2024.03.28, Csütörtök
Hátrányos helyzetű gyerekek táboroznak Ráróspusztán
Példakép Tábor Ráróspuszta facebook

Hátrányos helyzetű gyerekek táboroznak Ráróspusztán

nak.hu

2019.07.05. 16:07

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ingyenes programokkal, zöldség- és gyümölcskóstoltatással támogatja a Nógrád megyei Ráróspusztán zajló Példakép Tábort. A rendezvényen megyei, hátrányos helyzetű családból származó gyermekek vesznek részt.

Hirdetés

A németországi Hanns Seidel Alapítvány és a Polgári Szécsényért Alapítvány közösen rendezi meg, immáron nyolcadik éve, a Példakép Tábort. Az eseményen ezúttal közel száz hátrányos helyzetű, Nógrád megyei, 8-12 éves gyermek vesz részt. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a tavalyi évben is segítette az esemény megvalósulását, minként idén is támogatja azt.

A NAK szervezésében térségbeli termelők termékeit kóstolhatják meg a fiatalok, illetve előadást hallanak a mezőgazdaság sokszínűségéről. Emellett a kamara és a francia Interfel zöldség-gyümölcs szakmaközi szervezet együttműködésében megvalósuló Európai Friss Kalandok zöldség- és gyümölcsfogyasztásra fókuszáló program elemei is kitelepülnek a június 29-től július 6-ig tartó táborba. A rendezvény színesítéséhez a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács is hozzájárult, helyszíni aktivitással.

AktuálisPéldakép táborRáróspuszta