2024.05.30, Csütörtök

Már zajlanak októberi premier próbái a Zenthe Színházban

Zenthe Ferenc Színház

2017.08.30. 15:06

Második hetébe lépett a Még egyszer hátulról című bohózat próbafolyamata – a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház és a Váci Dunakanyar Színház közös produkcióját október elején láthatják a színházkedvelők mindkét városban.

 

Michael Frayn három részes bohózata igazi pattogós geg-parádé, amely színház a színházban. Az első felvonásban az Ádámkosztüm című darab főpróbájába tekinthetünk bele, majd a második felvonás azt mutatja be, hogy a már egy hónapja futó előadás közben mi zajlik a képzeletbeli nézők számára láthatatlanul – a díszlet és a függöny mögött. Higgyék el, az igazi komédia itt van... Végül ismét a díszlet „rendes” oldalára kerülünk, de valahogy már más az érzetünk a darabbeli darabról.

Az előadásban érthetően mindenki két szerepet alakít, egy „civilt” és egy „színészt”, vagy a színházban dolgozót. Emiatt a kettősség miatt sincs könnyű dolguk a szereplőknek, nem is beszélve a pattogósan változatos, több szálon futó cselekmény kuszaságáról, amely azonban folyton összeáll, hogy aztán újra széthulljon, s egész másként kerekedjen ki. A rendező Susán Ferenc szerint a darab egy remekül megírt, helyzetkomikumokra, kettős értelmekre építő előadás, amely folytonos figyelem, ezáltal nem kis feladat elé állítja a színészeket, de pontosan ebből lehet egy remek hangulatú estét színpadra állítani.

A darabban újra a Zenthe színeiben áll színpadra Vándor Éva, Bozó Andrea és Kovács Vanda, s ez alkalommal debütál a salgótarjáni társulatban Kautzky Armand. Ugyancsak láthatjuk a Zenthe már évek óta kedvelt művészeit, Albert Pétert, Máté Krisztiánt, Baksa Imrét, Házi Anitát és Farkas Zoltánt.

A darab premierje Salgótarjánban október 2-án, Vácon október 7-én lesz.

 

a 2017/2018 évad szereposztása:

DOTTY OTLEY - MRS. CLACKETT

........

Vándor Éva

SELSDON MARDELL - BETÖRŐ

........

Albert Péter

LOYD DALLAS - RENDEZŐ

........

Kautzky Armand

GARRY LEJEUNE - ROGER LILLICAP

........

Máté Krisztián

BROOKE ASHTON - VICKI

........

Bozó Andrea

FREDERICK FELLOWES - PHILIP BRENT

........

Baksa Imre

BELINDA BRENT - FLAVIA BRENT

........

Kovács Vanda

POPPY NORTON-TAYLOR - ASSZISZTENS

........

Házi Anita

TIM ALLGOOD - ÜGYELŐ

........

Farkas Zoltán

rendező

........

Susán Ferenc

a rendező munkatársa

........

Gyuriska János

dramaturg

........

Sándor Zoltán

díszlet- és jelmeztervező

........

Pallós Nelli

ügyelő

........

Verebélyi Zsolt

asszisztens

........

Kántor Zoltán

súgó

........

Falati Hedvig

KultúraSalgótarjánZenthe Ferenc SzínházVáci Dunakanyar SzínházMég egyszer hátulról