2024.04.24, Szerda
Megemlékezés és gyertyagyújtás biztonságban
police.hu

Megemlékezés és gyertyagyújtás biztonságban

police.hu

2020.10.31. 07:04

Fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak a közutakon és a temetők környékén Nógrád megyében.

Hirdetés

A közelgő mindenszentek és halottak napja, a halottakról való megemlékezés időszaka, amelynek alkalmából egyre többen látogatják meg a temetőket, hogy virággal, koszorúval és mécses gyújtásával emlékezzenek elhunyt szeretteikre. A nyugodt megemlékezés érdekében a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai idén is kiemelt figyelmet fordítanak a megemlékezés nyugalmát veszélyeztető szabálysértések és bűncselekmények megelőzésére, továbbá a közrend és a közbiztonság fenntartására.

 

A megemlékezés napján is fordítsanak kellő figyelmet értékeik védelmére:

  • Ne hagyják őrizetlenül táskájukat! Figyelmetlenségüket kihasználhatják a tolvajok, még ha csak rövid időre fordulnak, vagy távolodnak el csomagjaiktól, illetve ha épp gyertyát gyújtanak, vagy a sírhely környékét rendezik!
  • Csak annyi pénz, illetve olyan érték legyen Önöknél, amire feltétlenül szükségük van! Telefonjaikat, pénztárcájukat, illetve bankkártyáikat csak szükség esetén vigyék magukkal, azokat zárható, lehetőleg belső zsebben tartsák!
  • Ne feledjék, hogy a zsebtolvajoknak „kedvező terep” az ilyenkor jellemző tömeg! A temetők környékén megnövekszik a gyalogos- és gépjárműforgalom, ezért közlekedjenek nagyobb körültekintéssel!
  • Lehetőleg a kijelölt parkolóban és jól megvilágított, biztonságos helyen álljanak meg gépjárművükkel!
  • Járműveiket minden esetben zárják le és ellenőrizzék, hogy az ajtók, ablakok valóban bezáródtak. Soha ne hagyjanak a gépkocsiban értékeket (táska, mobiltelefon, pénztárca, GPS, stb.)! Ne feledjék, hogy a járműben, látható helyen hagyott táskáról, kabátról csak Önök tudhatják, hogy nincs benne érték!

 

A balesetmentes közlekedés érdekében kérjük a gépjárművezetőket:

  • Számoljanak a forgalom sűrűsége miatt megnövekedett menetidővel és elindulás előtt lehetőség szerint tájékozódjanak az esetlegesen kialakult torlódásokról, balesetekről. A temetők környékén számoljanak a megnövekvő gyalogos- és gépjárműforgalommal!
  • Az utazás előtt ellenőrizzék gépkocsijuk műszaki állapotát!
  • Körültekintően, szabályokat betartva, minden esetben az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően fokozott óvatossággal vezessenek!
  • A temetők környékén az aktuális forgalmi rendet és az ott forgalmat irányító rendőrök, polgárőrök utasításait maradéktalanul tartsák be!
  • A gyalogosan közlekedők is tartsák be a rájuk vonatkozó szabályokat!

Amennyiben a fentiek ellenére mégis bűncselekmény áldozatává válik vagy közlekedési baleset éri, hívja a 112-es hívószámot!

AktuálisNógrád Megyei Rendőr-főkapitányságHalottak Napja