2024.04.15, Hétfő
Új jármű segíti a Nógrád megyei önkéntes mentőszervezet munkáját
Fotó: Juhász László tű. alezredes, katasztrofavedelem.hu

Új jármű segíti a Nógrád megyei önkéntes mentőszervezet munkáját

Nógrád Katasztófavedelem

2022.07.02. 08:16

Június 29-én és 30-án húsz önkéntes mentőszervezet -köztük a Nógrád megyei Cserhát Mentőkutyás, Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Közhasznú Egyesület, a Palóc Mentőcsoport tagja- vehetett át egy-egy felső kategóriás quadot a hozzá tartozó utánfutóval. A beszerzés a KEHOP-1.6.0-15-2016-00021 azonosító számú, az EU Polgári Védelmi Komplex Modulok létrehozása elnevezésű projekt keretében történt meg.

Hirdetés

A quadok elsősorban terepen történő felderítésre, illetve eszközök, berendezések szállítására alkalmasak. Gyorsak, jól bírják a nehéz terepviszonyokat, használhatóak homokzsákok szállítására, de szükség esetén a nagyobb járművekkel megközelíthetetlen, fákkal, avarral borított területeken bajbajutottak mentésénél is alkalmazhatóak. Képesek szinte járhatatlan utakon való közlekedésre, be lehet jutni velük például elzárt településekre, és segítségükkel életet és vagyont lehet menteni. Emellett készleteket és az állományt is el lehet vinni a beavatkozás helyszínére.  

A projekt a mentőszervezetek gépjármű- és eszközparkjának modernizálását szolgálja, annak révén új járművek és technikai eszközök állnak rendszerbe, a csapatokat a különleges eszközök használatára ki is képzik. 

A most átadott eszközöket több mint bruttó 146 millió 667 ezer forint vissza nem térítendő támogatásból szerezte be a katasztrófavédelem, a projekt teljes költségvetése 2 milliárd 300 millió forint.

Helyi hírekNógrád Megyei Katasztrófavédelemquad