2024.03.28, Csütörtök
Húsvét - Programok Szentkúton és Ipolytarnócon
Illusztráció: Pexels

Húsvét - Programok Szentkúton és Ipolytarnócon

mti

2023.04.04. 14:58

Palócföld legismertebb úticéljai, Hollókő, Mátraverebély-Szentkút és Ipolytarnóc húsvéti fesztivállal, lelkigyakorlattal és tojáskeresési kihívással várja a látogatókat - tájékoztatta az MTI-t a szentkúti kegyhely sajtófőnöke kedden.

Hirdetés

Kerekes-Dancsok Regina elmondta: a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyre nemcsak a forrásvíz és a Szűzanya kegyszobra miatt érdemes ellátogatni húsvétkor. A szent háromnap (nagycsütörtök, nagypéntek és a húsvéti vigília) liturgiája mellett lelkigyakorlatot is szerveznek. A szertartásokba való bekapcsolódást az egyik ferences szerzetes kommentárja segíti.

A négynapos húsvéti ünnepen az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület szervezésében a gyerekek tojáskeresési kihíváson vehetnek részt, szombaton a miocén erdő vízi élővilágát lehet megismerni. Vasárnap a Lombkorona kávézó cápás tavacskája mellett az ősóceánról, az egykori tengerelöntésekről, Pannon-tóról és a Kárpát-medencei vizekről lesz szó, húsvéthétfőn miocén túrán vehetnek részt az érdeklődők.

A négynapos Hollókői Húsvéti Fesztiválon folklórprogram, palóc gasztronómia, vödrös locsolkodás, Kerekes Band- és Parno Graszt-koncert, valamint gyermekprogramok lesznek - mondta Kerekes-Dancsok Regina, hozzátéve: idén már a felújított hollókői várban is sétálhatnak a látogatók.

Helyi hírekNógrád megyeSzentkút