2024.04.26, Péntek

Vajon Hollókő elnyeri a legszebb fekvésű magyar falu címet?

origo.hu, holloko.hu

2016.10.10. 10:29

Második fordulójához érkezett az Origo játéka, ahol a minden megyéből egy továbbjutó falu versenyzik tovább. A megyéből Hollókőért adhatjuk le voksainkat.

Hirdetés

Elérkezett a játék második fordulója, a döntő. Az első fordulóból továbbjutott 19 megyei győztes falu csap most össze. Nógrád megyében Berkenye, Hollókő és Szurdokpüspöki-t ajánlották a megyei közgyűlések szakemberei, ahol az első fordulóból Hollókő jutott tovább. A szavazók pedig arról döntenek, hogy melyik lesz Magyarország legszebb fekvésű faluja.

 

A szavazás 2016. október 13-án 12 óráig tart. A 19 induló faluból az első három helyezettről képes riportot közöl az Origo.

 

Nincsen abban semmi túlzás, hogy a Nógrád megyei Hollókő az ország egyik legismertebb faluja. A település határában magasodó vár ennek a községnek az egyik jelképe lett.

„Valódi és őszinte, olyan igazi. Talán ez jellemzi legjobban a 380 lelket számláló, Magyarországon egyedülálló világörökségi kis falut a Cserhátban, amely több mint százéves házacskáiról ismert, de csöppet sem hasonlít skanzenre vagy múzeumra. Hollókő elevenebb, mint néhány kisváros. Úgy őrzi a hagyományait, tartását, méltóságát, hogy közben nem <olyan, mintha>, hanem <az>.“

„Télen a lábunk alatt ropogó hó, tavasszal az éledő természet színei, nyáron a langyos estéken felragyogó csillagos égbolt és a tücsökmuzsika, ősszel a nyirkos estén magasba szálló kályhafüst illata, a csend, a természet hangjai teszik olyan széppé az életet itt. No meg a helyiek vendégszeretete. Nem is csoda, hogy az itt élők, idősek és fiatalok is ragaszkodnak ehhez a békéhez“ - olvasható a falu honlapján.

Ajánljuk még