2019.06.25, Kedd

Kitekintő

Ingyenes képzések indulnak, még lehet jelentkezni

2017.01.16

2017. február elejétől a budapesti és a vidéki Szakképzési Centrumokban ismét lehetőség nyílik arra, hogy ingyes nyelvi, informatikai és vállalatvezetési képzésen vegyenek részt az érdeklődők.

Túrázástól a hegymászásig

2017.01.10

Erőss Zsolt és Kiss Péter hegymászók fotóiból készült tárlat és Kiss Péter személyes tárgyaiból összeállított kiállítás nyílik a salgóbányai Geocsodák Házában.

Teendők rendkívüli hideg idején

2017.01.05

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétvégén rendkívül hideg idő várható, ami számos veszélyt rejt magában. A balesetek és tűzesetek megelőzése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az alábbi megelőző óvintézkedések megtételét javasolja a lakosságnak.

Ingyenes lesz a parkolás az ünnepek alatt

2016.12.15

A VGÜ Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint december 24. és január 1. között (beleértve ezeket a napokat is) Salgótarjánban a parkolás díjmentes lesz.

Ha lejárt, jelentkezz be a NAV-hoz!

2016.12.13

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, még idén be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie.

Arculati elemekkel újítana Salgótarján

2016.12.05

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében a „Salgótarján 95 éve város” emlékév munkacsoportja pályázatot ír ki az emlékév szlogenjének megalkotására és logójának megtervezésére.

Újra lesz Mikulásfutás-Bringázás Pásztón

2016.11.23

Belépés Mikulásruhában vagy Mikulássapiban.

Holnap nyílik a 46. Észak-Magyarországi Fotóművészeti Szemle

2016.11.19

A Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. és a Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület vasárnap nyitja meg a 46. Észak-Magyarországi Fotóművészeti Szemle fotókiállítását.

Színes Szent Márton-napi programok a hétvégén Hollókőn

2016.11.11

Szombaton Szent Márton legendájának életképeivel, középkori játékokkal és harci bemutatóval, vásárral, főgúnár-választással, gyermekprogramokkal, vasárnap egy 300 éves, egyháztörténeti ritkaságnak számító lobogó újraszentelésével várják a hollókői Ófaluban a vendégeket.

Hétfőn startol a Gyermekek Jogainak Hete

2016.11.09

Mottó: "Önkéntesen másokért, tegyünk egy jobb világért!"

Ezerötszáz fogyasztónál nincs áram Székesfehérváron

2016.11.02

Ezerötszáz fogyasztónál nincs áram Székesfehérváron, mert egy szerda délutáni baleset következtében ki kell cserélni egy villanyoszlopot - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Kétsebességes Európa jöhet - brüsszeli sajtószemináriumon jártunk

2016.10.20

A gazdasági és társadalmi válsághelyzet a külső támadásokkal kombinálva az unióban törésvonalak megjelenéséhez vezetett, s világos, hogy nagy fordulat előtt állunk. Az Európai Parlament képviselői kétnapos szemináriumon tájékoztatták a nemzetközi sajtót a lehetséges kiutakról, megoldási javaslatokról.

Szent Márton Napi Vigasság Hollókőn

2016.10.18

Szent Márton legendás csodatételének felelevenítése, középkori és libás játékok, vitézi bemutatók, párviadalok várják az érdeklődőket november 12-én.

Vajon Hollókő elnyeri a legszebb fekvésű magyar falu címet?

2016.10.10

Második fordulójához érkezett az Origo játéka, ahol a minden megyéből egy továbbjutó falu versenyzik tovább. A megyéből Hollókőért adhatjuk le voksainkat.

Bringa lesz a fődíj

2016.10.08

Október 16-án, vasárnap jubileumi, tizedik alkalommal rendezik meg a Nógrád megyei Palotáson a Biomed tókerülő futóversenyt. A pálya földes, köves erdei utakon halad majd.

A Ripost riportja szerint az LMP-s Hadházy antikorrupciós tevékenysége csak álca

2017.01.10

A Ripost szerint a nagy földszerző akciók részese Hadházy édesanyja is, aki a már meglévő több mint 40 hektárja mellé legutóbb Sárpilisen és Várdombon újabb több mint 150 hektárra vetett szemet egy 30 milliós licit keretében. A lap szerint a kisemmizett helybéliek biztosak abban, hogy az ifjabb Hadházy azért „menekült” a korrupcióellenes szólamok mögé, hogy saját családja immár büntetőjogi következményekkel fenyegető, a magyar termőföldet egy német báró kezére játszó, nagyüzemben folytatott korrupciós tevékenységéről elterelje a figyelmet.

A Geopark helyzetéről és jövőképéről hallhatunk

2017.01.06

A Novograd-Nógrád Geopark Eresztvényi Esték programsorozatának következő eseményének témája Salgótarján város tervezett turisztikai fejlesztéseiről, a Novohrad-Nógrád Geopark jövőbeni működéséről fognak szólni.

2017-ben jubiláló sportesemények

2017.01.02

Nógrád megye sporttörténelme bővelkedik kimagasló eredményekben, eseményekben. Az alábbiakban – a teljesség igénye nélkül(!) – összegyűjtöttünk pár olyan történést, amelynek 2017-ben kerek évfordulója lesz. Első focimeccs, Rimai olimpia, Mecser Lajos, Botos András, Rápás Béla, Kadlót Zoltán, Papp Ildikó, utolsó nógrádi olimpikon… Van miből szemezgetni.

Hollókői élménytúrán mutatta be nyári árualapját a Neckermann

2016.12.15

Az utaztató Hollókőn, interaktív, játékos formában mutatta be új katalógusait mintegy 150 partnerének. A vendégeknek a szakmai bemutatók mellett a pihenésre is jutott idejük Hollókő legújabb szállodájában, a négycsillagos Castellum Hotel Hollókőben. Míg a nappali programokat várlátogatás és élő történelemóra, az esti vacsorát a Virtuózok minikoncertje színesítette, akiket a műsor kezdete óta támogat az utazási iroda.

Felsőoktatási börze lesz januárban a salgótarjáni Sportcsarnokban

2016.12.12

A rendezvény célja, hogy Nógrád megye diákjai megismerhessék az ország nyújtotta felsőoktatási továbbtanulási lehetőségeket, majd a felsőoktatási diplomájukat megszerezve sokrétű tudással, tapasztalatokkal a tarsolyukban térhessenek vissza Salgótarján munkaerőpiacára.

Előadás lesz a szakképzés finanszírozásának lehetőségeiről

2016.11.30

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési Fórumra invitálja cégek képviselőit, könyvelőit Alkotmány úti székházába december 6-ára. 

Jótékonysági akció a Kormányhivataltól

2016.11.22

A Salgótarjáni Járási Hivatal Kormányablak Osztálya idén is megszervezi karácsonyi jótékonysági akcióját, melynek keretén belül 0-18 éves hátrányos helyzetű gyermekeket szeretne megajándékozni „egy doboznyi szeretettel”.

Salgótarjánban a válogatott

2016.11.11

A magyar tájékozódási futó válogatott – serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt – Salgótarjánban, a Tarjáni Gyermektáborban, november 26-án és 27-én tartja évzáró összejövetelét.

A Megyei Iparkamara már Adventre készülődik

2016.11.10

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a kézműves vállalkozók és népi iparművészek gyermek kézműves foglalkozással egybekötött vásárára invitálja az érdeklődőket december első hétvégéjén.    

Újra Székesfehérváron rendez profi bokszgálát a Félix Promotion

2016.11.07

Tizennégy év szünet után, november 12-én újra Székesfehérváron rendez profi bokszgálát a Félix Promotion.

Vért adnak a kormánytisztviselők

2016.10.28

A véradók 500 Ft-os Erzsébet-utalványt, illetve ásványvizet és csokoládét kapnak.

Zöldebb lesz a diósjenői Sportpálya környéke

2016.10.18

„Foci zöldebben!” a diósjenői sportpálya zöldítése a közösség számára pályázat keretében október 29-én szervezik a nagy faültetést.

Edit néni könyvespolca

2016.10.17

A rendezvényen cserépfestéssel és kupakfigurák készítésével foglalkoznak, miközben P. Kerner Edit előadóművész őszi verseket, meséket olvas fel.

Balassagyarmaton segítik a vállalkozókat, hogy belépjenek a digitalizáció világába

2016.10.10

Október 13-án kerül megrendezésre Balassagyarmaton a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezésre kerülő Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekt konferenciával és informatikai kiállítással egybekötött információs napjára.

Sokan nem kérték még az állami nászajándékot

2016.10.06

Havonta 5000 Ft adókedvezmény jár az első házasoknak, de sok jogosult nem vette még igénybe.