2024.06.19, Szerda
Advent a Hargitán
Fotó: Komka Péter

Advent a Hargitán

Zenthe Ferenc Színház

2020.10.21. 20:25

Az örök hit, remény és szeretet előadása a Zenthe Ferenc Színház Advent a Hargitánja, amely az elmúlt évadra, és országos nagy sikerére való tekintettel újra megtekinthető lesz Salgótarjánban egy este erejéig, október 28-án. November 5-én a Nemzeti Színház deszkáin bizonyít a salgótarjáni teátrum, amelyre jegyek szintén kaphatók a Nemzeti Színház weboldalán.

Sütő András nem túl vidám műve olyan problémát taglal, ami napjainkban is érzékelhető, igazi székely humorral megfűszerezve. Olyan lesz, mint az élet: olykor mosolyra fakaszt, olykor elgondolkodtat, olykor meseszerű, olykor nagyon is valóságos. Válaszokat ad és kérdéseket vet fel a családról, szerelemről, az Istenbe vetett hitről, a túl könnyen vagy egyáltalán el nem engedett dolgokról. Teszi mindezt úgy, hogy megőrzi Sütő világát és mégis mai lesz.

A Hargita zord hegyei között éli életét a korán megözvegyült Bódi Vencel, aki 26 éven át hiába várja haza idegenbe szakadt lányát. Itt bontakozik ki két fiatal tiszta, örömre készülő szerelme, ami, ha kell, a halált is legyőzi. Itt találkozik a múlt és a jelen, a hűség és megbocsátás, az önzés és a hit, a szeretet és a sosem múló remény. Itt, ahol a tragédia és a csoda kézen fogva jár.

Bódi Vencel szerepében Szarvas József, a Nemzeti Színház társulatának tagja, valamint Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész. Árvai Réka szerepében Tarpai Viktória, aki a legjobb színésznőnek járó díjat is megkapta a produkcióban nyújtott alakításáért. Továbbá Hajdu Tibor, Jakab Csaba és Varga Fekete Kinga elevenítik meg a misztikumokkal teleszőtt, székely humorú előadás karaktereit.

AktuálisZenthe Ferenc Színház