2024.04.22, Hétfő

Helyi hírek

Több mint 10 kilométernyi ivóvízhálózat felmérésével lépett előre közösen Nógrád és Pest vármegye

2023.12.27

Márciustól decemberig dolgoztak a szakemberek.

Új út épült Nógrádban - felhajthatnak az autósok Bátonyterenye elkerülőjére

2023.12.22

A 23-as főút komplex beruházására a Colas és a HE-DO szerződött.

Tizenharmadik alkalommal indult útnak a kormányhivatali dolgozók karácsonyi adománya

2023.12.20

Az idei adventi időszak immáron sorrendben a 13., amikor cipősdobozokba csomagolják ajándékaikat a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal munkatársai. A csomagok múlt szerdán útnak indultak a salgótarjáni kormányablakból annak érdekében, hogy karácsonyig mindegyik eljusson oda, ahol arra a legnagyobb szükség van.

Nógrádban 6749 fiatal részesült anyagi támogatásban az Ifjúsági Garancia programban

2023.12.18

Eredményesen zárult az Ifjúsági Garancia kiemelt munkaerőpiaci program Nógrád vármegyében, ahol a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) segítségével 7,788 milliárd forintos vissza nem térítendő uniós támogatásból 6749 fiatal részesült anyagi támogatásban - közölte a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal hétfőn az MTI-vel.

Salgótarjánban is emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyag koncentrációja

2023.12.15

Továbbra is emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ csütörtökön a honlapján.

Átadták a Magyar Teátrum Díjakat

2023.12.13

Tizennegyedik alkalommal adták át hétfőn este a Karinthy Színházban a Magyar Teátrum Díjat, amellyel a színházi háttérszakmák legjobbjait díjazzák - tájékoztatta a Magyar Teátrumi Társaság kedden az MTI-t.

Kályhákat visznek a rászoruló családoknak a karitatív szervezetek Nógrád vármegyében

2023.12.09

Több mint 1700 hagyományos üzemű kályhát visz az ország legszegényebb településein élő kisgyermekes családoknak, egyedül élő időseknek és nehéz helyzetű embereknek a Felzárkózó települések program.

Átadták a benczúrfalvi Benczúr-kúriát

2023.12.04

A korhű felújításnak köszönhetően közelebb kerülhetünk a magyar történeti festészet legnagyobb alakjának személyiségéhez.

Befejeződött a szociális városrehabilitáció Salgótarjánban a Forgách-telepen

2023.12.02

Befejeződött a szociális városrehabilitáció Salgótarjánban a Forgách-telepen; a több mint egymilliárd forintos fejlesztésekkel többek között bérlakásokat és közösségi házat alakítottak ki, az ingatlanokat a városi közműhálózatokra csatlakoztatták. Egy másik nyertes pályázatnak köszönhetően a Forgách-telepi szegregátumban, mint leszakadó városi területen dolgoztak az ott élők közösségi, társadalmi reintegrációjáért - közölte a városháza az MTI-vel csütörtökön.

Nógrádban is ónos esőre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat csütörtökön

2023.11.29

Ónos eső veszélye miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest vármegye területére csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Nógrádban is intenzív havazás várható holnaptól

2023.11.27

A meteorológiai előrejelzések alapján kedd éjfél után intenzív havazás várható Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében - közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya.

Kitüntetés a vármegyei katasztrófavédelem igazgatójának

2023.11.25

Immár három évtizede, hogy tűzoltó csizmát húzott és a katasztrófavédelem munkatársaként szolgálja az állampolgárokat Seres Tibor tűzoltó ezredes.

Bővíti tevékenységét a salgótarjáni Fort-Bau Zrt.

2023.11.23

A salgótarjáni Fort-Bau Zrt. pályázati forrásból ablak- és redőnygyártással bővíti építőipari tevékenységét - közölte a társaság az MTI-vel.

A NoHab-GM Alapítvány M61-010-es mozdonya a forgalomba állásának 60. évfordulóján

2023.11.21

A NoHab-GM Alapítvány M61-010-es mozdonya a forgalomba állásának 60. évfordulóján különvonatként közlekedik Balassagyarmat és Ipolytarnóc között, Szécsénynél 2023. november 18-án.

Látogatóház készült el Hollókőn

2023.11.18

Partnerséget kínálunk a településeknek, a járásoknak és a vármegyéknek is, és ezt előmozdítandó olyan támogató intézményrendszert kívánunk működtetni, amely segíti a helyi közösségeket, civileket, egyházakat és önkormányzatokat is sikeres projektek megvalósításában - fogalmazott Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára a Nógrád vármegyei Hollókőn található Dr. Román András Látogatóház hétfői, ünnepélyes átadásán.

Óvodásoknak gyűjtöttek a rendőrök karácsonyra

2023.12.27

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság épülete előtt felállított adventi koszorú jelképezte a közös karácsonyi ráhangolódást a munkatársak részére.

Megújították Balassagyarmat zöldterületeit

2023.12.21

Befejeződött Balassagyarmat zöldterületeinek megújítása, a fejlesztésekre egymilliárd 403 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a város önkormányzata a Széchenyi 2020 Program keretén belül kiírt Zöld város című pályázaton - erről a Nógrád vármegyei önkormányzat tájékoztatta az MTI-t.

Tél Nógrád vármegyében

2023.12.19

Dérlepte növény Salgótarján közelében 2023. december 19-én.

A rendőrök Mikulása csalt mosolyt a gyermekek arcára

2023.12.16

Zeneszóval és énekléssel fogadták a Szent Lázár Vármegyei Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály dolgozói és apró betegei a hozzájuk érkező nagyszakállút és kísérőit.

Zöld áramot kínál magyar vállalatoknak a KER Toki Power

2023.12.14

A Magyarországon eddig villamosenergia-nagykereskedelemmel foglalkozó bolgár KER Toki Power AD már származási garanciával rendelkező zöld áramot is kínál vállalatoknak.

Kuriózumnak számító talajtámfallal fejlesztik a 25-ös főút hegyvidéki szakaszát

2023.12.11

Hidat és kapaszkodósávot is építenek, a projekt két vármegye területét is érinti.

OMSZ: a Nógrád vármegyei Romhányban már 23 centiméter a hó vastagsága

2023.12.08

A Komárom-Esztergom vármegyei Tardoson és a Veszprém vármegyei Hárskúton 30 centiméter volt a hó vastagsága péntek reggel - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Hatékony együttműködés az erdők védelme érdekében

2023.12.03

A Somoskői Kirándulóközpont adott otthont 2023. november 23-án a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és az Ipoly Erdő Zártkörűen Működő Részvénytársaság soron következő tanácskozásának.

Újabb híd köti össze Magyarországot Szlovákiával

2023.12.01

A Főmterv dokumentációja alapján a Hídépítő munkájával készült el a híd.

Meteorológia: vasárnap reggel Zabarban mínusz 10 foknál is hidegebb volt

2023.11.28

Az idei ősz leghidegebb reggelén a Nógrád vármegyei Zabarban mínusz 10,5 Celsius-fokot mértek vasárnap, ennél alacsonyabb hőmérséklet eddig nem fordult elő a szezonban - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Teljeskörűen renovált templommal gazdagodott Nógrád vármegye

2023.11.27

A vármegyében összességében több mint harminc templom, kápolna és imaház megújulására van kilátás.

Megemlékezés a közlekedési balesetek áldozatairól

2023.11.24

Bátonyterenyén, a közlekedési balesetben elhunyt áldozatok emlékére állíttatott emlékműnél helyeztek el koszorút és mécsest a készenléti szervek és állami szervezetek képviselői.

Rácz András: töretlen az állami természetvédelem fejlődése

2023.11.22

Nemzeti örökségünk, a védett természeti értékek megőrzésének jelentőségét mutatja, hogy az első hivatásos természetvédelmi őr, Gulyás József 100 éve állt szolgálatba, az állami természetvédelem fejlődése pedig azóta is töretlen - jelentette ki az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint Rácz András Ipolytarnócon kedden.

A technikai sportoknak nem a védett erdőkben van a helyük

2023.11.19

Kvadozni, terepmotorozni, terepjárózni Nógrád vármegyében is csak engedéllyel és a kijelölt területen lehet.

Átadták a Párkányt Helembával és Ipolydamásdot Letkéssel összekötő kerékpárutat

2023.11.17

Átadták szerdán a magyar-szlovák együttműködéssel elkészült, csaknem 17 kilométeres kerékpárutat, mely szlovák oldalon Párkányt köti össze Helembával, majd az új hídon keresztül Ipolydamásdon át Letkésig vezet az Ipoly mentén.