2019.08.25, Vasárnap

Kitekintő

Idén is megrendezik a Nemzetközi téli ifjúsági és diáksport találkozót

2017.02.16

A NEA, valamint a Fogyatékosok Országos Diák és Szabadidősport Szövetségének támogatásával február 22-24. között Salgóbányán rendezik meg a XVII. Medves Kupa nemzetközi téli ifjúsági és diáksport találkozót.

Kutasd a családfád!

2017.01.27

A szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeum a Család és a házasság hete országos felhívásához csatlakozva családfa kutatási pályázatot hirdet általános és középiskolai diákok számára.

Bátonyterenyére érkezik a Modern vállalkozások programja

2017.01.17

A rendezvény lehetőséget teremt a megyei mikro-, kis- és középvállalkozásoknak arra, hogy elsajátítsák a naprakész üzleti infokommunikációs technológiákat, megismerkedhessenek a munkájukhoz szükséges informatikai eszközökkel, amelyekkel felzárkózhatnak az elektronikus gazdaságba.

Ingyenes képzések indulnak, még lehet jelentkezni

2017.01.16

2017. február elejétől a budapesti és a vidéki Szakképzési Centrumokban ismét lehetőség nyílik arra, hogy ingyes nyelvi, informatikai és vállalatvezetési képzésen vegyenek részt az érdeklődők.

Túrázástól a hegymászásig

2017.01.10

Erőss Zsolt és Kiss Péter hegymászók fotóiból készült tárlat és Kiss Péter személyes tárgyaiból összeállított kiállítás nyílik a salgóbányai Geocsodák Házában.

Teendők rendkívüli hideg idején

2017.01.05

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétvégén rendkívül hideg idő várható, ami számos veszélyt rejt magában. A balesetek és tűzesetek megelőzése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az alábbi megelőző óvintézkedések megtételét javasolja a lakosságnak.

Ingyenes lesz a parkolás az ünnepek alatt

2016.12.15

A VGÜ Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint december 24. és január 1. között (beleértve ezeket a napokat is) Salgótarjánban a parkolás díjmentes lesz.

Ha lejárt, jelentkezz be a NAV-hoz!

2016.12.13

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, még idén be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie.

Arculati elemekkel újítana Salgótarján

2016.12.05

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében a „Salgótarján 95 éve város” emlékév munkacsoportja pályázatot ír ki az emlékév szlogenjének megalkotására és logójának megtervezésére.

Újra lesz Mikulásfutás-Bringázás Pásztón

2016.11.23

Belépés Mikulásruhában vagy Mikulássapiban.

Holnap nyílik a 46. Észak-Magyarországi Fotóművészeti Szemle

2016.11.19

A Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. és a Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület vasárnap nyitja meg a 46. Észak-Magyarországi Fotóművészeti Szemle fotókiállítását.

Színes Szent Márton-napi programok a hétvégén Hollókőn

2016.11.11

Szombaton Szent Márton legendájának életképeivel, középkori játékokkal és harci bemutatóval, vásárral, főgúnár-választással, gyermekprogramokkal, vasárnap egy 300 éves, egyháztörténeti ritkaságnak számító lobogó újraszentelésével várják a hollókői Ófaluban a vendégeket.

Hétfőn startol a Gyermekek Jogainak Hete

2016.11.09

Mottó: "Önkéntesen másokért, tegyünk egy jobb világért!"

Ezerötszáz fogyasztónál nincs áram Székesfehérváron

2016.11.02

Ezerötszáz fogyasztónál nincs áram Székesfehérváron, mert egy szerda délutáni baleset következtében ki kell cserélni egy villanyoszlopot - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Kétsebességes Európa jöhet - brüsszeli sajtószemináriumon jártunk

2016.10.20

A gazdasági és társadalmi válsághelyzet a külső támadásokkal kombinálva az unióban törésvonalak megjelenéséhez vezetett, s világos, hogy nagy fordulat előtt állunk. Az Európai Parlament képviselői kétnapos szemináriumon tájékoztatták a nemzetközi sajtót a lehetséges kiutakról, megoldási javaslatokról.

Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk! - lehet pályázni

2017.02.10

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata a tehetséges salgótarjáni fiatalok felsőfokú tanulmányainak, valamint salgótarjáni munkáltató által történő foglalkoztatásának támogatása érdekében „Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk!” elnevezésű ösztöndíj formájában pénzbeli támogatást nyújt azon fiatalok számára, akik vállalják, hogy felsőfokú tanulmányaik befejezését követően salgótarjáni székhelyű, vagy telephelyű munkáltatóval foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt létesítenek.

Téli túra napok lesznek szombaton a Nemzeti Parkokban

2017.01.19

Tizenegy helyszínen várják a természetkedvelőket január 21-én a „Téli túrák nemzeti parkjainkban” program keretében a Magyar Nemzeti Parkok. A megyéhez legközelebb Szokolya – Királyrét között egy 2 km-es távot tehetnek meg az érdeklődők.

Pénteken pótolják az Eresztvényi Esték következő programját

2017.01.17

A rendkívüli hóhelyzet miatt elmaradt rendezvényt január 20-án tartják meg, témája Salgótarján város tervezett turisztikai fejlesztéseiről, a Novohrad-Nógrád Geopark jövőbeni működéséről fognak szólni.

A Ripost riportja szerint az LMP-s Hadházy antikorrupciós tevékenysége csak álca

2017.01.10

A Ripost szerint a nagy földszerző akciók részese Hadházy édesanyja is, aki a már meglévő több mint 40 hektárja mellé legutóbb Sárpilisen és Várdombon újabb több mint 150 hektárra vetett szemet egy 30 milliós licit keretében. A lap szerint a kisemmizett helybéliek biztosak abban, hogy az ifjabb Hadházy azért „menekült” a korrupcióellenes szólamok mögé, hogy saját családja immár büntetőjogi következményekkel fenyegető, a magyar termőföldet egy német báró kezére játszó, nagyüzemben folytatott korrupciós tevékenységéről elterelje a figyelmet.

A Geopark helyzetéről és jövőképéről hallhatunk

2017.01.06

A Novograd-Nógrád Geopark Eresztvényi Esték programsorozatának következő eseményének témája Salgótarján város tervezett turisztikai fejlesztéseiről, a Novohrad-Nógrád Geopark jövőbeni működéséről fognak szólni.

2017-ben jubiláló sportesemények

2017.01.02

Nógrád megye sporttörténelme bővelkedik kimagasló eredményekben, eseményekben. Az alábbiakban – a teljesség igénye nélkül(!) – összegyűjtöttünk pár olyan történést, amelynek 2017-ben kerek évfordulója lesz. Első focimeccs, Rimai olimpia, Mecser Lajos, Botos András, Rápás Béla, Kadlót Zoltán, Papp Ildikó, utolsó nógrádi olimpikon… Van miből szemezgetni.

Hollókői élménytúrán mutatta be nyári árualapját a Neckermann

2016.12.15

Az utaztató Hollókőn, interaktív, játékos formában mutatta be új katalógusait mintegy 150 partnerének. A vendégeknek a szakmai bemutatók mellett a pihenésre is jutott idejük Hollókő legújabb szállodájában, a négycsillagos Castellum Hotel Hollókőben. Míg a nappali programokat várlátogatás és élő történelemóra, az esti vacsorát a Virtuózok minikoncertje színesítette, akiket a műsor kezdete óta támogat az utazási iroda.

Felsőoktatási börze lesz januárban a salgótarjáni Sportcsarnokban

2016.12.12

A rendezvény célja, hogy Nógrád megye diákjai megismerhessék az ország nyújtotta felsőoktatási továbbtanulási lehetőségeket, majd a felsőoktatási diplomájukat megszerezve sokrétű tudással, tapasztalatokkal a tarsolyukban térhessenek vissza Salgótarján munkaerőpiacára.

Előadás lesz a szakképzés finanszírozásának lehetőségeiről

2016.11.30

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési Fórumra invitálja cégek képviselőit, könyvelőit Alkotmány úti székházába december 6-ára. 

Jótékonysági akció a Kormányhivataltól

2016.11.22

A Salgótarjáni Járási Hivatal Kormányablak Osztálya idén is megszervezi karácsonyi jótékonysági akcióját, melynek keretén belül 0-18 éves hátrányos helyzetű gyermekeket szeretne megajándékozni „egy doboznyi szeretettel”.

Salgótarjánban a válogatott

2016.11.11

A magyar tájékozódási futó válogatott – serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt – Salgótarjánban, a Tarjáni Gyermektáborban, november 26-án és 27-én tartja évzáró összejövetelét.

A Megyei Iparkamara már Adventre készülődik

2016.11.10

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a kézműves vállalkozók és népi iparművészek gyermek kézműves foglalkozással egybekötött vásárára invitálja az érdeklődőket december első hétvégéjén.    

Újra Székesfehérváron rendez profi bokszgálát a Félix Promotion

2016.11.07

Tizennégy év szünet után, november 12-én újra Székesfehérváron rendez profi bokszgálát a Félix Promotion.

Vért adnak a kormánytisztviselők

2016.10.28

A véradók 500 Ft-os Erzsébet-utalványt, illetve ásványvizet és csokoládét kapnak.

Zöldebb lesz a diósjenői Sportpálya környéke

2016.10.18

„Foci zöldebben!” a diósjenői sportpálya zöldítése a közösség számára pályázat keretében október 29-én szervezik a nagy faültetést.