2022.01.23, Vasárnap

Kitekintő

Építészek segíthetnek a bűnmegelőzésben

2017.03.12

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya a személy- és vagyonbiztonság fokozása érdekében indította útjára programját az építészet szakembereinek bevonásával.

Megújult kiállításokkal kezdődik a turistaszezon a Füleki Vármúzeumban

2017.03.08

Alapítása tizedik évfordulója alkalmából megújult és modernebb állandó kiállítással indítja az idei turistaszezont a szlovákiai Füleki Vármúzeum március 14-én.

Tavaszköszöntő túra a béri andezit oszlopokhoz

2017.03.03

A március 15-i kb 4 km hosszú túra során felkeresik a Natúrpark és Geopark egyik ritka geológiai értékét, a Bér mellett emelkedő Nagy-hegy vulkanikus eredetű andezit oszlopait. A túrához csatlakozik és számos érdekes információval szolgál Prakfalvi Péter, a Novohrad-Nógrád Geopark geológusa.

Új időszaki kiállítás nyílik a Palóc Múzeumban

2017.03.01

A győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum "A gép forog, az alkotó pihen" Harminc éve hunyt el Szabó József Madách-gyűjtő című kiállítás március 9-től augusztus 30-ig látogatható.

Rangosnak ígérkező focikupát rendeznek a hétvégén Salgótarjánban

2017.02.21

A hétvége utolsó napján egy színvonalasnak kinéző nemzetközi utánpótlás kispályás kupa kerül lebonyolításra a salgótarjáni Városi Sportcsarnokban, az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatósága által életre hívott, hivatalosan Gótai Gyula Emléktornának elkeresztelt rendezvényen.

Idén is megrendezik a Nemzetközi téli ifjúsági és diáksport találkozót

2017.02.16

A NEA, valamint a Fogyatékosok Országos Diák és Szabadidősport Szövetségének támogatásával február 22-24. között Salgóbányán rendezik meg a XVII. Medves Kupa nemzetközi téli ifjúsági és diáksport találkozót.

Kutasd a családfád!

2017.01.27

A szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeum a Család és a házasság hete országos felhívásához csatlakozva családfa kutatási pályázatot hirdet általános és középiskolai diákok számára.

Bátonyterenyére érkezik a Modern vállalkozások programja

2017.01.17

A rendezvény lehetőséget teremt a megyei mikro-, kis- és középvállalkozásoknak arra, hogy elsajátítsák a naprakész üzleti infokommunikációs technológiákat, megismerkedhessenek a munkájukhoz szükséges informatikai eszközökkel, amelyekkel felzárkózhatnak az elektronikus gazdaságba.

Ingyenes képzések indulnak, még lehet jelentkezni

2017.01.16

2017. február elejétől a budapesti és a vidéki Szakképzési Centrumokban ismét lehetőség nyílik arra, hogy ingyes nyelvi, informatikai és vállalatvezetési képzésen vegyenek részt az érdeklődők.

Túrázástól a hegymászásig

2017.01.10

Erőss Zsolt és Kiss Péter hegymászók fotóiból készült tárlat és Kiss Péter személyes tárgyaiból összeállított kiállítás nyílik a salgóbányai Geocsodák Házában.

Teendők rendkívüli hideg idején

2017.01.05

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétvégén rendkívül hideg idő várható, ami számos veszélyt rejt magában. A balesetek és tűzesetek megelőzése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az alábbi megelőző óvintézkedések megtételét javasolja a lakosságnak.

Ingyenes lesz a parkolás az ünnepek alatt

2016.12.15

A VGÜ Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint december 24. és január 1. között (beleértve ezeket a napokat is) Salgótarjánban a parkolás díjmentes lesz.

Ha lejárt, jelentkezz be a NAV-hoz!

2016.12.13

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, még idén be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie.

Arculati elemekkel újítana Salgótarján

2016.12.05

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében a „Salgótarján 95 éve város” emlékév munkacsoportja pályázatot ír ki az emlékév szlogenjének megalkotására és logójának megtervezésére.

Újra lesz Mikulásfutás-Bringázás Pásztón

2016.11.23

Belépés Mikulásruhában vagy Mikulássapiban.

Nemzetközi viadalt rendez a Pásztói AC

2017.03.10

Március 10-12. között a Pásztói Asztalitenisz Club lebonyolításában Budapesten az Ormai Asztalitenisz Csarnokban kerül megrendezésre a Hungarian Deaf Table Tennis Open hallássérült nemzetközi asztalitenisz verseny. A versenyen 9 ország (Japán, Anglia, Olaszország, Németország, Ausztria, Szlovákia, Litvánia, Norvégia és Magyarország) vesz részt.

Főnemesi családok lesznek a szécsényi Kastély Szalon vendégei

2017.03.06

Kastély szalon címmel indít új programot a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeum, amelyben magyar főnemesek leszármazottai beszélnek a múltról, jelenről és a jövőről. Havonta egyszer szervezik a kerekasztal-beszélgetést, március 16. és július 13. között.

A fődíj sem csekély: a tombolán terepasztalt nyerhetnek

2017.03.01

Több mint ezer négyzetméteren, a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban március 10-12. között tekinthető meg a Balassagyarmati Vasútmodellező Klub kiállítása.

Hetedik évfolyamát kezdi a Snétberger Zenei Tehetség Központ

2017.02.24

A meghallgatásokra március elején kerül sor, többek közt Salgótarjánban is. Mint az intézmény alapítója, Snétberger Ferenc gitárművész csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a központ működése biztosított, és fejlesztések is indulnak.

Koncz Zsuzsa nyitja a Tarjáni Tavaszt

2017.02.16

A salgótarjáni József Attila Művelődési Központ ad otthont Koncz Zsuzsa lemezbemutató koncertjének április 3-án 19 órai kezdettel. Jegyek február 20-tól kaphatók.

Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk! - lehet pályázni

2017.02.10

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata a tehetséges salgótarjáni fiatalok felsőfokú tanulmányainak, valamint salgótarjáni munkáltató által történő foglalkoztatásának támogatása érdekében „Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk!” elnevezésű ösztöndíj formájában pénzbeli támogatást nyújt azon fiatalok számára, akik vállalják, hogy felsőfokú tanulmányaik befejezését követően salgótarjáni székhelyű, vagy telephelyű munkáltatóval foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt létesítenek.

Téli túra napok lesznek szombaton a Nemzeti Parkokban

2017.01.19

Tizenegy helyszínen várják a természetkedvelőket január 21-én a „Téli túrák nemzeti parkjainkban” program keretében a Magyar Nemzeti Parkok. A megyéhez legközelebb Szokolya – Királyrét között egy 2 km-es távot tehetnek meg az érdeklődők.

Pénteken pótolják az Eresztvényi Esték következő programját

2017.01.17

A rendkívüli hóhelyzet miatt elmaradt rendezvényt január 20-án tartják meg, témája Salgótarján város tervezett turisztikai fejlesztéseiről, a Novohrad-Nógrád Geopark jövőbeni működéséről fognak szólni.

A Ripost riportja szerint az LMP-s Hadházy antikorrupciós tevékenysége csak álca

2017.01.10

A Ripost szerint a nagy földszerző akciók részese Hadházy édesanyja is, aki a már meglévő több mint 40 hektárja mellé legutóbb Sárpilisen és Várdombon újabb több mint 150 hektárra vetett szemet egy 30 milliós licit keretében. A lap szerint a kisemmizett helybéliek biztosak abban, hogy az ifjabb Hadházy azért „menekült” a korrupcióellenes szólamok mögé, hogy saját családja immár büntetőjogi következményekkel fenyegető, a magyar termőföldet egy német báró kezére játszó, nagyüzemben folytatott korrupciós tevékenységéről elterelje a figyelmet.

A Geopark helyzetéről és jövőképéről hallhatunk

2017.01.06

A Novograd-Nógrád Geopark Eresztvényi Esték programsorozatának következő eseményének témája Salgótarján város tervezett turisztikai fejlesztéseiről, a Novohrad-Nógrád Geopark jövőbeni működéséről fognak szólni.

2017-ben jubiláló sportesemények

2017.01.02

Nógrád megye sporttörténelme bővelkedik kimagasló eredményekben, eseményekben. Az alábbiakban – a teljesség igénye nélkül(!) – összegyűjtöttünk pár olyan történést, amelynek 2017-ben kerek évfordulója lesz. Első focimeccs, Rimai olimpia, Mecser Lajos, Botos András, Rápás Béla, Kadlót Zoltán, Papp Ildikó, utolsó nógrádi olimpikon… Van miből szemezgetni.

Hollókői élménytúrán mutatta be nyári árualapját a Neckermann

2016.12.15

Az utaztató Hollókőn, interaktív, játékos formában mutatta be új katalógusait mintegy 150 partnerének. A vendégeknek a szakmai bemutatók mellett a pihenésre is jutott idejük Hollókő legújabb szállodájában, a négycsillagos Castellum Hotel Hollókőben. Míg a nappali programokat várlátogatás és élő történelemóra, az esti vacsorát a Virtuózok minikoncertje színesítette, akiket a műsor kezdete óta támogat az utazási iroda.

Felsőoktatási börze lesz januárban a salgótarjáni Sportcsarnokban

2016.12.12

A rendezvény célja, hogy Nógrád megye diákjai megismerhessék az ország nyújtotta felsőoktatási továbbtanulási lehetőségeket, majd a felsőoktatási diplomájukat megszerezve sokrétű tudással, tapasztalatokkal a tarsolyukban térhessenek vissza Salgótarján munkaerőpiacára.

Előadás lesz a szakképzés finanszírozásának lehetőségeiről

2016.11.30

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési Fórumra invitálja cégek képviselőit, könyvelőit Alkotmány úti székházába december 6-ára. 

Jótékonysági akció a Kormányhivataltól

2016.11.22

A Salgótarjáni Járási Hivatal Kormányablak Osztálya idén is megszervezi karácsonyi jótékonysági akcióját, melynek keretén belül 0-18 éves hátrányos helyzetű gyermekeket szeretne megajándékozni „egy doboznyi szeretettel”.