2024.03.19, Kedd
Ruzsa Magdi koncertjével zárul a füleki Palóc Napok első napja
illusztráció - pixabay

Ruzsa Magdi koncertjével zárul a füleki Palóc Napok első napja

mti

2022.08.10. 15:22

A sávolyi úton a nyitott pincék napjára is várják az érdeklődőket.

Hirdetés

Kiállítás, színház, gólyalábas felvonulás várja az érdeklődőket a 31. Palóc Napokon és Füleki Városnapokon péntektől; a felvidéki város háromnapos rendezvényét nyitott pincék napja és a zenés várostörténeti séta is színesíti - tájékoztatta az MTI-t a Városi Művelődési Központ igazgatója kedden. Illés Kósik Andrea úgy fogalmazott: a kulturális programok színes skáláját kínálják minden látogatónak.   

A fesztivál a Léda Adela Vasová munkáiból rendezett kiállítás megnyitójával kezdődik pénteken a Városi Honismereti Múzeumban. A színházrajongók a GUnaGU Színház közreműködésében a Riaditelky zemegule című előadást tekinthetik meg, majd a Tűzfészek Társulat csoportja gólyalábas felvonuláson vezeti el a látogatókat az VMK épületétől a várudvarig

A fesztivál hivatalos megnyitójára a várudvaron kerül sor. A nap zárásaként Rúzsa Magdolna énekesnő lép színpadra. Szombaton a Várfelső utcában füleki vásár, a várudvarban családi délelőtt, délután koncert lesz Infinity Neoton Show címmel, míg a sávolyi úton a nyitott pincék napjára várják az érdeklődőket. A nap esti zenei fellépője a kassai Peter Bic Project együttes lesz, amely kellemes hangulatot varázsol a vár udvarába. Az előzenekar a helyi és a környék lakossága számára már ismert Steve Misik & Co. formáció.

Helyi hírekFülekPalóc Napokkoncertek