2024.04.17, Szerda

Nógrád Megyei Katasztrófavédelem

Átvették a támogatásokat a Nógrád megyei önkéntesek

2023.01.01

Helyi hírek

Decemberben az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átveszi a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része természetbeni támogatás. Előbbit november végéig elutalták a tűzoltóságoknak, a felszereléseket, eszközöket veszik át az év végén.

Új jármű segíti a Nógrád megyei önkéntes mentőszervezet munkáját

2022.07.02

Helyi hírek

Június 29-én és 30-án húsz önkéntes mentőszervezet -köztük a Nógrád megyei Cserhát Mentőkutyás, Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Közhasznú Egyesület, a Palóc Mentőcsoport tagja- vehetett át egy-egy felső kategóriás quadot a hozzá tartozó utánfutóval. A beszerzés a KEHOP-1.6.0-15-2016-00021 azonosító számú, az EU Polgári Védelmi Komplex Modulok létrehozása elnevezésű projekt keretében történt meg.

Elismeréseket adtak át Szent Flórián napja alkalmából

2022.05.08

Helyi hírek

Az elmúlt év fotósát is megválasztották.

Megemlékezés a Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából

2022.03.06

Helyi hírek

Szűk körű, ünnepség nélküli megemlékezést tartott a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság március elsején a Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából.

Bővült a katasztrófavédelem nógrádi tiszti kara

2021.09.05

Helyi hírek

A megyéből hárman kapták meg első tiszti kinevezésüket.

Gondokat okozott a viharos szél Nógrád megyében

2019.03.12

Aktuális

A tűzoltókat vasárnap hét, tegnap pedig további három alkalommal riasztották kidőlt fák és egyéb viharkárok miatt.

Közbiztonsági referensek vizsgáztak Nógrád megyében

2017.11.27

Aktuális

Összesen tizennyolc újonnan kijelölt, illetve megbízott közbiztonsági referens tett alapvizsgát a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében Palotáson és Salgótarjánban.

Mindenszentek idején is fontos az elővigyázatosság

2017.10.27

Aktuális

November elején évről évre előfordulnak temetőtüzek, vagy olyan lakástüzek, amelyeket kegyeleti gyertya okozott.

Nyílt napok a nógrádi Katasztrófavédelemnél

2017.09.19

Aktuális

Szeptember 18. és 20. között minden nap 10 és 16 óra között Nógrád megye mindkét katasztrófavédelmi kirendeltségén várják az érdeklődőket.

Az idén is hatszáz millió forintra pályázhatnak az önkéntesek

2017.03.25

Aktuális

A központi költségvetésben a tavalyihoz hasonlóan hatszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből ötszáz millió forintot az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmilliót pedig a mentőszervezetek között osztanak szét. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Tűzoltó Szövetség közreműködésével közösen pályázatot írt ki, a hivatásos tűzoltósággal együttműködési megállapodással rendelkező egyesületeknek április 24-ig kell eljuttatniuk pályázati anyagukat az illetékes tűzoltóságra.

Segítsen, és mentsen meg három életet!

2016.10.11

Aktuális

A természeti katasztrófák csökkentésének világnapja alkalmából véradó napot tart a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete október 12-én Salgótarjánban.

Viharkárok Nógrád megyében

2016.12.03

Aktuális

Sok munkát adott Nógrád megye tűzoltóinak a viharos szél, a megye területére hét alkalommal riasztották az egységeket.

Tűz Bátonyterenyén és Nagybárkányban

2016.01.13

Egy nap alatt kétszer is oltaniuk kellett a tűzoltóknak

2022.08.05

Helyi hírek

Július 2-a óta tűzgyújtási tilalom van érvényben az ország egész területén.

Egészségnap a tűzoltóságon

2022.06.26

Helyi hírek

Egészségnapot szervezett a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság dolgozóinak a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya június 17-én a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon.

Életet mentettek a szén-monoxid-érzékelők Nógrád megyében

2022.05.07

Helyi hírek

A katasztrófavédelemhez a szén-monoxid miatt érkező segélyhívások évről évre növekvő számából is jól látszik, hogy egyre többen használnak szén-monoxid-érzékelőt Magyarországon.

Kihirdették a gyermekek részére meghirdetett alkotói pályázat Nógrád megyei győzteseit

2021.12.12

Helyi hírek

Több mint 550 pályaművet küldtek be a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságra az óvodás és iskolás résztvevők, különböző kategóriákban és korcsoportokban.

Megfékezték a lángokat a salgótarjáni MÉH-telepen

2021.07.06

Helyi hírek

Az egységek több vízsugárral és egy habsugárral oltották a lángokat a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása mellett.

Ne bízzuk a véletlenre életünket - a megfelelő szén-monoxid-érzékelő életet menthet

2018.01.19

Aktuális

2017-ben a Nógrád megyei tűzoltókat tizennyolc szén-monoxiddal kapcsolatos esethez hívták, az érintett háztartások közül tízben volt érzékelő.

Országos gyakorlaton Nógrád megye önkéntesei

2017.11.22

Aktuális

A téli időszak veszélyeire való felkészülés jegyében tartottak országos gyakorlatot a katasztrófavédelem, a rendőrség, a közútkezelő és az erdészet szakemberei Mátraszentimre térségében november 18-án, az önkéntes tűzoltók és a mentőszervezetek képviselőinek bevonásával.

Nógrád tűzoltója 2017

2017.10.10

Aktuális

Második alkalommal rendezte meg a szlovákiai Füleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület október hetedikén a „Nógrád Tűzoltója” című rendezvényt. Az erőpróbán hat Nógrád megyei tűzoltó – köztük négy hivatásos és két önkéntes – tette próbára rátermettségét.

Nádas égett Karancslapujtőn

2017.05.14

Helyi hírek

Bár az elmúlt hetekben már kizöldült a természet és a tűzgyújtási tilalmat is visszavonták, ismét szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat Nógrád megyében.

Tűzvédelmi bírsággal sújtható, ha engedély nélkül avart éget

2017.02.28

Aktuális

Az elmúlt napok tavaszias időjárása miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. A veszélyt a száraz aljnövényzet és az avar jelenti, ami csapadékmentes időjárás esetén nagyon könnyen meggyulladhat. Sok helyen már a tavaszi kerti munkáknak is nekiláttak, elégetik a kerti zöldhulladékot.

Hét nógrádi dobogós eredmény az országos fekvenyomó bajnokságon

2018.11.10

Aktuális

Székesfehérvár adott otthont november 8-án a katasztrófavédelem országos fekvenyomó bajnokságának. Az erős emberek versenyén a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság színeiben nyolc induló mérette meg magát.

Igazgatói szemle a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokságon

2016.05.23