2024.02.25, Vasárnap

Szentkút

Missziót indítottak a szegénygondozó nővérek a szentkúti kegyhelyen

2023.08.12

Helyi hírek

Meghallgatlak sátorral települnek ki a Ferences Szegénygondozó Nővérek hétvégén, a katolikus nemzeti kegyhely főbúcsúján, hogy a problémájukkal egyedül maradt, meghallgatásra vágyó testvéreknek segítsenek - közölte a Nógrád vármegyei katolikus búcsújáróhely sajtófőnöke kedden az MTI-vel.

Rendőrnapi jótékonysági koncert Nógrád vármegyében

2023.05.01

Helyi hírek

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a - törökországi földrengéshez hasonló katasztrófák mentési munkálataiban résztvevő - Nógrád vármegyei önkéntes tűzoltó és mentőszervezetek felkészülésének támogatására ajánlották fel.

Húsvéti lelkigyakorlat Mátraverebély-Szentkúton

2023.03.18

Helyi hírek

A résztvevők bekapcsolódhatnak a Szent Három Nap teljes liturgiájába 2022.04.06-10 között.

Lehet, hogy Szentkútra is ellátogat a pápa

2022.09.03

Helyi hírek

Az ifjúság lehet az egyik központi lelkipásztori témája Ferenc pápa jövőre tervezett magyarországi látogatásának, amely több olyan várost és települést is érinthet, ahol korábban pápa még nem járt - nyilatkozta a bíborosi testület tanácskozására a Vatikánba érkezett Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az MTI-nek pénteken.

Családi nap lesz szombaton a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen

2022.05.17

Helyi hírek

Május 21-én délelőtt Beer Miklós nyugalmazott püspök celebrálja a szentmisét.

Törött keresztet emeltek le a tűzoltók a bazilika tornyáról

2022.01.25

Helyi hírek

A viharos erejű szél megrongálta a keresztet a szentkúti Nagyboldogasszony bazilika tetején kedden, amely ennek hatására veszélyt jelentett a templom környékén a gyalogos forgalomra. A bátonyterenyei és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók létraszer segítségével emelték le az eltört keresztet.

Lóháton érkeznek a zarándokok Szentkútra

2021.06.21

Aktuális

A lovas zarándoklat Mátraverbély-Szentkút egyik leglátványosabb eseménye, ráadásul a lovasoknak egy olyan lelki élmény, amely a lóval való közös, olykor viszontagságos vándorlásról szól. Június 27-én lóháton, fogatokkal, szamarakkal, huszáröltözetben érkeznek a zarándokok a nemzeti kegyhelyre, hogy Szent László ünnepén áldást kérjenek állataikra, tevékenységükre.

Szombaton tartják az idei utolsó zarándoklatot Szentkúton

2020.10.21

Aktuális

Az utolsó zarándoklatot október 24-én a vadászok és erdészek védőszentje, Szent Hubertus tiszteletére rendezik, amikor a szabadtéri mise mellett megtartják a III. Kelet-cserháti Trófeaszemlét is.

Az idősek, betegek és szociális ellátásban részesülők búcsúját tartják Szentkúton

2020.07.31

Aktuális

Az idősek, betegek és szociális ellátásban részesülők búcsúját tartják hétfőn a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen - közölte a búcsújáróhely sajtófőnöke az MTI-vel.

Megtartják az úrnapi körmenetet Szentkúton

2020.06.13

Aktuális

A szentmisét Beer Miklós nyugalmazott váci püspök mutatja be.

Vasárnaptól ismét lesz szabadtéri mise Szentkúton, de a búcsú elmarad

2020.05.18

Aktuális

Vasárnaptól, május 24-étől újra tartanak szabadtéri miséket Mátraverebély-Szentkúton - közölte a nemzeti kegyhely a honlapján.

Gyermekre vágyókat és párkeresőket is várnak Szentkúton

2020.01.28

Aktuális

Egyre több férfi, valamint 20-30 év után szétment házaspár valamelyike jelentkezik az elváltak, egyedülálló szülők lelkigyakorlatára, amelyet idén is a nemzeti kegyhelyen, Mátraverebély-Szentkúton szerveznek, március 20-22 között.

Csend Háza épül Szentkúton, a nemzeti kegyhelyen

2019.06.25

Aktuális

Csend Háza elnevezéssel a zarándokok számára elvonulást, elcsendesedést, a hitélet teljesebb megélését szolgáló intézmény épül ősztől a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen, a zarándokközpont kiegészítő épülete 2020 végére készül el - közölte a kegyhelyigazgató hétfőn az MTI-vel.

Szentkúton háromnapos lelkigyakorlattal ünneplik a húsvétot

2019.03.06

Aktuális

A mai nappal, hamvazószerdával kezdődik a nagyböjt időszaka, amely a szombatokkal együtt 40 hétköznapot jelent húsvétig, a keresztények legnagyobb ünnepéig. Sokan a húsevésről mondanak le, sokan másról. Mátraverebély-Szentkúton is elkezdődik a felkészülés a Szent Háromnapra, amelynek mélyebb megélésre háromnapos lelkigyakorlatot tartanak a ferencesek.

A ferencesek támogatják az elváltakat

2019.02.12

Kitekintő

Az atyák nem kirekesztők, sőt amiben tudják, segítik az egyedülálló szülőket. A példával élen járnak a ferencesek, hiszen a rend által működtetett nemzeti kegyhelyen, Mátraverebély-Szentkúton idén is megrendezik az Elváltak, egyedülálló szülők lelkigyakorlatát, amin tavaly már mintegy hatvanan vettek részt.

Gyerekeknek rendeznek összművészeti programot a szentkúti nemzeti kegyhelyen

2023.05.19

Helyi hírek

Összművészeti fesztivált rendeznek gyerekeknek a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen szombaton az óvodások zarándoklata után; az ingyenes rendezvényen lesz balett, tánc, neves énekesek, virtuózok, robotika, kézműves foglalkozás és végül Oláh Gergő koncertje zárja a napot - tájékoztatta az MTI-t a kegyhely sajtófőnöke csütörtökön.

Húsvét - Programok Szentkúton és Ipolytarnócon

2023.04.04

Helyi hírek

Palócföld legismertebb úticéljai, Hollókő, Mátraverebély-Szentkút és Ipolytarnóc húsvéti fesztivállal, lelkigyakorlattal és tojáskeresési kihívással várja a látogatókat - tájékoztatta az MTI-t a szentkúti kegyhely sajtófőnöke kedden.

Szlovák búcsút szerveznek Mátraverebély-Szentkúton a békés együttélésért

2022.09.16

Helyi hírek

Szlovák búcsút szerveznek szombaton a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen, az eseményen a szlovákok és a magyarok békés együttéléséért imádkoznak - tájékoztatta a Nógrád megyei kegyhely sajtófőnöke kedden az MTI-t.

Motoros zarándoklatot tartanak a szentkúti kegyhelyre

2022.08.23

Helyi hírek

Motoros zarándoklatot tartanak vasárnap a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyre - tájékoztatta a Nógrád megyei búcsújáróhely sajtófőnöke kedden az MTI-t.

Böjte Csaba tart ünnepi szentmisét vasárnap Szentkúton

2022.04.29

Helyi hírek

Böjte Csaba tart ünnepi szentmisét a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen vasárnap, Munkás Szent József ünnepén; a Nógrád megyei búcsújáróhelyre zarándokvonat indul Budapestről - tájékoztatta a kegyhely sajtófőnöke szerdán az MTI-t.

Lelkigyakorlatot szerveznek gyermekre vágyók részére Mátraverebély-Szentkúton

2022.01.17

Helyi hírek

Az eseményt tanúságtevő házaspárok, pszichológusok kísérik.

Böjte Csaba tart lelkigyakorlatot szombaton Szentkúton

2021.05.10

Aktuális

A Nógrád megyei búcsújáróhelyen a vasárnapi, 11 órakor kezdődő szentmisét is Böjte Csaba mutatja be.

Októberben tartják az idei utolsó zarándoklatot Szentkúton

2020.10.05

Helyi hírek

A zarándoklatok végével elkezdődnek a lelkigyakorlatok: Pál Feri atya és Böjte Csaba atya is érkezik.

A lovasok zarándoklatát tartják vasárnap Mátraverebély-Szentkúton

2020.06.25

Aktuális

A mise után a lovasok körmenetet tartanak, és áldást kapnak a szent király ereklyéjével, amelyet személyes áhítatra kihelyeznek a bazilikába is.

Nemzeti emlékhellyé nyilvánították Szentkutat

2020.06.05

Helyi hírek

A népszerű zarándokhelyen évente akár 200 ezer látogató is megfordul.

Tárlatvezető applikációt fejlesztett a nemzeti kegyhely

2020.02.27

Aktuális

Újgenerációs, digitális tárlatvezető applikációt hoztak létre Mátraverebély-Szentkúton, hogy a látogatók a kegyhely teljes területét önállóan is bejárhassák, ugyanakkor teljeskörű információt kapjanak a bazilika műemlékeiről, a csodatévő Szűzanyáról, a szintén csodáiról híres forrásvízről, a remetebarlangokról és a számtalan látnivalóról a Nógrád megyei ferences zarándokhelyen.

Motoros zarándoklat indul Szentkútra

2019.08.21

Aktuális

Édesapákért is szerveznek biciklis búcsút a nemzeti kegyhelyre.

60 szerzetes gyalogol a Szentkútra

2019.04.26

Aktuális

Április 27-én, délután 5 óra körül közel 60 szerzetes érkezik Mátraverebély-Szentkútra, akik a Nógrád megyei Szécsény városából indulva mintegy 25 kilométert zarándokolnak azért, hogy a közösségüket erősítsék. 

Ide látogasson el, aki gyermeket szeretne

2019.02.15

Aktuális

Budapesttől 100 kilométerre, a Mátra és a Cserhát ölelésében található a csodatévő erejéről is elhíresült Szentkút, ahová a gyermekre vágyók a legnagyobb számban érkeznek segítséget kérni. Február 22-24-én a nemzeti kegyhely ezúttal is megrendezi a Gyermekre vágyók lelkigyakorlatát, amelyre feszült, aggódó párok érkeznek, s ahonnan reményteli házasok távoznak.

Motoros búcsú Ecséden

2018.05.28

Bátor Botond pálos szerzetes megáldja a motorosokat a 12. Motoros búcsún a Szentkút-völgye Boldogasszony kápolnánál Ecséden 2018. május 26-án.