2024.04.26, Péntek

Kultúra

Haumann Péter lesz a Nemzet Színészei-sorozat januári vendége

2017.01.22

A Kossuth- és Jászai-djías színész, Haumann Péter lesz a Zenthe Szalon vendége január 25-én, szerdán 17 órától.

Átadták a Madách díjakat

2017.01.21

Szvorák Katalin és Huszti Péter kapta idén a Madách-díjat, melyet Balassagyarmaton, a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban tartott ünnepségen adtak át részükre.

Újabb kiállítás színesíti a Könyvtár paravánjait

2017.01.11

"Fikciók és egyéb veszélyek" címmel nyílt meg a Balassi Bálint Megyei Könyvtár Bóna Kovács Károly Galériájában Orbán György János kiállítása. A kiállítás a könyvtár nyitvatartási idejében tekinthető meg.

Januári programok a Zenthe Színház kínálatából

2017.01.02

A megyében Salgótarján mellett Szécsényben, Pásztón, majd Szekszárdon, Zalaszentgórton, Dunaföldváron, Pápán, sőt még Szlovákiában is vendégeskedik a színház társulata. Folklórműsor a Nógrád Táncegyüttes előadásában, valamint Haumann Péter színesíti a Zenthe Szalon repertoárját.

Az Orlai Produkció bemutatja a Száll a kakukk fészkére darabját

2016.12.19

Holnap este 7-től a József Attila Művelődési Központ Színháztermében.

Tűzoltókkal szállt haza a páva

2016.12.12

A Duna Tv "Fölszállott a páva" című tehetségkutató műsorának középdöntőjéből hazaérkező Szécsényi Gyermek Néptáncegyüttest legnagyobb meglepetésükre tűzoltók fogadták péntek éjszaka a város határában.

A kört igenis érdemes négyszögesíteni!

2016.12.01

Nem gondolták volna, hogy ennyire nehéz lesz... de megérte! Hatalmas sikert aratott a Zenthe Színház fiatal csapata.

Premierre vár A kör négyszögesítése

2016.11.21

November 28-a újabb mérföldkő lesz a Zenthe Ferenc Színház életében: bemutatják az A kör négyszögesítése című vígjátékukat, amely öt fiatal együttélésének megpróbáltatásait tárja elénk a múlt század húszas éveinek Szovjetúniójából.

Vidám ajándékötletek az év végére

2016.11.15

2016-ban állítólag már újra annyit költünk (feleslegesen) karácsonyra, mint 2006-ban. Hurrá! Ha már tudatosította, hogy az elmúlt tíz évben letudta az "ócska" karácsonyi ajándékait, akkor végre költsön teljesen felesleges, de akár egy életre szóló ajándékokra, amivel nő és férfiismerőseit meglepheti.

„Porból a fénybe” – zománcművészeti kiállítás

2016.11.07

A kiváló művész a város képzőművészeti életének fáradhatatlan szervezője volt. Salgótarján kultúrtörténetének egyik legjelentősebb alakjaként a zománcművészet terén is maradandót alkotott.

Elhunyt Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester

2016.11.07

Életének hatvanötödik évében vasárnap délután elhunyt Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth-díjas, Corvin-lánccal kitüntetett zongoraművész, karmester, zeneszerző, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar főzeneigazgatója - közölte a Nemzeti Filharmonikus Zenekar az MTI-vel.

Egy történet, amit mindenki átélt, aki volt fiatal és szerelmes

2016.10.27

November 25-én 19 órakor Salgótarjánban a József Attila Művelődési Központban az Omega és az Experidance Produkció mutatja be a Gyöngyhajú lány legendáját.

A hülyeségnek nincs határa - Szabadulószobák éjszakája 2o16 október 28

2016.10.14

2016. október 28-án a szabadulószobáké a péntek éjszaka. Idén immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre az esemény. Ezen a napon országszerte hosszabbított nyitva tartással, és 50% kedvezménnyel játszhat minden érdeklődő számos budapesti és vidéki helyszínen. A Szabadulószobák éjszakája a baráti társaságoktól, a családokig vár minden érdeklődőt, aki szeret játszani, kedveli a rejtélyeket, a krimiket, és a logikai feladatokat.

Kezekbe szállt vissza a Vastaps

2016.10.13

Az elmúlt esztendőkben már hagyománnyá vált, hogy a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház az évad elején átadja a Vastaps-díjakat azoknak a produkcióknak és színművészeknek, amelyek, illetve akik az elmúlt évadban a legtartalmasabb szórakozást nyújtották a közönségnek a különböző bérletes előadásokban. A közönségszavazatok alapján hét kategóriában adták át a Black Comedy című darab előtt az elismeréseket, s ugyancsak ez alkalommal vehették a színház T. Pataki László-emlékgyűrű és Zenthe Ferenc Emlékplakett elismeréseit az arra méltók. 

Ma este hétkor elsötétül a színházterem...

2016.10.09

A salgótarjáni Zenthe Színház évadbeli első premierje kivételes időpontban, ma este hét órakor kezdődik. Nem véletlenül... Különleges évad különleges előadása... Egy nem mindennapi sztorival...

Elhalmozta Salgótarjánt a kultúra

2017.01.21

Salgótarjánban tíz napon belül hét képzőművészeti kiállítás nyílik a Magyar Kultúra Napja időpontja körül.

Zenével és tánccal ünnepelnek Füleken

2017.01.19

Bartók Béla munkásságának bemutatásával és néptánccal ünneplik a magyar kultúra napját a szlovákiai Füleken a Városi Művelődési Központban.

Id. Telek Zoltán festőművész kiállítása nyílik Balassagyarmaton

2017.01.05

A Horváth Endre Galériában Csach Gábor művészettörténész nyitja meg január 6-án 17 órakor, a Fültanúk Zenei Műhely közreműködésével. A tárlat február 23-ig látogatható.

Színházban ünnepeltek a kormányhivatalnokok

2016.12.20

Színházi előadással, Moliére: Képzelt beteg című előadásával ünnepelt hétfőn este a kormánytisztviselők egy része Salgótarjánban.

Ajándékozzon színházi élményt szeretteinek

2016.12.16

Itt a Szabadbérlet, egy lehetőség, hogy egy bérlet kedvező árát kihasználva, de kötöttség nélkül lehessen választani a Zenthe Színház kínálatából, kilenc darab 13 előadásnapja közül.

Néptáncosok adtak adventi gálaműsort

2016.12.09

Két alkalommal, telt házas adventi gálaműsorral örvendeztette meg a város néptáncot kedvelő közönségét a Nógrád Táncegyüttes és az Ifjú Nógrád Táncegyüttes a József Attila Művelődési Központban.

Bodrogi Gyula lesz a Zenthe Szalon szerdai vendége

2016.11.22

A Zenthe Színház minden hónap utolsó szerdáján más-más Nemzet Színészét látja vendégül.

Őszikék kiállítás a megyei könyvtárban

2016.11.15

Képek, hímzések és babák mellett a népművészeti témákat megjelenítő alkotások is helyet kaptak a kiállított tárgyak között.

Képzelt beteg: Jászberényben is nevettek Arganon

2016.11.08

Jászberényben, a Lehel Film-Színházban lépett színpadra a salgótarjáni Zenthe Ferenc társulat szombat este, ez alkalommal a Képzelt beteg című Moliére-komédiával.

Klebelsberg Kuno-hetet rendeznek tárlatokkal és koncertekkel

2016.11.07

Idén is megrendezik a Klebelsberg Kuno Hét elnevezésű programsorozatot, amelyen november 9. és 16. között tárlatokkal, koncertekkel, gálaműsorral és színházi előadással várják a közönséget a Klebelsberg Kultúrkúriában.

Mindszenty-Pallavicini-emlékművet avattak fel Rétságon

2016.11.02

Mindszenty József bíboros és az 1956 utáni megtorlás során kivégzett Pálinkás-Pallavicini Antal közös emlékművét, a világ első köztéri szárnyas oltárát avatták fel vasárnap a Nógrád megyei Rétságon.

Salgótarjánban is megünneplik a festészet napját

2016.10.14

Immár tizenötödik alkalommal rendezik meg a magyar festészet napjának programsorozatát. A megyében kedden a salgótarjáni Madách Gimnáziumban nyílik kiállítás.

Élő népviselet konferencia a Palócföldön

2016.10.13

Az MNM Palóc Múzeuma az MTA Miskolci Akadémiai Bizottság Néprajzi és Kulturális Antropológiai Munkabizottságával közösen rendezett konferenciát, „Élő népviselet a Palócföldön” címmel. A régió népviseletének recens jelenségeit számba vevő ülésen a tudományos előadások mellett néhány falu felújított ünnepi viseletének bemutatására is sor került.

Egyedül nem megy... - A nők közel fele igent mondott a munkahelyi viszonyra

2016.10.11

Egy felmérés szerint a nők közel fele létesített már szexuális viszonyt kollégájával.

"Minket az ellenség dühös bosszúja juttatott ide."

2016.10.06

Október 6. az aradi vértanúk emléknapja. Arra a 13 honvédtábornokra emlékezünk ezen a napon, akiket 1849-ben végzett ki Julius Jacob von Haynau osztrák tábornagy. Egyébként Haynaunak nagy szerepe volt a szabadságharcot követő megtorlásokban és a lakosság megfélemlítésében. Mi az utolsó mondataikkal szeretnénk emlékezni a tizenhárom aradi vértanúra.