2024.03.28, Csütörtök
Országszerte átlagosan stagnál, Salgótarjánban enyhén emelkedett a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja
Illusztráció: Pexels

Országszerte átlagosan stagnál, Salgótarjánban enyhén emelkedett a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

mti

2022.08.24. 13:42

Továbbra is stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján szerdán.

Hirdetés

A közleményben azt írták, hogy a 33. héten a vizsgált városok közül enyhe emelkedő tendencia látszik Békéscsabán, Debrecenben, Nyíregyházán, Salgótarjánban és Veszprémben, csökkenés tapasztalható Pécsen, Szegeden, Szekszárdon és Tatabányán, míg a többi helyszínen a tendencia stagnáló.

Az NNK közölte: a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 21 mintavételi hely esetében az emelkedett, egy mintavételi helyen pedig - Zalaegerszegen - a mérsékelt kategóriába esik. A koncentráció skáláján négy fokozatot különböztetnek meg: alacsony, mérsékelt, emelkedett, magas.

Az NNK felhívta a figyelmet arra, hogy a vírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik. A harmadik, megerősítő oltás felvételét továbbra is javasolják annak, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását - írták.

Helyi hírekKoronavírusSalgótarján