2024.03.29, Péntek

Hamarosan Salgótarjánban is ingyenes mobilalkalmazás segíti a közügyek intézését

mti

2017.05.19. 15:31

A kormányhivatalok és különböző közintézmények elérhetőségeit is tartalmazza az az ingyenesen letölthető mobiltelefonos alkalmazás, amely nemsokára Salgótarjánban is iránytűként szolgál az ügyintézéshez.

Hirdetés

Az Androidos és iOS rendszereken futó 1x1 nevű applikáció segítségével megtalálhatók a legfontosabb közintézmények, például a kormányhivataloknak, az önkormányzati és közszolgáltató szervezetek ügyfélszolgálatainak telefonszámai, e-mail-címei, nyitva tartásuk ideje. Az alkalmazással elérhető az egyetemek, a könyvtárak, a múzeumok, sőt például a bankautomaták listája is, de a Közérdekű információk menüpont alatt a szeretetszolgálatok, a hajléktalanokat segítő szervezetek és az állatmenhelyek is megtalálhatók. 

 

A közlemény idézi Rozsnyói Balázst, a fejlesztést irányító Kerekes Kft. vezetőjét, aki szerint az alkalmazás a hivatalos ügyintézéshez szükséges információkon túl a szabadidős programszervezésben is segítséget nyújt. A felhasználók a Budapest1x1-gyel kulturális, sport- vagy akár gyerekprogramok, a főváros számos népszerű szórakozóhelyének, rendezvényközpontjának eseményei közül válogathatnak, és az aktuális moziműsort is elérhetik. 

 

Az 1x1 segítségével hívást is lehet indítani, valamint lehetőség van a kiválasztott intézményhez vezető út megtervezésre is. 

A Budapest1x1 applikációban kerületi bontásban szintén elérhető az ügyeletes gyógyszertárak, kórházak listája. 

A budapesti mellett elérhető a Pécs1x1, a Miskolc1x1, a Debrecen1x1, a Nyíregyháza1x1, a Szolnok1x1, a Szeged1x1, a Szekszárd1x1 és a Békéscsaba1x1 is. 

A fejlesztők ígérete szerint hamarosan Eger, Salgótarján, Kecskemét, Kaposvár, Székesfehérvár, Tatabánya, Veszprém, Győr, Szombathely, Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Siófok és Sopron lakosai is használhatják majd az 1x1 alkalmazást.

KitekintőSalgótarján1x1 applikáció