2024.04.18, Csütörtök

Krosszfutást rendeznek vasárnap a megyeszékhelyen

nogradsport.wordpress.com

2017.06.16. 13:50

Június 18-án, vasárnap másodszor hoz fordulót Salgótarjánba a Futapest Klub, a krosszfutó versenysorozat következő állomásának központja a Tatárárok Szabadidőközpont lesz.

Hirdetés

Igazán el vannak kényeztetve a futás salgótarjáni szerelmesei ezekben a napokban, hisz a Karancs „támadásának” másnapján, pünkösdhétfőn utcai viadalon, míg múlt szombaton a terepakadályokkal telitűzdelt Tarján Acél Futamon bizonyíthattak. Most vasárnap terepfutó versenyt rendeznek a városban.

 

A sportiroda hosszú évek óta rendez sikeres, nagy presztízzsel bíró versenysorozatot a térségben, a megyében Palotás és Nógrád ad otthont a fordulóknak. Szinte minden állomáson találkozni nógrádi indulókkal, akik szívesen kihasználják a versenyzés lehetőségeket.

 

Idén másodszor Salgótarjánban is népszerűsítik a krosszfutást, ennek érdekében két távot is kiírtak. Vasárnap 11 órakor indul a – Salgói várat megkerülő és a Medves-fennsíkot is érintő – 13,5 kilométeres táv, majd pár perccel később az 5 kilométert választó futók is elrajtolhatnak. Mindkét penzum jó pár méternyi szintemelkedést rejteget. A szervezők a legkisebbekre is gondolnak, 12.45-kor 200 méteres ovis futást is rendeznek a tóstrandi sportközpontban. A TarjánGlass ajándékpoharait helyben, saját kezűleg lehet majd gravírozni.

Tavaly mintegy kétszázan vettek részt a rendezvényen, az SBTC pálya lelátójától rajtoló, és az egykori fogaskerekű vonat nyomvonalán felkapaszkodó útvonal rögtön megrostálta a mezőnyt.

Péntekig kedvezményesen lehet előnevezni. További részletek a futapest.hu oldalon, vagy az esemény facebook profilján.

KitekintőSalgótarjánPalotásTatárárok Szabadidőközpontkrosszfutásfutapest