2022.12.05, Hétfő

Helyi hírek

A HPV okozta betegségek megelőzhetők!

2022.09.09

A HPV - azaz a Humán Papilloma Vírus - okozta fertőzés az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő fertőzés, a vírus egyes típusai bizonyos méhnyakrák fajták kialakulásában jelentős szerepet játszanak. A mértékadó nőgyógyász szakemberek szerint lényegében HPV fertőzés nélkül nincs, vagy csak elenyésző számban fordul elő méhnyakrák. A Nógrád Megyei Kormányhivatal népegészségügyi szakterülete kiemelt feladatának az elsődleges (HPV elleni védőoltás) és másodlagos (méhnyak szűrés) megelőzés fontosságának hangsúlyozását minden létező fórumon keresztül.

Snétberger Ferenc koncertjével kezdődik Salgótarján új dzsesszfesztiválja

2022.09.07

Új fesztivált hívott életre az idén várossá nyilvánításának 100. évfordulóját ünneplő Salgótarján Jazz STation névvel, a négynapos rendezvény Snétberger Ferenc koncertjével kezdődik csütörtökön.

Balassagyarmati rádióra szabott ki bírságot a hatóság

2022.09.04

A helyi és körzeti rádiócsatornák műsorstruktúrára vonatkozó vállalásainak teljesítését és a médiatörvény rendelkezéseinek betartását vizsgálta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - közölte az MTI-vel az NMHH Kommunikációs Igazgatósága pénteken.

Megtartották a 72. Országos Bányásznapot Salgótarjánban

2022.09.02

Az egész világra kiterjedő energiaválság felértékelte a hazai bányászat, és a hozzá kapcsolódó innováció és tudományos kutatások szerepét - hangsúlyozta Palkovics László a 72. Országos Bányásznapon csütörtökön Salgótarjánban.

Várjátékokat rendeznek szombaton Füleken

2022.08.31

Történelmi korszakok életmódját, kultúráját és hagyományait mutatják be szombaton a Füleki Várjátékokon; az eseményt idén 22. alkalommal rendezik meg a felvidéki városban - tájékoztatta a Füleki Vármúzeum az MTI-t.

Nőttek a lakbérek, de Salgótarján még így is relatíve olcsó

2022.08.29

A lakbérek országos átlagban 23 százalékkal, Budapesten 25 százalékkal nőttek júliusban az egy évvel korábbihoz képest - közölte hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Szakmai továbbképzés Nógrád megyei iskolaőröknek

2022.08.27

Kommunikációs és konfliktuskezelési ismereteiket bővíthették a tréningen résztvevő iskolaőrök.

Napfelkelte Salgótarjánban

2022.08.25

Látványos fotó a megyeszékhelyről.

Motoros zarándoklatot tartanak a szentkúti kegyhelyre

2022.08.23

Motoros zarándoklatot tartanak vasárnap a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyre - tájékoztatta a Nógrád megyei búcsújáróhely sajtófőnöke kedden az MTI-t.

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Salgótarjánban

2022.08.21

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő csütörtök délután Salgótarjánban, egy Hargita körúti családi házban. A helyi hivatásos tűzoltók és a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei vizsgálták a házban a levegő összetételét. Az egységek mérései kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét a gázkazán környékén. A gázszolgáltató szakemberei annak felülvizsgálatáig kizárták a rendszerből a nyílt égésterű kazánt. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Az érzékelő jelzésének köszönhetően személyi sérülés nem történt.

Összmagyar Egyetemista Tábor Sátoraljaújhelyen

2022.08.19

A nemzeti összetartozást megerősítettük az elmúlt években, most már a legfontosabb jellemzője az, hogy élményként él bennünk - mondta Potápi Árpád János hétfőn, a Rákóczi Szövetség által szervezett Összmagyar Egyetemista Tábor megnyitóján Sátoraljaújhelyen.

Salgótarjánban mérsékelt a koronavírus koncentrációja a vízben

2022.08.17

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján szerdán.

Szabadnapos rendőrök mentették meg egy Nógrád megyei férfi életét

2022.08.15

A hétvégi házban pihenő rendőrházaspár azonnali reagálása életet mentett.

HBO-sorozatot forgatnak ezen a nógrádi kistelepülésen

2022.08.13

A produkcióban feltűnik pár magyar színész is a román, angol és német sztárok oldalán.

Leszakadt az ég, de a buli nem állt meg Salgótarjánban

2022.08.11

A korábbi NB I-es focista zenészként tömegegeket képes megmozgatni.

A munkájuk megbecsüléseként rangos elismerések

2022.09.08

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság két munkatársa is elismerést vehetett át a 2022. szeptember 6-án az Országos Rendőr-főkapitányság Auditóriumában megtartott ünnepségen.

Snétberger Ferenc koncertjével kezdődik Salgótarján új dzsesszfesztiválja

2022.09.06

Új fesztivált hívott életre az idén várossá nyilvánításának 100. évfordulóját ünneplő Salgótarján Jazz STation névvel, a négynapos rendezvény Snétberger Ferenc koncertjével kezdődik csütörtökön.

Lehet, hogy Szentkútra is ellátogat a pápa

2022.09.03

Az ifjúság lehet az egyik központi lelkipásztori témája Ferenc pápa jövőre tervezett magyarországi látogatásának, amely több olyan várost és települést is érinthet, ahol korábban pápa még nem járt - nyilatkozta a bíborosi testület tanácskozására a Vatikánba érkezett Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az MTI-nek pénteken.

Új helyen érhető el Salgótarjánban a mezőgazdasági és vidékfejlesztési ügyfélszolgálat

2022.09.01

Új helyszínre, a Bem út 11. szám alá (az egykori Köjál épületbe) költözött a Nógrád Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztálya. Augusztus 29-től (hétfőtől) itt érhető el a korábban a Bartók Béla út 17. szám alatt működött mezőgazdasági és vidékfejlesztési ügyfélszolgálat.

Ittas sofőröket keresnek a megyei rendőrök

2022.08.30

A Nógrád megyei rendőrök az elkövetkezendő napokban ismét az ittasan közlekedő járművezetők forgalomból történő kiszűrésére koncentrálnak.

Ingoványos talajra tévedt Salgótarjánban egy tehén, de megmentették

2022.08.28

Mocsaras, lápos területre tévedt és nyakig elsüllyedt az ingoványban egy tehén Salgótarjánban, a Szécsényi úton augusztus 20-án délelőtt.

6 bérlet és 50 előadás közül választhatnak a nézők a Zenthe Ferenc Színházban

2022.08.26

​Bérletek a Városi Jegyirodában válthatók.

Országszerte átlagosan stagnál, Salgótarjánban enyhén emelkedett a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

2022.08.24

Továbbra is stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján szerdán.

Rangos elismerések két megyei rendőrnek is

2022.08.22

A díjakat a Bátonyterenyei és a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai vehették át az államalapítás ünnepén.

Költözés miatt nem lesz elérhető több salgótarjáni ügyfélszolgálat

2022.08.20

Az egykori Köjál-épület felújításával az ügyfelek szolgálatába áll a Nógrád Megyei Kormányhivatal új salgótarjáni központja. A Bem út 11. szám alatti ingatlanba a napokban több szervezeti egység is megkezdi a beköltözést, emiatt ideiglenesen szünetel majd a személyes ügyfélfogadás az érintett szakterületeken.

Megyei Polgárőrnap Borsosberényben

2022.08.18

A rendezvényen Nógrád megye rendőrfőkapitánya elismerést adott át több polgárőrnek a rendvédelem érdekében nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységért.

Fenomenális színházi hétvége a Zenthe Nyáron

2022.08.16

"MiCSODA hétvége volt! Szombaton Ágacska mesejáték és Operett gála, vasárnap pedig A Pál utcai fiúk okoztak felejthetetlen élményt a Zenthe Nyáron" - számol be róla a Zenthe Ferenc Színház hivatalos honlapján.

Kiesett a Salgótarján a Magyar Kupából

2022.08.14

Magabiztos győzelemmel került a következő körbe a debreceni vendégcsapat.

Nógrád megyében is virágzásnak indult a parlagfű, folyamatos a földek ellenőrzése

2022.08.12

A földtulajdonosnak és földhasználóknak folyamatosan gondoskodniuk kell a parlagfű-mentesítésről, aminek elmulasztásáért 15 ezer forinttól akár 5 millió forintig terjedő pénzbírság szabható ki. Az ellenőrzéseket folyamatosan végzi a Nógrád Megyei Kormányhivatal a megye külterületein, az allergén gyomnövény belterületi jelenléte esetén továbbra is az adott település jegyzője illetékes

Ruzsa Magdi koncertjével zárul a füleki Palóc Napok első napja

2022.08.10

A sávolyi úton a nyitott pincék napjára is várják az érdeklődőket.