2024.03.01, Péntek

parlagfű

Nógrádban is folyamatos a parlagfüves földterületek felderítése

2023.07.24

Helyi hírek

A földtulajdonosnak és földhasználóknak folyamatosan gondoskodniuk kell a parlagfű-mentesítésről, aminek elmulasztásáért 15 ezer forinttól akár 5 millió forintig terjedő pénzbírság szabható ki. Az ellenőrzéseket folyamatosan végzi a külterületeken a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal, az allergén gyomnövény belterületi jelenléte esetén továbbra is az adott település jegyzője illetékes.

Pollenhelyzet - NNK: már tüneteket okozhat a parlagfű virágpora

2022.08.03

Országos hírek

A parlagfű pollenkoncentrációja a Dunántúl déli területein már helyenként elérheti a tüneteket okozó, közepes szintet - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán az MTI-vel.

Folyamatos a parlagfüves területek felderítése Nógrád megyében

2020.09.09

Aktuális

A földtulajdonosnak és földhasználóknak folyamatosan gondoskodniuk kell a parlagfű-mentesítésről, ennek elmulasztásáért 15 ezer forinttól akár 5 millió forintig terjedő pénzbírság szabható ki.

Tombol a parlagfűszezon Nógrád megyében is

2018.09.15

Kötelező lenne mindenkinek irtani a saját háza táján, ám ezt sokan nem teszik meg.

Időben védekezzen a parlagfű ellen!

2018.04.25

Az a földhasználó, aki június 30-ig elmulasztja az ingatlana parlagfű-mentesítését, július 1-jét követően bírsággal sújtható!

Rossz hír az allergiásoknak: támad a parlagfű!

2017.08.06

Többfelé elérte a közepes szintet a pollenkoncentráció, ilyenkor már érezhetik a tüneteket. Az elsőfokú figyelmeztetést is elrendelték már.

Védekezzünk a parlagfű ellen!

2016.05.13

A parlagfű hazánkban a legjelentősebb gyomnövények közé tarozik mind humán egészségügyi, mind gazdasági hatásainak köszönhetően.

Nógrád megyében is virágzásnak indult a parlagfű, folyamatos a földek ellenőrzése

2022.08.12

Helyi hírek

A földtulajdonosnak és földhasználóknak folyamatosan gondoskodniuk kell a parlagfű-mentesítésről, aminek elmulasztásáért 15 ezer forinttól akár 5 millió forintig terjedő pénzbírság szabható ki. Az ellenőrzéseket folyamatosan végzi a Nógrád Megyei Kormányhivatal a megye külterületein, az allergén gyomnövény belterületi jelenléte esetén továbbra is az adott település jegyzője illetékes

Egyelőre csak elvétve virágzik a parlagfű Nógrádban

2021.07.23

Helyi hírek

a növény tömeges pollenszórása várhatóan augusztus első napjaiban kezdődik.

Nógrád megyében is zajlik a parlagfüves területek ellenőrzése

2019.07.02

Helyi hírek

A parlagfű elleni közérdekű védekezés alapvetően a földhasználó kötelezettsége. A parlagfűvel fertőzött területek földhasználói pénzbírsággal büntethetőek.

Bírság jár a ki nem irtott parlagfű miatt

2018.07.11

Nógrád megyében is megkezdődött a parlagfüves területek ellenőrzése. Azok a földtulajdonosok, akik nem gondoskodtak a használatukban levő ingatlanok parlagfű-mentesítéséről, akár jelentős összegű bírsággal sújthatóak.

Megkezdődött a parlagfűvel fertőzött területek légi felderítése

2017.08.29

Több százezer hektárnyi területet tekintenek át a magasból.

Elindult a Polgárőr parlagfű teszedd program

2017.06.10

A parlagfű elleni védekezés aktív közreműködőjeként Polgárőr parlagfű teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség. Az akció pénteki nyitórendezvényét Béren tartották.