2024.06.20, Csütörtök
Csak egy mozdulat a biztonságosabb közlekedésért
A kép illusztráció - pixabay.com

Csak egy mozdulat a biztonságosabb közlekedésért

police.hu

2020.10.15. 12:12

A biztonsági öv életet menthet! Kérjük fogadják meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait.

Nógrád megyében az elmúlt időszakban több olyan személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, ahol a biztonsági öv használatának elmulasztása személyi sérüléshez, egy esetben pedig egy 16 éves fiú halálához vezetett.

A rendőrség ismételten hangsúlyozza, hogy a biztonsági öv használata nem csak kötelező – a járművezető és utasai számára is -, de használata életeket menthet! A biztonsági öv passzív biztonsági eszköznek minősül és a testi sérülések fokának csökkentése érdekében fejlesztették ki. Használatával a balesetek során, egy esetleges ütközés esetén jelentősen javulhatnak a túlélési esélyek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága 2020. augusztusában éppen ezért indította a „Ne így szállj ki! Kösd be magad!” elnevezésű kampányát, amelynek keretében egy óriásplakát hívja fel a gépjárművezetők és a közlekedők figyelmét a biztonsági öv használatának fontosságára.

Kérjük, járművezetőként elinduláskor mindig csatolják be a biztonsági övet és hívják fel utasaik figyelmét is a használatára! 

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja továbbá a figyelmet arra is, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján az elkövetkező napokban borult, esős idő várható a megye területén. Fontos, hogy a járművezetők mindig az időjárási-, látási-, és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárműveiket, és próbáljanak meg fokozatosan alkalmazkodni a megváltozott időjárási körülményekhez. Előrelátóbb vezetéssel, nagyobb követési távolság tartásával a balesetek megelőzhetők.

AktuálisNógrád Megyei Rendőr-főkapitányságbiztonsági öv