2024.03.28, Csütörtök

Kóstoljon kemencés ételeket Noszvajon!

turizmus.com

2016.09.09. 08:44

Szombaton ismét kitárják kapuikat a noszvaji porták, hogy kemencében sült finomságaikat megkóstoltassák a nógrádi faluba érkező vendégekkel, akik között ismert emberek is lesznek.

Hirdetés

Még a történelmi Magyarországon történt, hogy Noszvajon volt a legtöbb az egy főre jutó kemencék száma. Az itt élők azonban nem csak melegedni telepedtek mellé, de szeretik és tudják is sütésre használni.

 

Szeptember 9–10-én a Noszvaji Pincenapokon és Kemencében Készített Ételek Napján remek egri borokra, finom ételekre, vendégváró kemencés portákra és borospincékre számíthatunk.

Pénteken bárki csatlakozhat a hagyományos élőzenés bortúrához a noszvaji pincesorokon, szombatra kelve azonban már a kemencében sült ételek kapják a főszerepet.

A legtöbb portánál egyedien házias választékkal várják az éhes vendégeket. A hétvégén Noszvajra látogat számos ismert ember, így a kemencék körül ott lesz a vendéglátós szakemberek mellett zsűritagként Árpa Attila színész-rendező is. Emellett saját maga által készített ételekkel mutatkozik be az operaénekes Bardóczy Attila és az énekes Muri Enikő. Szombaton a vendégek egész nap kézműves kirakodóvásáron sétálhatnak végig, amelynek egyik különlegességét a helyi lekvárkészítők portékái jelentik. 

Ajánljuk még