2024.04.23, Kedd
Rendőrnapi jótékonysági koncert Nógrád vármegyében
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Rendőrnapi jótékonysági koncert Nógrád vármegyében

Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

2023.05.01. 14:32

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a - törökországi földrengéshez hasonló katasztrófák mentési munkálataiban résztvevő - Nógrád vármegyei önkéntes tűzoltó és mentőszervezetek felkészülésének támogatására ajánlották fel.

Hirdetés

A hagyománynak megfelelően idén is megrendezésre került a Nógrád Váregyei Rendőr-főkapitányság munkatársai által a Rendőrség Napja alkalmából Mátraverebély-Szentkúton megszervezett jótékonysági est. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével a koncert fővédnöke dr. Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány - írja a police.hu.

A programot dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, valamint dr. Orosz Lóránt, a Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely igazgatója nyitotta meg. A rendezvényen résztvevők a kegyhelytemplomban ünnepi hangversenyt hallgathattak meg a Bátonyterenyei Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusainak előadásában. A koncertet követően a vármegyei rendőrfőkapitány  emlékplakettet adott át az iskola igazgatójának, Kerekes Gábornak és megköszönte a művészeknek a színvonalas előadást.

A vacsora előtt Balla Mihály országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, akik ezt követően egy filmet tekinthettek meg az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó, Környezet- és Természetvédelmi Egyesület, valamint az Észak- Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkájáról.

A szervezők az idei jótékonysági koncert bevételét a törökországi földrengéshez hasonló katasztrófák mentési munkálataiban résztvevő, Nógrád vármegyei önkéntes tűzoltó és mentőszervezetek felkészülésének támogatására ajánlották fel. A nemes célú rendezvényen közel százan vettek részt.

A sikeres eseményen 1.040.000 forint gyűlt össze, amelyet dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrfőkapitány a program zárásaként adott át Seidel Levente az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó, Környezet- és Természetvédelmi Egyesület, valamint Kökény András, az Észak- Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetőinek.

Helyi hírekSzentkútNógrád Megyei Rendőr-főkapitányság