2024.04.19, Péntek
Megfékezték a lángokat a salgótarjáni MÉH-telepen
Illusztráció: pexels.com

Megfékezték a lángokat a salgótarjáni MÉH-telepen

nograd.katasztrofavedelem.hu

2021.07.06. 14:55

Az egységek több vízsugárral és egy habsugárral oltották a lángokat a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása mellett.

Hirdetés

Egy nagyjából kétszáz négyzetméteres területen, öt-hat méter magasan felhalmozott fém- és műanyaghulladék égett vasárnap Salgótarjánban, a Fülemüle úton - írja a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapja. 

A káreset felszámolásában részt vettek a salgótarjáni, a bátonyterenyei, a szécsényi, a pétervásárai és a hatvani hivatásos, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntes tűzoltói. Az egységek több vízsugárral és egy habsugárral oltották a lángokat a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása mellett. A felhalmozott szemét szétbontásában két munkagép is segédkezett.

A káreset környékét ellepő sűrű füst miatt a Katasztrófavédelmi Mobil Labor folyamatosan monitorozta a helyszínt, és annak környékét. A tűzeset körüli ötszáz méteres sugarú körön belül – a füst terjedési irányát is figyelembe véve – folyamatosan méréseket végeztek, melyek során sehol sem mértek egészségügyi határérték feletti értékben káros anyagot a levegőben.

Helyi hírekSalgótarjánsalgótarjáni tűzoltóságNógrád Megyei Katasztrófavédelem