2024.04.20, Szombat
Az évad második premierjét tartotta pénteken a Zenthe Ferenc Színház
Fotó: Ónodi Zoltán/ Bartók Kamaraszínház

Az évad második premierjét tartotta pénteken a Zenthe Ferenc Színház

Zenthe Ferenc Színház

2020.10.19. 14:07

Gábor Andor Dollárpapája hatalmas sikert aratva forgatta fel a péntek és a szombat estét.

Hirdetés

A darab műfaja komédia, ráadásul a pénz komédiája, amely nem hazudtolta meg önmagát. Egy család, amelynek egész élete a pénz körül forog- ami egyébként nincs nekik-, jólétben élnek-de csak látszatra-, ezen kívül mindenkinek tartoznak a környéken és még a szobalányt sem tudják kifizetni. Megmentőként hazalátogat Kanadából a dúsgazdag nagybácsi -mindenki örömére-, ám hamar kiderül, a dollárpapának hitt rokonnak a teljes vagyona mindössze két aranydolláros. A kellemetlen helyzet nagy felfordulást okozott, veszekedett mindenki mindenkivel, csak szegény öreg nem értette, mi is folyik itt valójában.

Dollárpapa szerepében Papp Jánost láthattuk, akiről azért el kell, hogy mondjuk, tökéletesen hozta karakterét, ugyanis elhitette velünk, hogy ő egyébként tényleg egy külföldi származású személy. Szokásos módon hatalmasat alakított Kovács Vanda, Farkas Zoltán és Jakab Csaba is, de a vendégművésznek mondható Jegercsik Csaba, Vrabecz Botond és Sipos Imre játéka sem volt figyelmen kívül hagyható.

Az est végét a szokásos sokszori vas- és visszataps jellemezte, és a tény, hogy a salgótarjáni színház egyre feljebb teszi a mércét.

AktuálisZenthe Ferenc SzínházDollárpapa