2021.10.16, Szombat

Nógrád Megyei Katasztrófavédelem

Gondokat okozott a viharos szél Nógrád megyében

2019.03.12

Aktuális

A tűzoltókat vasárnap hét, tegnap pedig további három alkalommal riasztották kidőlt fák és egyéb viharkárok miatt.

Közbiztonsági referensek vizsgáztak Nógrád megyében

2017.11.27

Aktuális

Összesen tizennyolc újonnan kijelölt, illetve megbízott közbiztonsági referens tett alapvizsgát a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében Palotáson és Salgótarjánban.

Mindenszentek idején is fontos az elővigyázatosság

2017.10.27

Aktuális

November elején évről évre előfordulnak temetőtüzek, vagy olyan lakástüzek, amelyeket kegyeleti gyertya okozott.

Nyílt napok a nógrádi Katasztrófavédelemnél

2017.09.19

Aktuális

Szeptember 18. és 20. között minden nap 10 és 16 óra között Nógrád megye mindkét katasztrófavédelmi kirendeltségén várják az érdeklődőket.

Az idén is hatszáz millió forintra pályázhatnak az önkéntesek

2017.03.25

Aktuális

A központi költségvetésben a tavalyihoz hasonlóan hatszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből ötszáz millió forintot az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmilliót pedig a mentőszervezetek között osztanak szét. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Tűzoltó Szövetség közreműködésével közösen pályázatot írt ki, a hivatásos tűzoltósággal együttműködési megállapodással rendelkező egyesületeknek április 24-ig kell eljuttatniuk pályázati anyagukat az illetékes tűzoltóságra.

Segítsen, és mentsen meg három életet!

2016.10.11

Aktuális

A természeti katasztrófák csökkentésének világnapja alkalmából véradó napot tart a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete október 12-én Salgótarjánban.

Viharkárok Nógrád megyében

2016.12.03

Aktuális

Sok munkát adott Nógrád megye tűzoltóinak a viharos szél, a megye területére hét alkalommal riasztották az egységeket.

Tűz Bátonyterenyén és Nagybárkányban

2016.01.13

Ne bízzuk a véletlenre életünket - a megfelelő szén-monoxid-érzékelő életet menthet

2018.01.19

Aktuális

2017-ben a Nógrád megyei tűzoltókat tizennyolc szén-monoxiddal kapcsolatos esethez hívták, az érintett háztartások közül tízben volt érzékelő.

Országos gyakorlaton Nógrád megye önkéntesei

2017.11.22

Aktuális

A téli időszak veszélyeire való felkészülés jegyében tartottak országos gyakorlatot a katasztrófavédelem, a rendőrség, a közútkezelő és az erdészet szakemberei Mátraszentimre térségében november 18-án, az önkéntes tűzoltók és a mentőszervezetek képviselőinek bevonásával.

Nógrád tűzoltója 2017

2017.10.10

Aktuális

Második alkalommal rendezte meg a szlovákiai Füleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület október hetedikén a „Nógrád Tűzoltója” című rendezvényt. Az erőpróbán hat Nógrád megyei tűzoltó – köztük négy hivatásos és két önkéntes – tette próbára rátermettségét.

Nádas égett Karancslapujtőn

2017.05.14

Helyi hírek

Bár az elmúlt hetekben már kizöldült a természet és a tűzgyújtási tilalmat is visszavonták, ismét szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat Nógrád megyében.

Tűzvédelmi bírsággal sújtható, ha engedély nélkül avart éget

2017.02.28

Aktuális

Az elmúlt napok tavaszias időjárása miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. A veszélyt a száraz aljnövényzet és az avar jelenti, ami csapadékmentes időjárás esetén nagyon könnyen meggyulladhat. Sok helyen már a tavaszi kerti munkáknak is nekiláttak, elégetik a kerti zöldhulladékot.

Hét nógrádi dobogós eredmény az országos fekvenyomó bajnokságon

2018.11.10

Aktuális

Székesfehérvár adott otthont november 8-án a katasztrófavédelem országos fekvenyomó bajnokságának. Az erős emberek versenyén a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság színeiben nyolc induló mérette meg magát.

Igazgatói szemle a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokságon

2016.05.23