2024.07.27, Szombat
Sportkavalkád Salgótarjánban
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Sportkavalkád Salgótarjánban

Forrás: nogradicivilek.hu

2024.06.06. 09:00

A június 13-ai Sportkavalkád elnevezésű sportágválasztón az egykori és jelenlegi salgótarjáni sportegyesületek, sportágak mutatkoznak majd be. A városban az egyik legnagyobb taglétszámot felvonultató kézilabda is kap majd egy standot.

A Salgótarjáni Strandépítők Strandkézilabda Klub 2005-ben alakult, 2010-ben váltotta át nevét Salgótarjáni Strandépítők Kézilabda Clubra. Tizennégy éve elindította teremkézilabda szakosztályát – a salgótarjáni teremkézilabda megmentése céljából – először férfi, majd 2013-ban női vonalon is, amely által a sportág új fejezetét sikerült megnyitni Salgótarjánban - számolt be az egyik résztvevőről a nogradicivilek.hu.

Jól sikerült a kalandozás a strandsportok területére

A klub megalakulásának története 2002-től eredeztethető, mivel az akkori Építők KC NB II-es bajnokcsapat néhány tagja kipróbálta az akkor még új sportágnak számító strandkézilabdát. 2007-ben megépítették első homokos pályánkat a salgótarjáni strand területén, ami így már lehetőséget biztosított, hogy az utánpótlással kezdjenek el foglalkozni. Férfi szakosztályuk időközben valamennyi korosztályban megszerezte a magyar bajnoki címet, számos ifjúsági és junior válogatott játékost nevelt, akik Európa-bajnoki címeket is szereztek. A felnőtt csapat a Magyar Kupa elsőséget is megszerezte, valamint nemzetközi porondon többször képviselte hazánkat az Európa Kupa döntőjében, illetve a 2022-es Champions Cup-on a második helyen végzett. 

Helyi hírekSalgótarjánsportkavalkádstrandkézilabdaSalgótarjáni Strandépítők Kézilabda Club