2024.03.28, Csütörtök
Kinyitott a füleki vár és a Városi Honismereti Múzeum
Wikipédia

Kinyitott a füleki vár és a Városi Honismereti Múzeum

mti

2020.07.09. 15:28

A szezon újdonsága lesz még a várudvarból nyíló kézműves ház, amely hagyományos mesterségek bemutatására, valamint csoportos foglalkozások színtereként fog szolgálni, míg a lenti várudvarban lévő, újonnan zsindelyezett, félkör alakú bástyában található tájékoztató panelek a környék várairól nyújtanak értékes információkat.

Hirdetés

Szerdán újra megnyitotta kapuit a füleki vár és a Városi Honismereti Múzeum. A várban, amely a felvidéki város leglátogatottabb nevezetessége, az idei szezon egyik újdonsága lesz a régészeti tanösvény.

A fejlesztések a Határon és korokon átívelő kulturális örökség bemutatása a történelmi Nógrád területén elnevezésű Interreg-pályázat keretében valósultak meg. A támogatási programnak köszönhetően épült meg továbbá a nagy befogadóképességű parkoló a vár alatt, amelynek részét képezi a városfal egyetlen máig fennmaradt, felújított bástyájában létrehozott információs pont.

Újdonságnak számít a ferences kolostorban berendezett kiállítás is, amely az épület és a ferences rend történetét dolgozza fel, és a várjeggyel tekinthető meg.

A város múltját a 17. század végétől egészen a 20. század hatvanas éveiig a városi múzeum gazdag tárlata ismerteti. Július elsejétől a múzeum keddtől péntekig tart nyitva.

A szlovákiai Fülek vára július elsejétől a megszokott nyitvatartási időben várja a látogatókat: október végéig a hét minden napján 10-től 18 óráig, míg november elsejétől november 15-ig 8-tól 16 óráig.

AktuálisFülek