2024.04.28, Vasárnap
Hamarosan átadják a Zöld Csiga projektet Balassagyarmaton
Illusztráció: Pixabay

Hamarosan átadják a Zöld Csiga projektet Balassagyarmaton

gyarmatihirek.hu

2023.08.14. 13:23

A végéhez közelednek a munkálatok a Zöld Csiga Palóc ligeti szakaszánál. Szerda délelőtt sajtónyilvános eseményen kerültek bemutatásra a több mint egymilliárdos kormányzati támogatásból megvalósuló projekt elemei és a Palóc liget előrehaladó felújítási fázisai.

Hirdetés

A tervek szerint már szeptemberben átadják a Zöld Csiga projektet, amelynek köszönhetően 23 hektár belterületi zöldterület és park újul meg Balassagyarmat több pontján, köztük a Palóc liget, a Kecske liget, a Gregori park, a Hősök tere és a Ligeti sétány - írja a gyarmatihirek.hu.

A projekt részeként két új tanösvény készül az Ipolyparton a buszpályaudvartól a Penny Marketig illetve a vasútállomástól a strandig. Játszóterek, sportpályák, futókörök, kutyafuttatók épülnek, valamint Nógrád megye legnagyobb skateboard pályája is elkészül. Megújul az Ipoly-holtág, ahol tanösvény és gyaloghíd létesül. Ezen túl parki berendezések telepítésére, útépítésekre, gyalogos átkelőhelyek létesítésére is sor kerül, valamint 14 parkoló létesítése az Ipolypart utcában és az Ipolypart utca útszegély korrekciója is megvalósul.

A teljes cikk itt olvasható.

Helyi hírekPalóc ligetBalassagyarmat