2024.07.22, Hétfő

Kitekintő

Amit a hétvégi raliról tudni érdemes

2017.04.28

A Nógrád Sportja összegyűjtött pár infót a hétvégén megrendezendő MS6LOG Salgó 2017-tel kapcsolatban. Pályarajz, időrend, műsorfüzet, nógrádi indulók.

Ovisokat várnak műfalat mászni

2017.04.25

10. alkalommal hívják az érdeklődő óvodás gyermekeket 2017. május 20-án, szombaton Salgótarjánba, a X. Országos Óvodai Műfalmászó Találkozóra a Mackóvár Központi Óvodába. Az óvoda udvarán, és az óvoda épületében felállított műfalak különböző nehézségi fokozatú mászó-utak lehetőséget adnak arra, hogy az érdeklődő gyermekek képességeiknek megfelelően kipróbálhassák erejüket, bátorságukat, belekóstoljanak az extrém sportok világába.

A hétvégén megtelik a héhalmi Fesztivál tér

2017.04.20

Héhalom Község Önkormányzatának szervezésében harmadik alkalommal kerül megrendezésre a HÉHALOM BÖLLÉR BAJNOKOK LIGÁJA 2017. április 22-én.

Hétfőn Koncz Zsuzsa nyitja a Tarjáni Tavaszt

2017.04.01

A salgótarjáni József Attila Művelődési Központ ad otthont Koncz Zsuzsa Vadvilág lemezbemutató koncertjének április 3-án 19 órai kezdettel. Jegyek még korlátozott számban kaphatók.

Hollókőn idén sem marad Nő szárazon

2017.03.23

A három napos Hollókői Húsvéti Fesztivál a hagyományok és az életöröm ünnepe lesz. 2017. április 15. és 17. között folyamatos program várja a bájos ékszerdoboz faluba látogatókat, ahol az Ófalu parasztházai és köves utcája visszarepít az időben. Gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertek, családi és gyermekprogramok nyújtanak feledhetetlen élményeket a vendégeknek.

Zarándok útikönyv jelenik meg

2017.03.16

A Nógrád megyét is átszelő Gyöngyök Útja zarándokút Budapest – Mátraverebély-Szentkút közötti 158 km-es szakaszáról március végén zarándok útikönyv jelenik meg. A hiánypótló kiadványt a sárga gyöngy jelzésű utat fenntartó Via Margaritarum Zarándok Egyesület jelenteti meg a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával.

Nemzetközi viadalt rendez a Pásztói AC

2017.03.10

Március 10-12. között a Pásztói Asztalitenisz Club lebonyolításában Budapesten az Ormai Asztalitenisz Csarnokban kerül megrendezésre a Hungarian Deaf Table Tennis Open hallássérült nemzetközi asztalitenisz verseny. A versenyen 9 ország (Japán, Anglia, Olaszország, Németország, Ausztria, Szlovákia, Litvánia, Norvégia és Magyarország) vesz részt.

Főnemesi családok lesznek a szécsényi Kastély Szalon vendégei

2017.03.06

Kastély szalon címmel indít új programot a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeum, amelyben magyar főnemesek leszármazottai beszélnek a múltról, jelenről és a jövőről. Havonta egyszer szervezik a kerekasztal-beszélgetést, március 16. és július 13. között.

A fődíj sem csekély: a tombolán terepasztalt nyerhetnek

2017.03.01

Több mint ezer négyzetméteren, a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban március 10-12. között tekinthető meg a Balassagyarmati Vasútmodellező Klub kiállítása.

Hetedik évfolyamát kezdi a Snétberger Zenei Tehetség Központ

2017.02.24

A meghallgatásokra március elején kerül sor, többek közt Salgótarjánban is. Mint az intézmény alapítója, Snétberger Ferenc gitárművész csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a központ működése biztosított, és fejlesztések is indulnak.

Koncz Zsuzsa nyitja a Tarjáni Tavaszt

2017.02.16

A salgótarjáni József Attila Művelődési Központ ad otthont Koncz Zsuzsa lemezbemutató koncertjének április 3-án 19 órai kezdettel. Jegyek február 20-tól kaphatók.

Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk! - lehet pályázni

2017.02.10

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata a tehetséges salgótarjáni fiatalok felsőfokú tanulmányainak, valamint salgótarjáni munkáltató által történő foglalkoztatásának támogatása érdekében „Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk!” elnevezésű ösztöndíj formájában pénzbeli támogatást nyújt azon fiatalok számára, akik vállalják, hogy felsőfokú tanulmányaik befejezését követően salgótarjáni székhelyű, vagy telephelyű munkáltatóval foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt létesítenek.

Téli túra napok lesznek szombaton a Nemzeti Parkokban

2017.01.19

Tizenegy helyszínen várják a természetkedvelőket január 21-én a „Téli túrák nemzeti parkjainkban” program keretében a Magyar Nemzeti Parkok. A megyéhez legközelebb Szokolya – Királyrét között egy 2 km-es távot tehetnek meg az érdeklődők.

Pénteken pótolják az Eresztvényi Esték következő programját

2017.01.17

A rendkívüli hóhelyzet miatt elmaradt rendezvényt január 20-án tartják meg, témája Salgótarján város tervezett turisztikai fejlesztéseiről, a Novohrad-Nógrád Geopark jövőbeni működéséről fognak szólni.

A Ripost riportja szerint az LMP-s Hadházy antikorrupciós tevékenysége csak álca

2017.01.10

A Ripost szerint a nagy földszerző akciók részese Hadházy édesanyja is, aki a már meglévő több mint 40 hektárja mellé legutóbb Sárpilisen és Várdombon újabb több mint 150 hektárra vetett szemet egy 30 milliós licit keretében. A lap szerint a kisemmizett helybéliek biztosak abban, hogy az ifjabb Hadházy azért „menekült” a korrupcióellenes szólamok mögé, hogy saját családja immár büntetőjogi következményekkel fenyegető, a magyar termőföldet egy német báró kezére játszó, nagyüzemben folytatott korrupciós tevékenységéről elterelje a figyelmet.

Szügy, a nógrádi kisközség is részese lesz a Fülemülék Éjszakájának

2017.04.27

Április végétől indul a Fülemülék éjszakája programsorozat, amelynek keretében idén Nógrád megyében Szügy, Dudáska madarászai is kora esti sétával várják a fülemülék éneke iránt érdeklődőket.

Salgó Rallye a hétvégén

2017.04.25

A Salgó 2017 futamát április 29-30-án szervezik meg, várhatóan 140-160 versenyzővel.

Újjáélednek a vándortábor-programok

2017.04.10

Idén nyártól a kormány újjáéleszti a vándortábor-programokat. Az útvonalak kialakítása során a Mátrában is kijelöltek egy gyalogos útvonalat.

Salgótarjánba is ellátogat a gyermekjogi roadshow

2017.03.31

Idén is megrendezésre kerül a "Gyere-K-épbe" elnevezésű gyermekjogi tájékoztató programsorozat, a salgótarjáni állomásnak április 22-én a Városi Sportcsarnok ad helyet.

23. alkalommal kerül átadásra a Balassi-díj

2017.03.23

A jelöléseket 2017. április 24-ig várják Balassi-díj, Kulturális Tevékenységért díj, Az Év Támogatói díja és Az Év Települési Könyvtárosa kategóriában. A díjakat 2017. júniusában 23-án adják át.

Építészek segíthetnek a bűnmegelőzésben

2017.03.12

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya a személy- és vagyonbiztonság fokozása érdekében indította útjára programját az építészet szakembereinek bevonásával.

Megújult kiállításokkal kezdődik a turistaszezon a Füleki Vármúzeumban

2017.03.08

Alapítása tizedik évfordulója alkalmából megújult és modernebb állandó kiállítással indítja az idei turistaszezont a szlovákiai Füleki Vármúzeum március 14-én.

Tavaszköszöntő túra a béri andezit oszlopokhoz

2017.03.03

A március 15-i kb 4 km hosszú túra során felkeresik a Natúrpark és Geopark egyik ritka geológiai értékét, a Bér mellett emelkedő Nagy-hegy vulkanikus eredetű andezit oszlopait. A túrához csatlakozik és számos érdekes információval szolgál Prakfalvi Péter, a Novohrad-Nógrád Geopark geológusa.

Új időszaki kiállítás nyílik a Palóc Múzeumban

2017.03.01

A győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum "A gép forog, az alkotó pihen" Harminc éve hunyt el Szabó József Madách-gyűjtő című kiállítás március 9-től augusztus 30-ig látogatható.

Rangosnak ígérkező focikupát rendeznek a hétvégén Salgótarjánban

2017.02.21

A hétvége utolsó napján egy színvonalasnak kinéző nemzetközi utánpótlás kispályás kupa kerül lebonyolításra a salgótarjáni Városi Sportcsarnokban, az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatósága által életre hívott, hivatalosan Gótai Gyula Emléktornának elkeresztelt rendezvényen.

Idén is megrendezik a Nemzetközi téli ifjúsági és diáksport találkozót

2017.02.16

A NEA, valamint a Fogyatékosok Országos Diák és Szabadidősport Szövetségének támogatásával február 22-24. között Salgóbányán rendezik meg a XVII. Medves Kupa nemzetközi téli ifjúsági és diáksport találkozót.

Kutasd a családfád!

2017.01.27

A szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeum a Család és a házasság hete országos felhívásához csatlakozva családfa kutatási pályázatot hirdet általános és középiskolai diákok számára.

Bátonyterenyére érkezik a Modern vállalkozások programja

2017.01.17

A rendezvény lehetőséget teremt a megyei mikro-, kis- és középvállalkozásoknak arra, hogy elsajátítsák a naprakész üzleti infokommunikációs technológiákat, megismerkedhessenek a munkájukhoz szükséges informatikai eszközökkel, amelyekkel felzárkózhatnak az elektronikus gazdaságba.

Ingyenes képzések indulnak, még lehet jelentkezni

2017.01.16

2017. február elejétől a budapesti és a vidéki Szakképzési Centrumokban ismét lehetőség nyílik arra, hogy ingyes nyelvi, informatikai és vállalatvezetési képzésen vegyenek részt az érdeklődők.

Túrázástól a hegymászásig

2017.01.10

Erőss Zsolt és Kiss Péter hegymászók fotóiból készült tárlat és Kiss Péter személyes tárgyaiból összeállított kiállítás nyílik a salgóbányai Geocsodák Házában.