2024.04.25, Csütörtök
Lehet, hogy Szentkútra is ellátogat a pápa
illusztráció - Unsplash

Lehet, hogy Szentkútra is ellátogat a pápa

mti

2022.09.03. 08:17

Az ifjúság lehet az egyik központi lelkipásztori témája Ferenc pápa jövőre tervezett magyarországi látogatásának, amely több olyan várost és települést is érinthet, ahol korábban pápa még nem járt - nyilatkozta a bíborosi testület tanácskozására a Vatikánba érkezett Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az MTI-nek pénteken.

Hirdetés

Erdő Péter hozzátette: a pápa szokása, hogy látogatásain felkeres egy Mária-kegyhelyet. A bíboros ezzel kapcsolatban Mátraverebély-Szentkút nemzeti kegyhelyét említette, hozzátéve, hogy a nógrádi kegyhelyen végzett infrastrukturális fejlesztések méltóvá teszik a helyszínt a pápa fogadására.

Hozzátette, hogy útjain Ferenc pápa keresi a kapcsolatot a társadalom peremén élő vagy valamilyen szempontból kisebbségi helyzetben levő csoportokkal, például a cigánysággal, ahogyan ezt szlovákiai látogatásán is tette. Úgy vélte, Mátraverebély falu kiváló helyszínt kínál az ott élő cigány közösséggel való találkozóra.

Erdő Péter emlékeztetett arra: Ferenc pápa maga fogalmazta meg, hogy szívesen látogatna ismét Magyarországra, amikor tavaly az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus budapesti zárómiséje és a szlovákiai látogatás után a Vatikánba tartó repülőúton az őt kísérő újságíróknak nyilatkozott. Később is visszatért a gondolatra, hangsúlyozva, hogy szívesen menne Magyarországra.
 

Helyi hírekFerenc pápaSzentkút