2024.04.18, Csütörtök

Már nyolcadik alkalommal Botos Gála

salgotarjan.hu, nogradsport.wordpress.com

2016.09.02. 10:04

Szeptember 3-án, ellepik az ökölvívók a salgótarjáni Fő teret. A 15 órakor kezdődő Botos Boksz Gála két tucat összecsapással várja az érdeklődőket, és természetesen hazai bunyósok is ringbe lépnek majd.

Hirdetés

Már gőzerővel zajlanak az előkészületek, és a fiatal öklözők is keményen készülnek a gálára. Az ingyenesen látogatható, szabadtéri program párosításai már kialakultak, ezek alapján számtalan látványos meccs van kilátásban, hiszen több serdülő, junior és ifjúsági korú válogatott is kesztyűt húz majd a nap során.

 

Ami az SBSE-t illeti, lesznek olyanok, akik már rutinosabban mozognak a versenyeken, és lesz teljesen újonc is. Előbbi kategóriát képviseli az Európa-bajnoki kerethez tartozó magyar bajnok, Oláh Henrietta, míg Eszes Tamás első alkalommal léphet majd szorítóba.

Az előzetes visszajelzések alapján a rendezvényt megtisztelik majd jelenlétükkel olyan egykori kiválóságok is, mint – a már felkészítőként is bizonyító – Erdei Zsolt és ifjabb Balzsay Károly, de a Riói olimpiát is megjárt Európa-bajnok, Bocskai Balázs is jelezte, hogy megpróbál elutazni a gálára.

Tavaly a rendezvény az utánpótlás csapatbajnokság döntőjének első fordulója volt, idén azonban „tét nélkül” bunyóznak majd a fiatal ökölvívók.

 

Ajánljuk még