2024.03.19, Kedd
Tárlatvezető applikációt fejlesztett a nemzeti kegyhely

Tárlatvezető applikációt fejlesztett a nemzeti kegyhely

2020.02.27. 13:01

Újgenerációs, digitális tárlatvezető applikációt hoztak létre Mátraverebély-Szentkúton, hogy a látogatók a kegyhely teljes területét önállóan is bejárhassák, ugyanakkor teljeskörű információt kapjanak a bazilika műemlékeiről, a csodatévő Szűzanyáról, a szintén csodáiról híres forrásvízről, a remetebarlangokról és a számtalan látnivalóról a Nógrád megyei ferences zarándokhelyen.

Hirdetés

Március 1-jétől már minden mobiltelefonra letölthető a tárlatvezető applikáció, amelyet a katolikus nemzeti kegyhelyen fejlesztettek az egyre nagyobb számban érkező zarándokok számára.  A látogatók a kegyhely recepciójánál, éttermében wifi segítségével ingyenesen letölthetik az alkalmazást, majd önállóan, mégis tárlatvezetővel járhatják végig a nemzeti kegyhelyet.

A Locbee egy GPS alapú rendszer, ezáltal a kegyhelyhez kapcsolódó információk mindig automatikusan megjelennek a megfelelő helyen. Az alkalmazás tulajdonképpen egy idegenvezetőként viszi végig a látogatót az előre definiált útvonalon. A zarándokok hanganyagokat hallgathatnak, fotókat nézhetnek, szövegeket olvashatnak a kegyhely történetéről, egyedülálló műemlékeiről, a búcsúkról, a ferences atyák mindennapjairól, anélkül, hogy bármilyen adatot megadnának.

 

Az alkalmazás Android és iOS operációs rendszert használó okostelefonokra telepíthető, amelyek Bluetooth 4.0 technológiával működnek. Ez azért fontos, mert a funkció képes több mint háromszáz méterre adatokat továbbítani, illetve ennek köszönhetően akár offline módban is használható.

Galéria

AktuálisMátraverebélySzentkútTárlatvezető applikáció