2024.03.29, Péntek
A 21. Nemzetközti Magyar Fotószalon legjobb képeit mutatják be Füleken
Illusztráció: pixabay.com

A 21. Nemzetközti Magyar Fotószalon legjobb képeit mutatják be Füleken

MTI

2022.03.22. 16:29

A kiállítás a hagyományos életmód pillanatképeit, tájképeket, az embert körülvevő valóság szemelvényeit tárja a néző elé, kiemeli a fényképészet művészi jellegét és jelentős múltra visszatekintő hagyományait, valamint a szülőföldhöz való kapcsolódást tükrözi vissza.

Hirdetés

A 21. Nemzetközi Magyar Fotószalon legjobb képeit mutatják be Füleken péntektől a Városi Honismereti Múzeum galériájában; a tárlat a Magyar Fotóművészek Világszövetsége által évente megrendezett fotópályázat 21. évadának felvételeiből jött létre - tájékoztatta az MTI-t a rendező Füleki Vármúzeum.

Mint a sajtóközleményben írták, az anyaország határain belül és azon túl élő, különböző műfajokat képviselő magyar fotósoknak szakmai hátteret biztosító Magyar Fotóművészek Világszövetsége öt kategóriában hirdette meg a versenyt.
Ez alkalommal 124 pályázó nevezett be csaknem 1500 fotóval, amelyek közül több mint negyven kép alkotja az idei tárlatot.

A kiállítás a hagyományos életmód pillanatképeit, tájképeket, az embert körülvevő valóság szemelvényeit tárja a néző elé, kiemeli a fényképészet művészi jellegét és jelentős múltra visszatekintő hagyományait, valamint a szülőföldhöz való kapcsolódást tükrözi vissza - áll a közleményben.

Az április 24-ig megtekinthető vándorkiállítást március 25-én, pénteken 17 órakor Nagy Tivadar, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének alelnöke nyitja meg.

Helyi hírekFülekfotókiállításFüleki Vármúzeum