységért díj, Az Év Támogatói díja és Az Év Települési Könyvtárosa kategóriában. A díjakat 2017. júniusában 23-án adják át.

Építészek segíthetnek a bűnmegelőzésben

2017.03.12

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya a személy- és vagyonbiztonság fokozása érdekében indította útjára programját az építészet szakembereinek bevonásával.

Megújult kiállításokkal kezdődik a turistaszezon a Füleki Vármúzeumban

2017.03.08

Alapítása tizedik évfordulója alkalmából megújult és modernebb állandó kiállítással indítja az idei turistaszezont a szlovákiai Füleki Vármúzeum március 14-én.

Tavaszköszöntő túra a béri andezit oszlopokhoz

2017.03.03

A március 15-i kb 4 km hosszú túra során felkeresik a Natúrpark és Geopark egyik ritka geológiai értékét, a Bér mellett emelkedő Nagy-hegy vulkanikus eredetű andezit oszlopait. A túrához csatlakozik és számos érdekes információval szolgál Prakfalvi Péter, a Novohrad-Nógrád Geopark geológusa.

Új időszaki kiállítás nyílik a Palóc Múzeumban

2017.03.01

A győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum "A gép forog, az alkotó pihen" Harminc éve hunyt el Szabó József Madách-gyűjtő című kiállítás március 9-től augusztus 30-ig látogatható.

Rangosnak ígérkező focikupát rendeznek a hétvégén Salgótarjánban

2017.02.21

A hétvége utolsó napján egy színvonalasnak kinéző nemzetközi utánpótlás kispályás kupa kerül lebonyolításra a salgótarjáni Városi Sportcsarnokban, az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatósága által életre hívott, hivatalosan Gótai Gyula Emléktornának elkeresztelt rendezvényen.

Városkörzeti sportnapot rendeznek holnap Mátrakeresztesen

2017.05.12

Május 13-án, szombaton Pásztó legtávolabbi városkörzetében, Mátrakeresztesen, a festői környezetben elterülő Békástói- sportpályán a város önkormányzatának anyagi támogatása mellett a városi művelődési központ és a helyi sportvezető Holtner Róbert főszervezésében családi sportnapot tartanak.

Nemzeti Parki Termék Védjegy címre nyújthatók be pályázatok

2017.05.10

Védjegy adományozható azoknak a jellegzetes, helyi előállítású termékeknek, amelyek a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén, természetvédelmi oltalom alatt álló területen (nemzeti park, tájvédelmi körzet, természetvédelmi terület, Natura 2000) termeltek, vagy készítettek, és előállításuk a természet védelmével összhangban történik.

Első alkalommal Hollókői Piknik május 13-14-én

2017.05.06

A hollókőieknél régi hagyomány a húsvéti locsolkodás utáni regenerálódás. A hét-nyolc alsószoknya viselésében megfáradt lányok és a vödrök emelésében megfáradt férfiak, mind-mind alig várják, hogy május közepén “azon a szép zöld gyepen” egy kicsit elheverjenek. Egy pohár rosé az egyik kézben, palóc lepény a másik kézben, miközben a tavaszi nap feltölti az embereket energiával.

Indul a nevezés az Év fagylaltja versenyre

2017.05.03

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Testülete várja a jelentkezéseket az Év Fagylaltja versenyre, amelyet a szegedi Virág Cukrászdában tartanak május 29-én.

Amit a hétvégi raliról tudni érdemes

2017.04.28

A Nógrád Sportja összegyűjtött pár infót a hétvégén megrendezendő MS6LOG Salgó 2017-tel kapcsolatban. Pályarajz, időrend, műsorfüzet, nógrádi indulók.

Ovisokat várnak műfalat mászni

2017.04.25

10. alkalommal hívják az érdeklődő óvodás gyermekeket 2017. május 20-án, szombaton Salgótarjánba, a X. Országos Óvodai Műfalmászó Találkozóra a Mackóvár Központi Óvodába. Az óvoda udvarán, és az óvoda épületében felállított műfalak különböző nehézségi fokozatú mászó-utak lehetőséget adnak arra, hogy az érdeklődő gyermekek képességeiknek megfelelően kipróbálhassák erejüket, bátorságukat, belekóstoljanak az extrém sportok világába.

A hétvégén megtelik a héhalmi Fesztivál tér

2017.04.20

Héhalom Község Önkormányzatának szervezésében harmadik alkalommal kerül megrendezésre a HÉHALOM BÖLLÉR BAJNOKOK LIGÁJA 2017. április 22-én.

Hétfőn Koncz Zsuzsa nyitja a Tarjáni Tavaszt

2017.04.01

A salgótarjáni József Attila Művelődési Központ ad otthont Koncz Zsuzsa Vadvilág lemezbemutató koncertjének április 3-án 19 órai kezdettel. Jegyek még korlátozott számban kaphatók.

Hollókőn idén sem marad Nő szárazon

2017.03.23

A három napos Hollókői Húsvéti Fesztivál a hagyományok és az életöröm ünnepe lesz. 2017. április 15. és 17. között folyamatos program várja a bájos ékszerdoboz faluba látogatókat, ahol az Ófalu parasztházai és köves utcája visszarepít az időben. Gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertek, családi és gyermekprogramok nyújtanak feledhetetlen élményeket a vendégeknek.

Zarándok útikönyv jelenik meg

2017.03.16

A Nógrád megyét is átszelő Gyöngyök Útja zarándokút Budapest – Mátraverebély-Szentkút közötti 158 km-es szakaszáról március végén zarándok útikönyv jelenik meg. A hiánypótló kiadványt a sárga gyöngy jelzésű utat fenntartó Via Margaritarum Zarándok Egyesület jelenteti meg a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával.

Nemzetközi viadalt rendez a Pásztói AC

2017.03.10

Március 10-12. között a Pásztói Asztalitenisz Club lebonyolításában Budapesten az Ormai Asztalitenisz Csarnokban kerül megrendezésre a Hungarian Deaf Table Tennis Open hallássérült nemzetközi asztalitenisz verseny. A versenyen 9 ország (Japán, Anglia, Olaszország, Németország, Ausztria, Szlovákia, Litvánia, Norvégia és Magyarország) vesz részt.

Főnemesi családok lesznek a szécsényi Kastély Szalon vendégei

2017.03.06

Kastély szalon címmel indít új programot a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeum, amelyben magyar főnemesek leszármazottai beszélnek a múltról, jelenről és a jövőről. Havonta egyszer szervezik a kerekasztal-beszélgetést, március 16. és július 13. között.

A fődíj sem csekély: a tombolán terepasztalt nyerhetnek

2017.03.01

Több mint ezer négyzetméteren, a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban március 10-12. között tekinthető meg a Balassagyarmati Vasútmodellező Klub kiállítása.

Hetedik évfolyamát kezdi a Snétberger Zenei Tehetség Központ

2017.02.24

A meghallgatásokra március elején kerül sor, többek közt Salgótarjánban is. Mint az intézmény alapítója, Snétberger Ferenc gitárművész csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a központ működése biztosított, és fejlesztések is indulnak.

Koncz Zsuzsa nyitja a Tarjáni Tavaszt

2017.02.16

A salgótarjáni József Attila Művelődési Központ ad otthont Koncz Zsuzsa lemezbemutató koncertjének április 3-án 19 órai kezdettel. Jegyek február 20-tól kaphatók.