2023.10.01, Vasárnap

Fülek

Palóc húsvétra várják a közönséget idén is a füleki várban

2023.04.07

Helyi hírek

Húsvéthétfőn immár 16. alkalommal várják palóc húsvétra a füleki várban a látogatókat. A hangsúly a helyi értékekre, a palóc hagyományokra helyeződik, de a műsorban a magyar mellett a szlovák kultúrát is bemutatják - tájékoztatta az MTI-t a szervező Füleki Városi Művelődési Központ igazgatója.

Ruzsa Magdi koncertjével zárul a füleki Palóc Napok első napja

2022.08.10

Helyi hírek

A sávolyi úton a nyitott pincék napjára is várják az érdeklődőket.

Az elmúlt évek legértékesebb régészeti leleteit állítják ki Füleken

2022.04.25

Helyi hírek

Az elmúlt évek legértékesebb régészeti leleteit állítják ki Füleken

A 21. Nemzetközti Magyar Fotószalon legjobb képeit mutatják be Füleken

2022.03.22

Helyi hírek

A kiállítás a hagyományos életmód pillanatképeit, tájképeket, az embert körülvevő valóság szemelvényeit tárja a néző elé, kiemeli a fényképészet művészi jellegét és jelentős múltra visszatekintő hagyományait, valamint a szülőföldhöz való kapcsolódást tükrözi vissza.

Közös gyakorlatot tartottak a magyar és a szlovák önkéntes tűzoltók

2021.11.09

Helyi hírek

Közös árvízvédelmi gyakorlatot tartott az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület a szlovákiai Fülek Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületével szombaton Ipolygalsán (Holiša), amelyen részt vettek a helyi önkéntes tűzoltók is.

Kinyitott a füleki vár és a Városi Honismereti Múzeum

2020.07.09

Aktuális

A szezon újdonsága lesz még a várudvarból nyíló kézműves ház, amely hagyományos mesterségek bemutatására, valamint csoportos foglalkozások színtereként fog szolgálni, míg a lenti várudvarban lévő, újonnan zsindelyezett, félkör alakú bástyában található tájékoztató panelek a környék várairól nyújtanak értékes információkat.

Megújul a szlovákiai Fülek vára és környezete

2019.12.06

Aktuális

Új parkolót és sétálóövezetet építettek ki, a jövő évben pedig a vár területén található kultúrtörténeti emlékek felújítására összpontosítanak.

Harangot avatnak a Füleki Várjátékokon

2019.06.13

Aktuális

Szombaton és vasárnap huszadik alkalommal rendezik meg a Füleki Várjátékokat a felvidéki városban, ahol átadják az egykori várkápolna harangját is - tájékoztatta az MTI-t a Füleki Vármúzeum.

Palóc húsvétot tartanak hétfőn a szlovákiai Fülek várába

2019.04.21

Kultúra

A tizennegyedik alkalommal megtartott rendezvényen a helyi értékekre, a palóc hagyományokra helyezik a hangsúlyt, de a műsorban a magyar mellett a szlovák kultúrát is bemutatják - tájékoztatta az MTI-t a szervező Füleki Városi Művelődési Központ igazgatója.

UDVart fesztivált rendeznek Füleken

2018.07.04

Közélet, művészet, kultúra, koncertek, kreatív programok szerepelnek a Füleken szervezett UDVart fesztivál háromnapos kínálatában csütörtöktől; a felvidéki város vendége lesz Csík János és Veiszer Alinda is.

Palóc húsvét a füleki várban

2018.03.30

A programra tojásdíszítéssel, népi hangszerek készítésével, és disznóvágással is várják az érdeklődőket.

A magyar kultúra napja - Programsorozat Füleken

2018.01.15

A magyar kultúra napjait rendezik Füleken szerdán és pénteken; az Ismerjük meg egymást! című rendezvénysorozat a kultúra terén keresi a magyarok és szlovákok kapcsolódási pontjait.

Önkéntes nagyköveteket keresnek a nógrádi geoparkba

2017.11.13

Magyarországon és Szlovákiában képzik a jelentkezőket.

Történelmi várjátékokat rendeznek Füleken

2017.06.14

Szombaton és vasárnap rendezik meg a 18. Történelmi várjátékokat a szlovákiai Füleken, ahol lovagi tornát is láthatnak a vendégek, az íjászok pedig a Füleki Vár Védője és a Nógrád Íjásza címért versengenek.

Zenével és tánccal ünnepelnek Füleken

2017.01.19

Bartók Béla munkásságának bemutatásával és néptánccal ünneplik a magyar kultúra napját a szlovákiai Füleken a Városi Művelődési Központban.

Várjátékokat rendeznek szombaton Füleken

2022.08.31

Helyi hírek

Történelmi korszakok életmódját, kultúráját és hagyományait mutatják be szombaton a Füleki Várjátékokon; az eseményt idén 22. alkalommal rendezik meg a felvidéki városban - tájékoztatta a Füleki Vármúzeum az MTI-t.

UDVart 2022 címmel összművészeti fesztivál kezdődik pénteken Füleken

2022.06.28

Helyi hírek

Koncertek, kreatív programok, operabeavató, performance, kiállítás, esti mozi és beszélgetések is várják az érdeklődőket az idei UDVart fesztiválon péntektől vasárnapig Füleken.

Pénteken kezdődik a LiteraTúra idei programsorozata Füleken

2022.04.06

Kultúra

Pénteken az Ady/Petőfi című előadással kezdődik meg a LiteraTúra idei, immár kilencedik éve tartó rendezvénysorozata a szlovákiai Füleken; az idei programokon az irodalom és más művészeti ágak kapcsolatát is igyekeznek bemutatni - tájékoztatta az MTI-t a szervező füleki Városi Művelődési Központ igazgatója.

A könyvnyomtatás fejlődését bemutató kiállítás nyílik Füleken

2022.03.08

Helyi hírek

A könyvnyomtatás fejlődése a középkortól napjainkig című kiállítással nyitja meg a turistaszezont a Füleki Vármúzeum hétfőn - tájékoztatta a múzeum az MTI-t. A tárlaton a korabeli nyomdászatban használt eszközöket és eredeti kéziratokat is láthatnak a látogatók.

Várjátékokat rendeznek Füleken

2021.09.17

Aktuális

Fülek és környékének története az őskortól a középkorig lesz a témája a 21. Füleki Várjátékoknak, amelyet a felvidéki városban vasárnap rendeznek meg.

Festett fakazettás mennyezetburkolattal díszítik Fülek református templomát

2020.06.24

Aktuális

A 2002-ben felszentelt református templom közadakozásból, közös munkával készült.

UDVart fesztivált rendeznek Füleken

2019.07.04

Kitekintő

Koncertek, kreatív programok, beszélgetések, előadások és filmvetítések várják az érdeklődőket az idei UDVart fesztiválon csütörtöktől szombatig a szlovákiai Füleken; a magyaron kívül szlovák, cseh, roma, szír és okcitán származású vendége is lesz a háromnapos összművészeti rendezvénynek.

Múzeumok és galériák éjszakája Füleken

2019.05.16

Aktuális

A régi vámszedéssel és a város múltjával is megismerkedhetnek a látogatók azokon a kiállításokon, amelyeket a Múzeumok és galériák éjszakája alkalmával nyitnak meg szombaton a szlovákiai Füleken.

Régészeti feltárás a füleki várnál

2018.08.14

A terület nagyszabású fejlesztését megelőző ásatás célja, hogy a Füleki Vármúzeum szakemberei megtalálják, hogyan kapcsolódott a 17. századi erődítmény utolsó megmaradt bástyája a városfalakhoz.

Kezdődik a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok programsorozata

2018.06.28

A szlovákiai Füleken kezdődik szombaton a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok programsorozata; a felvidéki városban komoly- és népzenei koncertek, előadások, szakvezetéses erdei séták, gyermekprogramok, helyi ételek és termékek bemutatója várja az érdeklődőket - tájékoztatta az MTI-t a Füleki Városi Művelődési Központ igazgatója.

Idén újra érkezik a Mátrába a Muzsikál az erdő rendezvénysorozat

2018.03.18

A rendezvény a Kecskeméthez közeli Nyíri erdőben és Lakitelek-Tőserdőn május 26-án és 27-én, a Mátrai Művészeti Napokon június 30. és július 8. között, a gyulai Városerdőn és Püspökfürdőn szeptember 28. és 30. között várja az érdeklődőket - közölte a Muzsikál az Erdő Alapítvány az MTI-vel.

Rejtelmes folyosók látogatása a Füleki Vármúzeumban

2018.01.08

Szombaton délután a füleki vár falai és a várhegy alatti rejtelmes folyosók „meséltek” kicsiknek és nagyoknak a múltról.

Csaknem ötven programmal készülnek Füleken a Palóc Napokra és Városnapokra

2017.08.07

2017. augusztus 11-én kezdetét veszi Füleken a XXVII. Palóc Napok és Városnapok, melyen bemutatásra kerül a szlovákiai magyarság jellegzetes áttört bútorai és az egykori Füleket bemutató kiállítás is. Emellett lesz hagyományos ünnepi körmenet, valamint Radics Gigi-, Irigy Hónaljmirigy- és Apostol-koncert is.

Szombaton tizedik alkalommal rendezik meg a Múzeumok és galériák éjszakáját Füleken

2017.05.19

Különleges ásványokat és középkori kínzóeszközöket egyaránt bemutatnak a kiállításokon, de zene és tánc is lesz a programban, a füleki várat pedig éjjeli kivilágításban láthatják a látogatók.

Csütörtökön kezdődik a XXX. Palóc Napok programsorozata Füleken

2021.08.12

Aktuális

A négynapos fesztivál alatt színházi előadás, koncert, interaktív városi séta, meseelőadás, operett-előadás és dobshow is várja az érdeklődőket.