2024.04.19, Péntek
Hét nógrádi dobogós eredmény az országos fekvenyomó bajnokságon

Hét nógrádi dobogós eredmény az országos fekvenyomó bajnokságon

Nógrád Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság

2018.11.10. 09:14

Székesfehérvár adott otthont november 8-án a katasztrófavédelem országos fekvenyomó bajnokságának. Az erős emberek versenyén a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság színeiben nyolc induló mérette meg magát.

Hirdetés

A BM Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös rendezvénye egyben az éves pontszerző versenysorozat záróeseménye volt.

Az Alba Regia Sportcsarnokban Magosi Lajos tűzoltó ezredes, Fejér megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte a fővárosi és a megyei igazgatóságok, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Gazdasági Ellátó Központ csapatát. Az ezredes kiemelte, hogy Fejér megye büszkén vállalta az idei bajnokság megszervezését, és a résztvevőknek jó hangulatú, rekordokban gazdag versenyzést kívánt.

A bajnokságot női és férfi kategóriában, több kor- és súlycsoportban rendezték meg a Magyar Professzionális Erőemelő Liga szabályzata szerint. A feladat végrehajtását, vagyis a résztvevők által választott súly szabályos emelését három bíró értékelte.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében Longauer Péter tűzoltó százados, Szőllős Alexandra tűzoltó főhadnagy, Szegi Tamás tűzoltó hadnagy, Kecskés Bence tűzoltó hadnagy, Rigó Richárd tűzoltó zászlós, Berta Beatrix tűzoltó törzsőrmester, Világosi Kornél tűzoltó őrmester és Babka Gábor tűzoltó őrmester vett részt a versenyen.

 

A Nógrád megyei versenyzők közül heten dobogós eredménnyel zárták a versenyt. A nők súlycsoportok szerinti mezőnyében második helyezést ért el Berta Beatrix tűzoltó törzsőrmester, illetve a dobogó harmadik fokára állhatott Szőllős Alexandra tűzoltó főhadnagy. A férfiak között junior kategóriában súlycsoportjában Szegi Tamás tűzoltó hadnagy első, míg Kecskés Bence tűzoltó hadnagy harmadik lett. A férfiak mezőnyének open kategóriájában, súlycsoportja első helyezését hozta el Babka Gábor tűzoltó őrmester, illetve súlycsoportjában második lett Rigó Richárd tűzoltó zászlós és ugyanazon dobogó harmadik fokára pedig Világosi Kornél tűzoltó őrmester állhatott. A csapatok összesítésében a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által delegált team az előkelő ötödik helyen zárta a versenyt.

A díjakat dr. Gubicza József tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztályának vezetője és Magosi Lajos tűzoltó ezredes adta át.  A rendezvény zárásaként dr. Gubicza József tűzoltó ezredes megköszönte a szervező bizottságnak a pontos, precíz, színvonalas verseny lebonyolítását és a résztvevőknek a székesfehérvárihoz hasonló, sportszerető, jó hangulatú versenyzést kívánt a jövőben is.

AktuálisNógrád Megyei KatasztrófavédelemOrszágos Fekvenyomó Bajnokság