2024.04.20, Szombat

Ötödjére rendezik meg a Tű Fokán Fesztivált a nógrádi hegyekben

programturizmus.hu, Tű Fokán Művészeti Fesztivál

2017.06.30. 15:12

2017. július 5-9. között immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Tű Fokán családias összművészeti fesztivál a Cserhát szívében.

Hirdetés

Nógrád megyében, Budapesttől alig 90 km-re 2013 óta kerül megrendezésre a Cserhát szívében a Tű Fokán családias összművészeti fesztivál, melynek fő hívó szavai a kísérletezés, az alkotás, és a cselekvés.

Az alternatív közösségeket összefogó, családias művészeti fesztivál műhelyeivel és koncertélményeivel évről évre több látogatót vonz. A Tű Fokán Művészeti Fesztivál egy különleges, egyedi műhelyekkel és különböző szubkultúrákból érkező előadókkal tarkított öt napos program, amit idén ötödször rendeznek meg. A résztvevő érdeklődők egy különleges nyári élményt élhetnek meg együtt egy értékteremtő nyitott közösségben. Minden évben különleges műhelyekkel és koncertélményekkel jelentkezik.

Több külföldi vendéggel is tárgyaltak a szervezők

"Szeretnénk meghívni a '70-es években legendássá vált, első és meghatározó krautrock zenekart, a német faUStot.
A cseh avant/punk Uz jsme doma szerepel még a tervezett műsorban.
Ezen túl több dél-olasz világzenei zenekarral egyeztetünk, a célunk, hogy egy igazi tarantella műsort hozzunk el végre Magyarországra.
A nagyszínpadon szerepeltetnénk még valmelyik ismeretebb magyar alternatív előadót illetve a jazz/zaj zenei vonalból a Landing Venust vagy egy másik a szcénából érkező zenekart.
A kisszínpad műsorát néhány visszatérő vendégen túl (Halálorgazmus, Presszó Tangó Libidó) idén is a szentendrei Elevenkert, a veszprémi Utcazene, vagy a kapolcsi Művészetek Völgye eseményein ismertté vált előadókkal tarkítjuk."

A Garábi templomban délutánonként klasszikus zenei programot terveznek

"Éjjelente a színpadi programok után idén is várunk mindenkit egyik legkülönlegesebb élményünkre a szabad természetben megrendezett teljesen akusztikus sokszor meditatív jellegű előadásainkra."

Eddig tervezett műhelyek:

  • Sőrés Zsolt, zenei szabadimprovizáció
  • Szamosi Judit, Testidő
  • FauSt
  • Kontakttánc, szabadmozgás.
  • Örömzenélés Csatlós Marciékkal
  • A tervek között szerepel még egy fórumszínházas előadás, jóga, számháború, és éjjelente közös tábortüzes zenélés.

 

Forrás: programturizmus.hu, Tű Fokán Művészeti Fesztivál

KultúraNógrád megyeközösségTű Fokán FesztiválCserhátösszművészeti fesztiválélményműhely