2022.12.04, Vasárnap

Szentkút

Motoros zarándoklatot tartanak a szentkúti kegyhelyre

2022.08.23

Helyi hírek

Motoros zarándoklatot tartanak vasárnap a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyre - tájékoztatta a Nógrád megyei búcsújáróhely sajtófőnöke kedden az MTI-t.

Böjte Csaba tart ünnepi szentmisét vasárnap Szentkúton

2022.04.29

Helyi hírek

Böjte Csaba tart ünnepi szentmisét a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen vasárnap, Munkás Szent József ünnepén; a Nógrád megyei búcsújáróhelyre zarándokvonat indul Budapestről - tájékoztatta a kegyhely sajtófőnöke szerdán az MTI-t.

Lelkigyakorlatot szerveznek gyermekre vágyók részére Mátraverebély-Szentkúton

2022.01.17

Helyi hírek

Az eseményt tanúságtevő házaspárok, pszichológusok kísérik.

Böjte Csaba tart lelkigyakorlatot szombaton Szentkúton

2021.05.10

Aktuális

A Nógrád megyei búcsújáróhelyen a vasárnapi, 11 órakor kezdődő szentmisét is Böjte Csaba mutatja be.

Októberben tartják az idei utolsó zarándoklatot Szentkúton

2020.10.05

Helyi hírek

A zarándoklatok végével elkezdődnek a lelkigyakorlatok: Pál Feri atya és Böjte Csaba atya is érkezik.

A lovasok zarándoklatát tartják vasárnap Mátraverebély-Szentkúton

2020.06.25

Aktuális

A mise után a lovasok körmenetet tartanak, és áldást kapnak a szent király ereklyéjével, amelyet személyes áhítatra kihelyeznek a bazilikába is.

Nemzeti emlékhellyé nyilvánították Szentkutat

2020.06.05

Helyi hírek

A népszerű zarándokhelyen évente akár 200 ezer látogató is megfordul.

Tárlatvezető applikációt fejlesztett a nemzeti kegyhely

2020.02.27

Aktuális

Újgenerációs, digitális tárlatvezető applikációt hoztak létre Mátraverebély-Szentkúton, hogy a látogatók a kegyhely teljes területét önállóan is bejárhassák, ugyanakkor teljeskörű információt kapjanak a bazilika műemlékeiről, a csodatévő Szűzanyáról, a szintén csodáiról híres forrásvízről, a remetebarlangokról és a számtalan látnivalóról a Nógrád megyei ferences zarándokhelyen.

Motoros zarándoklat indul Szentkútra

2019.08.21

Aktuális

Édesapákért is szerveznek biciklis búcsút a nemzeti kegyhelyre.

60 szerzetes gyalogol a Szentkútra

2019.04.26

Aktuális

Április 27-én, délután 5 óra körül közel 60 szerzetes érkezik Mátraverebély-Szentkútra, akik a Nógrád megyei Szécsény városából indulva mintegy 25 kilométert zarándokolnak azért, hogy a közösségüket erősítsék. 

Ide látogasson el, aki gyermeket szeretne

2019.02.15

Aktuális

Budapesttől 100 kilométerre, a Mátra és a Cserhát ölelésében található a csodatévő erejéről is elhíresült Szentkút, ahová a gyermekre vágyók a legnagyobb számban érkeznek segítséget kérni. Február 22-24-én a nemzeti kegyhely ezúttal is megrendezi a Gyermekre vágyók lelkigyakorlatát, amelyre feszült, aggódó párok érkeznek, s ahonnan reményteli házasok távoznak.

Motoros búcsú Ecséden

2018.05.28

Bátor Botond pálos szerzetes megáldja a motorosokat a 12. Motoros búcsún a Szentkút-völgye Boldogasszony kápolnánál Ecséden 2018. május 26-án.

Idén újra érkezik a Mátrába a Muzsikál az erdő rendezvénysorozat

2018.03.18

A rendezvény a Kecskeméthez közeli Nyíri erdőben és Lakitelek-Tőserdőn május 26-án és 27-én, a Mátrai Művészeti Napokon június 30. és július 8. között, a gyulai Városerdőn és Püspökfürdőn szeptember 28. és 30. között várja az érdeklődőket - közölte a Muzsikál az Erdő Alapítvány az MTI-vel.

Idén is tagja a Mátra a Muzsikál az erdő rendezvénysorozatot

2017.03.12

Idén három térségben rendezik meg a Muzsikál az erdő elnevezésű rendezvénysorozatot, amelyen az erdei koncertek mellett szakvezetéses sétákkal, előadásokkal és tárlatokkal is várják az érdeklődőket.

Családi nap lesz szombaton a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen

2022.05.17

Helyi hírek

Május 21-én délelőtt Beer Miklós nyugalmazott püspök celebrálja a szentmisét.

Törött keresztet emeltek le a tűzoltók a bazilika tornyáról

2022.01.25

Helyi hírek

A viharos erejű szél megrongálta a keresztet a szentkúti Nagyboldogasszony bazilika tetején kedden, amely ennek hatására veszélyt jelentett a templom környékén a gyalogos forgalomra. A bátonyterenyei és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók létraszer segítségével emelték le az eltört keresztet.

Lóháton érkeznek a zarándokok Szentkútra

2021.06.21

Aktuális

A lovas zarándoklat Mátraverbély-Szentkút egyik leglátványosabb eseménye, ráadásul a lovasoknak egy olyan lelki élmény, amely a lóval való közös, olykor viszontagságos vándorlásról szól. Június 27-én lóháton, fogatokkal, szamarakkal, huszáröltözetben érkeznek a zarándokok a nemzeti kegyhelyre, hogy Szent László ünnepén áldást kérjenek állataikra, tevékenységükre.

Szombaton tartják az idei utolsó zarándoklatot Szentkúton

2020.10.21

Aktuális

Az utolsó zarándoklatot október 24-én a vadászok és erdészek védőszentje, Szent Hubertus tiszteletére rendezik, amikor a szabadtéri mise mellett megtartják a III. Kelet-cserháti Trófeaszemlét is.

Az idősek, betegek és szociális ellátásban részesülők búcsúját tartják Szentkúton

2020.07.31

Aktuális

Az idősek, betegek és szociális ellátásban részesülők búcsúját tartják hétfőn a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen - közölte a búcsújáróhely sajtófőnöke az MTI-vel.

Megtartják az úrnapi körmenetet Szentkúton

2020.06.13

Aktuális

A szentmisét Beer Miklós nyugalmazott váci püspök mutatja be.

Vasárnaptól ismét lesz szabadtéri mise Szentkúton, de a búcsú elmarad

2020.05.18

Aktuális

Vasárnaptól, május 24-étől újra tartanak szabadtéri miséket Mátraverebély-Szentkúton - közölte a nemzeti kegyhely a honlapján.

Gyermekre vágyókat és párkeresőket is várnak Szentkúton

2020.01.28

Aktuális

Egyre több férfi, valamint 20-30 év után szétment házaspár valamelyike jelentkezik az elváltak, egyedülálló szülők lelkigyakorlatára, amelyet idén is a nemzeti kegyhelyen, Mátraverebély-Szentkúton szerveznek, március 20-22 között.

Csend Háza épül Szentkúton, a nemzeti kegyhelyen

2019.06.25

Aktuális

Csend Háza elnevezéssel a zarándokok számára elvonulást, elcsendesedést, a hitélet teljesebb megélését szolgáló intézmény épül ősztől a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen, a zarándokközpont kiegészítő épülete 2020 végére készül el - közölte a kegyhelyigazgató hétfőn az MTI-vel.

Szentkúton háromnapos lelkigyakorlattal ünneplik a húsvétot

2019.03.06

Aktuális

A mai nappal, hamvazószerdával kezdődik a nagyböjt időszaka, amely a szombatokkal együtt 40 hétköznapot jelent húsvétig, a keresztények legnagyobb ünnepéig. Sokan a húsevésről mondanak le, sokan másról. Mátraverebély-Szentkúton is elkezdődik a felkészülés a Szent Háromnapra, amelynek mélyebb megélésre háromnapos lelkigyakorlatot tartanak a ferencesek.

A ferencesek támogatják az elváltakat

2019.02.12

Kitekintő

Az atyák nem kirekesztők, sőt amiben tudják, segítik az egyedülálló szülőket. A példával élen járnak a ferencesek, hiszen a rend által működtetett nemzeti kegyhelyen, Mátraverebély-Szentkúton idén is megrendezik az Elváltak, egyedülálló szülők lelkigyakorlatát, amin tavaly már mintegy hatvanan vettek részt.

Szentkúton is elkelt a diákok segítsége

2018.05.16

Aktuális

A nyolcszázéves búcsújáróhely, Nemzeti Kegyhely az elmúlt években teljes egészében megújult, az itt végzett munkát építészeti nívódíjjal is jutalmazta a szakma. Ennek az épített örökségnek a megóvásában hatékonyan működnek közre a Nógrád megyei szakmunkástanulók, akik - elmondásuk szerint - így érdekes és szép feladat végzése közben tanulják, gyakorolják a leendő szakmájukat.

Turisztikai fejlesztések sora indul hazánkban

2018.02.02

A főbb tervek között szerepel a világörökségi helyszínek fejlesztése is.

Virágvasárnapi barkaszentelés a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen

2016.03.21