2022.01.23, Vasárnap

Kitekintő

Kóstoljon kemencés ételeket Noszvajon!

2016.09.09

Szombaton ismét kitárják kapuikat a noszvaji porták, hogy kemencében sült finomságaikat megkóstoltassák a nógrádi faluba érkező vendégekkel, akik között ismert emberek is lesznek.

Legyél Te is Határvadász

2016.09.07

Az Országos Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet a Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztályainak állományába Járőrtárs beosztás betöltésére. A pályázatra cselekvőképes, 18. életévüket betöltött, a felvételi követelményeknek megfelelő magyar állampolgárok jelentkezését várják.

Nógrád megyei az ország harmadik legerősebb tűzoltója

2016.09.03

A megmérettetésen a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot Dénes Gábor tűzoltó zászlós, Buga Dávid tűzoltó őrmester és Reibl János tűzoltó őrmester képviselték. Nógrád megye tűzoltói mindhárman a mezőnyök első harmadában végeztek.

Már nyolcadik alkalommal Botos Gála

2016.09.02

Szeptember 3-án, ellepik az ökölvívók a salgótarjáni Fő teret. A 15 órakor kezdődő Botos Boksz Gála két tucat összecsapással várja az érdeklődőket, és természetesen hazai bunyósok is ringbe lépnek majd.

A csécsei fafaragó Népművészet Mestere díjat kapott

2016.08.25

Tíz kiemelkedő alkotó, köztük a csécsei Mónus Béla fafaragó kapta meg idén is a Népművészet Mestere díjat, amelyet a nemzeti ünnep alkalmából a Mesterségek Ünnepe rendezvénysorozat keretében adtak át a budai Várban.

Szent István napi várjáték lesz Hollókőn

2016.08.17

Akik eljönnek láthatják a fegyveres harcok s csaták hiteles forgatagát, a mutatványosok boszorkányosságát, s a gyönyörű táncosokat, hallhatnak reneszánsz zenét és királyi lakomában lehet részük.

A leghosszabb palóc lakodalmas menetre készülnek

2016.08.02

Palóc Világtalálkozót rendeznek Nógrád megyében

Várjátékok az Államalapítás Ünnepén

2016.07.29

Az Augusztus 20-i várjáték a végvári időszakot és a kuruc korszakot idézi fel.

Idén is egyedi támogatásban részesülhetnek az önkormányzatok az Európai Mobilitási Hét helyi eseményei kapcsán

2016.07.20

Reméljük Nógrád megyéből minél több település pályázik a rendezvényre.

Új helyszínen a Mátraalja Fesztivál

2016.07.14

2016-ban második alkalommal nyitja meg a Mátraalja Fesztivál kapuit, ezúttal a Szécsényi várkertben.

Több mint 3.500 észak-magyarországi pályázó az Otthon Melege Program hűtőgépcsere alprogramjára

2016.07.12

Az észak-magyarországi régióban már több mint 3.500 pályázó jelentkezett az ügyfélkapun keresztül a háztartási nagygépek (hűtő- és fagyasztó berendezések) energia megtakarítást eredményező cseréjére.

Csak a munka, a tanulás és a kultúra tudja felemelni a cigányságot

2016.07.09

Csak a munka, a tanulás és a kultúra tudja felemelni a magyarországi cigányságot is, hangzottak el Balog Zoltán szavai, az Együtt kezdtük, együtt folytatjuk című nemzetközi konferencián.

Kisorosziban is rendeznek közös vízbe ugrást a WWF felhívására

2016.07.07

Országszerte 15 helyszínen rendezik meg július 10-én, vasárnap a Nagy Ugrás elnevezésű programot, amellyel a folyók és vizes élőhelyek természeti értékeire hívja fel a figyelmet a Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi szervezete. Kisorosziban már 13 órakor elkezdődnek a programok, a közös vízbeugrás országosan 15 órakor lesz.

Ki legyen az Év madara 2017-ben? Ön dönt!

2016.07.06

A Magyar Madártani Egyesület 1979 óta minden évben megválasztja az Év madarát a lakosság segítségével. Idén az erdei fülesbagoly, a házi veréb és a tengelic versenyez a címért. Ön választhat, ki nyerje.

Útvonalváltozás az Ágasvári turistaház környékén

2016.05.12

Az Ágasvári turistaház és környékének felújítása, átalakítása miatt ideiglenesen szükségessé vált a ház mellett haladó turistaút elterelése.

Szombaton Vadásznap lesz Szécsényben

2016.09.08

Nem csak a vadászokat, hanem azokat is várják, akik érdeklődnek a természet iránt, akik szeretnék megismerni a vadak világát. Állatbemutatók, koncertek, gasztronómiai különlegességek, fesztivál hangulat készül a Várkertben.

Gasztro forgatag lesz a hétvégén a Hollókői Várban

2016.09.06

Szabad tűzön készülnek királyaink kedvenc étkei, így mindenki ellesheti a fortélyokat és megkóstolhatja.

Kisboldogasszony nagybúcsú Szentkúton a hétvégén

2016.09.02

Csíksomlyó után idén már Mátraverebély-Szentkútra is közlekedik zarándokvonat – a hívek vasárnap érkeznek a Nemzeti Kegyhelyre.

Ezekre figyeljen, ha kiadja lakását

2016.08.29

A lakáskiadás szabályait kevesen ismerik. Sok kellemetlenséget megúszhat, ha a bérbeadás körül minden papír rendben van és a NAV sem talál kifogást.

Nógrádi kiválóságok is kaptak Érdemrend keresztet

2016.08.23

Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kapott dr. Csekey László, a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézet osztályvezető főorvosa. Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést vehette át Gabora János Gyula, a Gabora Gála a Gyermekekért jótékonysági öregfiúk teremlabdarúgó torna-sorozat ötletgazdája és főszervezője.

Nagy sikere van a Börzsönyt átszelő kisvasútnak

2016.08.15

Augusztus 31-ig még heti három napon: pénteken, szombaton és vasárnap közlekedik a kisvasút, minden nap 5 járat indul Nagyirtáspusztáról Márianosztrára, és ugyanennyi vissza. A legzsúfoltabb időszak nyáron lezárul, és szeptember 1-től péntekenként már nem üzemel a vonat, szombaton és vasárnap azonban marad a megszokott menetrend.

A rozsnyói kőedény manufaktúrát mutatják be a Füleki Vármúzeumban

2016.07.31

A tárlaton a Rozsnyói Bányászati Múzeum, a Kassai Kelet-szlovákiai Múzeum, valamint a Rimaszombati Gömör-kishonti Múzeum gyűjteményeiből kölcsönzött tárgyakat tekinthetik meg az érdeklődők.

Arculati ötletpályázatot hirdetett a MÁV-Start

2016.07.21

Ősz elejéig várják a terveket az ügyfélterek esztétikusabbá, modernebbé tételére.

Mit is jelent a Világörökség?

2016.07.18

Hamarosan 29 éve lesz Hollókő a Világörökség része.

Az aratás tűzvédelmének érdekében tartottak tájékoztatót

2016.07.13

Fontos hogy mindenki betartsa a tűzvédelemmel kapcsolatos szabályokat, akár betakarításkor, akár a szabadtéri tűzgyújtáskor.

Megtisztult az Ipoly középső szakasza

2016.07.11

A Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány munkatársai és önkéntesei 9. alkalommal tartottak szemétszedési akciót az Ipoly folyón, melynek eredménye: 110 zsák és több, nagyobb méretű szemét összegyűjtése a folyó Ipolyhídvég és Ipolyság közötti szakaszán. Jellemzően műanyag-palackokat, nejlonokat, horgászati kellékeket szedtek össze, de “horogra akadt” olajos hordó, hűtőszekrény és fürdőkád is.

Sporttal az egészségért az iskolákban és a sportparkokban is

2016.07.08

Az egészségmegőrzés szempontjából kiemelt szerepe van a rendszeres testmozgásnak, ezért a kormány nagy hangsúlyt fektet a gyermekek és a felnőttek sportolására. A fiatalok sportolását a Sport Legyen a Tied Program, minden korosztály, így a felnőttek testmozgását pedig a Nemzeti Szabadidő és - Egészség Sportpark Program segíti. A sportágakkal való ismerkedés második ütemben szeptember 20-án érkezik Salgótarjánba, a Városi Sportcsarnokba.

Az unió legszennyezőbb szénerőművei közé tartozik a Mátrai Erőmű

2016.07.07

A Mátrai Erőmű évi 6,4 millió tonna széndioxid-kibocsátással a 27. helyen szerepel a Európai Unió legszennyezőbb széntüzelésű erőműveinek listáján, amelyet négy környezetvédelmi szervezet készített.

Salgótarjáni lehet Magyarország tortája

2016.06.09

Magyarország tortája középdöntőjét tartották, ahol a salgótarjáni G&D Kézműves Cukrászdából Szó Gellért cukrász két tortája, az Őrség zöld aranya és a Zuzorka a legjobbak közé került.

Pünkösdi kikapcsolódás a Nyírjesben!

2016.05.11

Pünkösdi kikapcsolódásra hívják a családokat a Balassagyarmathoz tartozó Nyírjesbe.