2024.03.29, Péntek
Megemlékezés a Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából
Kapás Márton tű. őrmester/katasztrofavedelem.hu

Megemlékezés a Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából

katasztrofavedelem.hu

2022.03.06. 10:50

Szűk körű, ünnepség nélküli megemlékezést tartott a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság március elsején a Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából.

Hirdetés

A megemlékezést Seres Tibor tűzoltó ezredes, igazgató, tűzoltósági főtanácsos nyitotta meg. Beszédében kitért a polgári védelem rendeltetésére és feladataira, emellett kiemelte az önkéntes mentőszervezetek jelentőségét. Először az Igazgató úr és Antal István tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes koszorúzta meg az igazgatóság épületének homlokzatán elhelyezett emléktáblát. Utánuk Juhász László tűzoltó alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő és Faragó Sándor tűzoltó alezredes, a Nógrád Megyei Polgári Védelmi, Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület elnöke helyeztek el koszorút.

A Nemzetközi Polgári Védelmi Világszervezet 1972. március 1-jén alakult meg. Erre emlékezve 1992-ben határoztak a Polgári Védelem Világnapjának megrendezéséről. Magyarországon immár harminc éve emlékeznek meg erről az eseményről, vagyis azok előtt az emberbaráti feladatok előtt tiszteleg a szakma, amelyekkel a lakosságot a háborús cselekedetektől, a katasztrófák következményeitől óvják meg.

Helyi hírekNógrád Megyei KatasztrófavédelemPolgári Védelmi Nap