2024.04.25, Csütörtök
Pályaorientációs napon a besztercések

Pályaorientációs napon a besztercések

Nógrád Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság

2018.11.08. 17:17

A Salgótarjáni Általános Iskola Beszterce-lakótelepi Tagiskolájának negyedik évfolyamos diákjai tettek látogatást a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokságon.

Hirdetés

A negyedik évfolyam  negyvenegy diákja és a három pedagógus az iskola pályaválasztási napjának keretében tett látogatást a salgótarjáni laktanyában. A diákok és tanáraik először a készenléti gépjárműveket ismerhették meg közelebbről. Hegedűs Károly tűzoltó zászlós, a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelője részletesen bemutatta a legújabb és a régebbi tűzoltó-gépjárműfecskendőket, valamint az úgynevezett különlegesszereket, azaz a vízszállító és a magasból mentő gépjárművet, majd az azokon elhelyezett felszerelésekről, technikai eszközökről és azok funkcióiról beszélt. A zászlós ezt követően a védőfelszereléseket mutatta be a gyerekeknek és kísérő pedagógusaiknak, így a diákok testközelből láthatták és tapinthatták a tűzoltók testi épségét óvó védőkabátot, védőnadrágot, csizmát, kesztyűt, sisakot, mászóövet. A látogatás keretében a gyerekek információkat kaptak a katasztrófavédelem szervezetéről és feladatairól, a tűzoltói hivatás minden velejárójáról, emellett sok hasznos információt, tanácsot sajátíthattak el saját maguk és környezetük védelme érdekében. Megtudhatták többek között, hogy hogyan kell cselekedni, ha tüzet észlelnek, vagy balesetet látnak, külön téma volt a tűzhelyen felejtett és kigyulladt olaj oltásának helytelen és helyes módja, szó volt az árvizek idején történő védekezés lehetőségeiről, valamint a tűzoltók óva intették a tanulókat attól is, hogy szórakozásból félrevezessék a tűzoltókat, hisz a szándékosan megtévesztő jelzést tevők komoly büntetésre számíthatnak. A tűzoltóknál eltöltött pályaorientációs napból természetesen nem hiányozhatott Brúnó százados, a tűzoltókutya sem, aki ezúttal is kiélvezhette a gyerekek végtelen szeretetét.

Helyi hírekSalgótarjáni Általános Iskola Beszterce-lakótelepi Tagiskolapályaválasztási napsalgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság