2022.12.05, Hétfő

Helyi hírek

Miniszteri kitüntetést kapott az Ipoly Erdő Zrt. nyugalmazott erdészetvezetője

2022.10.23

Nagy István agrárminiszter az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát Korbonski Bogdánnének, az Ipoly Erdő Zrt. nyugalmazott erdészetvezetőjének adta át.

Fontos lépés jön az újjáépülő Ipoly-határhíd projektjében

2022.10.21

A több mint két évtizede árvíz által elsodort ipolydamásdi hidat a Colas munkájával kapják vissza a folyó két partjának magyar közösségei.

Ülésezett a Területi Állami Vezetők Európai Szervezetének igazgatótanácsa

2022.10.19

A franciaországi Marseille városában tartotta aktuális igazgatótanácsi ülését a Területi Állami Vezetők Európai Szervezete (European Association of State Territorial Representatives / EASTR). A napokban lezajlott értekezleten Magyarországot és a Miniszterelnökséget hagyományosan Szabó Sándor Nógrád megyei főispán, az EASTR igazgatótanácsának tagja képviselte.

Tűzoltók gyakorlatoztak a szécsényi művelődési központban

2022.10.14

A Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyismereti és szituációs begyakorló gyakorlatot tartott Szécsény és Balassagyarmat hivatásos tűzoltóinak szerda délelőtt Szécsényben, a Krúdy Gyula Városi Művelődési Központban.

Így épül újjá az Ipoly felett a 22 éve elveszett határhíd - videó

2022.10.10

A korábbi 47 Ipoly-hídból Trianon után mindössze négy maradt fenn, ugyanakkor a Colas munkájával újjáépülő ipolydamásdi híd kivételesen nem a háború miatt veszett el.

2023 őszén veheti birtokba a forgalom a drégelypalánki Ipoly-határhidat

2022.10.08

A híd a Colas kivitelezésében készül el, az engedélyezési dokumentációt pedig a Speciálterv késztette el.

Fotóalbummal ünneplik Hollókő 35 éves világörökségi tagságát

2022.10.06

Az UNESCO idén 35 éve nyilvánította a világörökség részévé Hollókőt, az évfordulóra fotóalbumot adtak ki. A Hollókő szíve-java - Értékek, szépségek és élmények az élő világörökségi faluról című kiadványt csütörtökön mutatták be Budapesten - tájékoztatta az MTI-t a Nógrád megyei falu önkormányzata.

Közbiztonsági fórum Salgótarjánban

2022.10.04

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai és Salgótarján Megyei Jogú Város Képviselő-testülete 2022. szeptember 28-án közbiztonsági fórum keretében egyeztetett a megyeszékhely közbiztonsági helyzetének főbb kérdéseiről.

Állatsimogató, kiállítás, előadások a könyvtári napok salgótarjáni rendezvényein

2022.10.01

Állatsimogató, kiállítás, előadások is lesznek a könyvtári napok salgótarjáni rendezvényein október 3-9. között - tájékoztatta az MTI-t a központi programoknak helyet adó Balassi Bálint Megyei Könyvtár munkatársa.

Egyre többen kérik a távfűtés elindítását a nagyvárosokban, Salgótarjánban is

2022.09.27

A hőmérsékleti adatok alapján megkezdték a távfűtéses épületek felfűtését pénteken Miskolcon is. A megyei jogú városok közül Tatabányán szerdán, Szombathelyen csütörtökön indult el a szolgáltatás. Salgótarjánban külön kérésre már a lakossági fogyasztók túlnyomó többségénél bekapcsolták a távfűtést, ezt a hivatalos fűtési szezon kezdete előtt egy hónappal, szeptember 15-étől lehet igényelni.

Elismerések, elsőtiszti kinevezések a katasztrófavédelem munkatársainak

2022.09.25

A hagyományokat követve a havi rendszerességgel megtartott igazgatói értekezlethez kapcsolódva a nyári hónapokban és szeptemberben is elismerést vehettek át azok a kollégák, akik bátorságukkal életeket vagy anyagi javakat mentettek meg. A katasztrófavédelem főigazgatója azokat is köszöntötte, akik kerek születésnapjukat ünnepelték. Szeptemberben elsőtiszti kinevezésekre is sor került.

Már zajlik a munka egy nógrádi város elkerülőjén, 3500 éves település maradványai kerültek elő

2022.09.23

A Colas és a HE-DO kivitelezésében a település átkelési szakaszát is korszerűsítik és az északi-déli irányú összekötő út is megvalósul.

Nógrád megyében is megszűnik a tűzgyújtási tilalom szeptember 20-tól

2022.09.20

Megszűnik a tűzgyújtási tilalom országszerte szeptember 20-tól a hűvös, csapadékos időjárásnak köszönhetően, csupán két megyében - Bács-Kiskunban és Csongrád-Csanádban - marad érvényben - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn az MTI-vel.

Tokody Ilonát köszöntik Mohorán, a Tolnay Klári Emlékházban

2022.09.17

Tokody Ilona Kossuth-díjas operaénekest köszöntik szombaton Mohorán, a Tolnay Klári Emlékházban, ahol életmű-kiállítás is nyílik pályafutása 50. évfordulóján - tájékoztatta az MTI-t az emlékház vezetője pénteken.

Természetbeni támogatás az önkormányzati tűzoltóságoknak és önkéntes tűzoltó egyesületeknek

2022.09.11

A korábban már jóváhagyott pénzbeli támogatások után az országos katasztrófavédelmi főigazgató döntött az önkormányzati tűzoltóságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek természetbeni támogatásairól is.

Rendőrségi eszközökkel bővült a szécsényi Nosztalgia Múzeum táralata

2022.10.22

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szécsényi Nosztalgia Múzeum részére adományozott közel húsz, használaton kívül helyezett rendészettechnikai eszközt.

Nógrád megyei polgárőrök munkáját ismerték el

2022.10.20

Az Országos Rendőr-főkapitányság Auditóriumában a napokban megtartott ünnepségen több Nógrád megyei polgárőr is rangos elismerést vehetett át.

Változik egyes kormányablakok nyitvatartása novembertől

2022.10.18

A sokszorosára megnövekedett energiaárak miatt a kormány 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést írt elő az állami szerveknél, ezért 2022. november 2. és tervezetten 2023. március 17. között egyes, kisebb forgalmú kormányablakokban és okmányirodákban szünetel az ügyfélfogadás.

Új elkerülő utat kap Nógrád megye egyik legnagyobb települése

2022.10.13

A projekt a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából készül, a Colas Út Építőipari Zrt. és a fővállalkozó HE-DO Építő Zrt. alvállalkozójaként a HE-DO Kft. kivitelezésével.

Rendörségi önkormányzati beszámoló Pásztón

2022.10.09

A város képviselő-testülete egyhangúlag elfogadta a rendőrkapitány éves beszámolóját.

Újabb járművekkel gyarapodtak az önkéntes mentőszervezetek

2022.10.07

Összesen százhúsz, személygépjárművel vontatható utánfutót vehettek át október negyedikén és hatodikán a járási és települési mentőszervezetek a katasztrófavédelem Ferihegyi úti raktárbázisán. A több mint bruttó 62 millió forintos beszerzés a KEHOP 1.6.0-15-2016-00017 azonosítószámú, „Önkéntes mentőszervezetek fejlesztése és felkészítése” című projekt keretében valósult meg.

Salgótarjánban indul a megyei állásbörze-sorozat

2022.10.05

Októberben és novemberben minden nógrádi járásba eljut a Nógrád Megyei Kormányhivatal ingyenesen látogatható állásbörzéje. A szervezők 2022. október 6-án, csütörtökön 9 és 12 óra között elsőként Salgótarjánban, a városi sportcsarnokban várják az álláskeresőket és a munkaerőpiaci képzések iránt érdeklődőket.

Merkely: mérföldkő lehet a mesterséges intelligencia alkalmazása a tüdőrák-diagnosztikában

2022.10.02

Mérföldkő lehet a tüdőrák-diagnosztikában a Semmelweis Egyetem (SE), az Ulyssys Kft. és a SZTAKI együttműködésében kifejlesztett szoftver, amely CT-felvételeket automatikus elemző, mesterséges intelligencia alkalmazásával segíti a daganatos megbetegedés korai felismerését - mondta Merkely Béla, az SE rektora a projekt zárórendezvényén, csütörtökön Budapesten.

Az 1705-ös országgyűlésre emlékeznek Szécsényben

2022.09.30

Az 1705-ös országgyűlésre emlékeznek a Nógrád megyei Szécsény városában hétfőn a Kubinyi Ferenc Múzeumban - tájékoztatta az MTI-t a múzeum igazgatója.

Kétszer vehette át a rendőröktől a díszkardot

2022.09.26

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság nyomozói visszaadták a helyi lakos részére az ellopott díszkardot, amelyet előzőleg a rendőrség adományozott számára.

Három megyét lefedő közműfejlesztés készült el Észak-Magyarországon

2022.09.24

A Mészáros és Mészáros, illetve az Euroaszfalt konzorciuma jelentősen fejlesztette a térség szennyvízkezelő- és feldolgozó hálózatát.

A kormányhivatal számára felújított épületet adtak át Salgótarjánban

2022.09.22

A Nógrád Megyei Kormányhivatal számára felújított régi ÁNTSZ-épületet adták át csütörtökön Salgótarjánban, a beruházás 886 millió forintba került.

A békéért szerveztek zarándoklatot Nógrád megyében

2022.09.18

Az Ukrajnában zajló háború miatt békemenetet tartanak csütörtökön a szécsényi ferences templomtól a városhoz tartozó Benczúrfalván épülő kápolnáig, a zarándoklatot Böjte Csaba ferences rendi szerzetes vezeti - tájékoztatta a kápolnát építtető Pro Arte et Natura Alapítvány társalapítója szerdán az MTI-t.

Szlovák búcsút szerveznek Mátraverebély-Szentkúton a békés együttélésért

2022.09.16

Szlovák búcsút szerveznek szombaton a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen, az eseményen a szlovákok és a magyarok békés együttéléséért imádkoznak - tájékoztatta a Nógrád megyei kegyhely sajtófőnöke kedden az MTI-t.

Vadászok ismerték el a megyei rendőrök munkáját

2022.09.10

Rangos elismeréseket vehettek át a díjazott rendőrök a XXIX. Nógrád Megyei Vadásznapon.