2022.06.25, Szombat

Fülek

A 21. Nemzetközti Magyar Fotószalon legjobb képeit mutatják be Füleken

2022.03.22

Helyi hírek

A kiállítás a hagyományos életmód pillanatképeit, tájképeket, az embert körülvevő valóság szemelvényeit tárja a néző elé, kiemeli a fényképészet művészi jellegét és jelentős múltra visszatekintő hagyományait, valamint a szülőföldhöz való kapcsolódást tükrözi vissza.

Közös gyakorlatot tartottak a magyar és a szlovák önkéntes tűzoltók

2021.11.09

Helyi hírek

Közös árvízvédelmi gyakorlatot tartott az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület a szlovákiai Fülek Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületével szombaton Ipolygalsán (Holiša), amelyen részt vettek a helyi önkéntes tűzoltók is.

Kinyitott a füleki vár és a Városi Honismereti Múzeum

2020.07.09

Aktuális

A szezon újdonsága lesz még a várudvarból nyíló kézműves ház, amely hagyományos mesterségek bemutatására, valamint csoportos foglalkozások színtereként fog szolgálni, míg a lenti várudvarban lévő, újonnan zsindelyezett, félkör alakú bástyában található tájékoztató panelek a környék várairól nyújtanak értékes információkat.

Megújul a szlovákiai Fülek vára és környezete

2019.12.06

Aktuális

Új parkolót és sétálóövezetet építettek ki, a jövő évben pedig a vár területén található kultúrtörténeti emlékek felújítására összpontosítanak.

Harangot avatnak a Füleki Várjátékokon

2019.06.13

Aktuális

Szombaton és vasárnap huszadik alkalommal rendezik meg a Füleki Várjátékokat a felvidéki városban, ahol átadják az egykori várkápolna harangját is - tájékoztatta az MTI-t a Füleki Vármúzeum.

Palóc húsvétot tartanak hétfőn a szlovákiai Fülek várába

2019.04.21

Kultúra

A tizennegyedik alkalommal megtartott rendezvényen a helyi értékekre, a palóc hagyományokra helyezik a hangsúlyt, de a műsorban a magyar mellett a szlovák kultúrát is bemutatják - tájékoztatta az MTI-t a szervező Füleki Városi Művelődési Központ igazgatója.

UDVart fesztivált rendeznek Füleken

2018.07.04

Közélet, művészet, kultúra, koncertek, kreatív programok szerepelnek a Füleken szervezett UDVart fesztivál háromnapos kínálatában csütörtöktől; a felvidéki város vendége lesz Csík János és Veiszer Alinda is.

Palóc húsvét a füleki várban

2018.03.30

A programra tojásdíszítéssel, népi hangszerek készítésével, és disznóvágással is várják az érdeklődőket.

A magyar kultúra napja - Programsorozat Füleken

2018.01.15

A magyar kultúra napjait rendezik Füleken szerdán és pénteken; az Ismerjük meg egymást! című rendezvénysorozat a kultúra terén keresi a magyarok és szlovákok kapcsolódási pontjait.

Önkéntes nagyköveteket keresnek a nógrádi geoparkba

2017.11.13

Magyarországon és Szlovákiában képzik a jelentkezőket.

Történelmi várjátékokat rendeznek Füleken

2017.06.14

Szombaton és vasárnap rendezik meg a 18. Történelmi várjátékokat a szlovákiai Füleken, ahol lovagi tornát is láthatnak a vendégek, az íjászok pedig a Füleki Vár Védője és a Nógrád Íjásza címért versengenek.

Zenével és tánccal ünnepelnek Füleken

2017.01.19

Bartók Béla munkásságának bemutatásával és néptánccal ünneplik a magyar kultúra napját a szlovákiai Füleken a Városi Művelődési Központban.

Második világháborús óvóhelyeket tárnak fel Füleken

2018.11.14

Egy csoport folyamatosan tárja fel a közelmúlt mára elfelejtett helytörténeti jelentőségű helyszíneit.

Alapítása 770. évfordulóját ünnepli Fülek

2016.06.16

A szlovákiai Füleken a város első írásos emlékének 770. évfordulója jegyében zajlik az év.

Megnyílt az MTI fotósainak kiállítása Füleken

2016.03.12

"Magyar szemmel a Kárpát-medencében" címmel nyílt meg kiállítás a MTI és az MTVA magyarországi és határon túli fotóriportereinek képeiből pénteken a szlovákiai Füleki Vármúzeumban.

A könyvnyomtatás fejlődését bemutató kiállítás nyílik Füleken

2022.03.08

Helyi hírek

A könyvnyomtatás fejlődése a középkortól napjainkig című kiállítással nyitja meg a turistaszezont a Füleki Vármúzeum hétfőn - tájékoztatta a múzeum az MTI-t. A tárlaton a korabeli nyomdászatban használt eszközöket és eredeti kéziratokat is láthatnak a látogatók.

Várjátékokat rendeznek Füleken

2021.09.17

Aktuális

Fülek és környékének története az őskortól a középkorig lesz a témája a 21. Füleki Várjátékoknak, amelyet a felvidéki városban vasárnap rendeznek meg.

Festett fakazettás mennyezetburkolattal díszítik Fülek református templomát

2020.06.24

Aktuális

A 2002-ben felszentelt református templom közadakozásból, közös munkával készült.

UDVart fesztivált rendeznek Füleken

2019.07.04

Kitekintő

Koncertek, kreatív programok, beszélgetések, előadások és filmvetítések várják az érdeklődőket az idei UDVart fesztiválon csütörtöktől szombatig a szlovákiai Füleken; a magyaron kívül szlovák, cseh, roma, szír és okcitán származású vendége is lesz a háromnapos összművészeti rendezvénynek.

Múzeumok és galériák éjszakája Füleken

2019.05.16

Aktuális

A régi vámszedéssel és a város múltjával is megismerkedhetnek a látogatók azokon a kiállításokon, amelyeket a Múzeumok és galériák éjszakája alkalmával nyitnak meg szombaton a szlovákiai Füleken.

Régészeti feltárás a füleki várnál

2018.08.14

A terület nagyszabású fejlesztését megelőző ásatás célja, hogy a Füleki Vármúzeum szakemberei megtalálják, hogyan kapcsolódott a 17. századi erődítmény utolsó megmaradt bástyája a városfalakhoz.

Kezdődik a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok programsorozata

2018.06.28

A szlovákiai Füleken kezdődik szombaton a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok programsorozata; a felvidéki városban komoly- és népzenei koncertek, előadások, szakvezetéses erdei séták, gyermekprogramok, helyi ételek és termékek bemutatója várja az érdeklődőket - tájékoztatta az MTI-t a Füleki Városi Művelődési Központ igazgatója.

Idén újra érkezik a Mátrába a Muzsikál az erdő rendezvénysorozat

2018.03.18

A rendezvény a Kecskeméthez közeli Nyíri erdőben és Lakitelek-Tőserdőn május 26-án és 27-én, a Mátrai Művészeti Napokon június 30. és július 8. között, a gyulai Városerdőn és Püspökfürdőn szeptember 28. és 30. között várja az érdeklődőket - közölte a Muzsikál az Erdő Alapítvány az MTI-vel.

Rejtelmes folyosók látogatása a Füleki Vármúzeumban

2018.01.08

Szombaton délután a füleki vár falai és a várhegy alatti rejtelmes folyosók „meséltek” kicsiknek és nagyoknak a múltról.

Csaknem ötven programmal készülnek Füleken a Palóc Napokra és Városnapokra

2017.08.07

2017. augusztus 11-én kezdetét veszi Füleken a XXVII. Palóc Napok és Városnapok, melyen bemutatásra kerül a szlovákiai magyarság jellegzetes áttört bútorai és az egykori Füleket bemutató kiállítás is. Emellett lesz hagyományos ünnepi körmenet, valamint Radics Gigi-, Irigy Hónaljmirigy- és Apostol-koncert is.

Szombaton tizedik alkalommal rendezik meg a Múzeumok és galériák éjszakáját Füleken

2017.05.19

Különleges ásványokat és középkori kínzóeszközöket egyaránt bemutatnak a kiállításokon, de zene és tánc is lesz a programban, a füleki várat pedig éjjeli kivilágításban láthatják a látogatók.

Csütörtökön kezdődik a XXX. Palóc Napok programsorozata Füleken

2021.08.12

Aktuális

A négynapos fesztivál alatt színházi előadás, koncert, interaktív városi séta, meseelőadás, operett-előadás és dobshow is várja az érdeklődőket.

Történelmi várjátékokat rendeznek Füleken

2016.06.21

A táncművészet világnapja Füleken

2016.04.28

A Füleki Városi Művelődési Központ első ízben rendezi meg A táncművészet világnapja című műsorát szombaton.

A magyar kultúra napja - Füleken is ünnepelnek

2016.01.14