2024.04.24, Szerda

Palóc húsvét a füleki várban

mti

2018.03.30. 08:35

A programra tojásdíszítéssel, népi hangszerek készítésével, és disznóvágással is várják az érdeklődőket.

Hirdetés

A látogatók a kézműves foglalkozásokon kipróbálhatják a tojásdíszítést, a gyékényezést, a mézeskalács-díszítést, vagy a népihangszer-készítést, de arcfestés, kézzel hajtott körhinta, különféle ügyességi versenyjátékok, lovagoltatás, gyermek íjászverseny és mesekuckó vár rájuk.

A várudvarban és a Várfelső utcában kirakodóvásár, a rendezvény helyszínén helyi ételek kóstolója és ételszentelés, valamint húsvéti locsolkodás, a Magyar Közösségi Ház udvarán hagyományos disznóvágás gazdagítja a programot, a szabadtéri színpadon folklór együttesek lépnek fel.

Bemutatkozik a budapesti Csángálló zenekar, a dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes, a Datelinka zenekar és vendégei Gyetváról, a fellépők között lesz még a Foncsik Énekegyüttes, a Banyaklub, vagy a MeseFigurák színjátszó csoport is. 

 

A kísérőprogramok között hagyományos disznóvágást tartanak a Magyar Közösségi Ház udvarán, és megtekinthetőek a Füleki Vármúzeum állandó kiállításai, valamint A murányi kőedény emlékezete című időszaki tárlat a vár Bebek tornyában. 

 

A húsvéti fesztivál társszervezői a Füleki Vármúzeum, a Közhasznú Szolgáltatások és a Csemadok Füleki Alapszervezet.
Kedvezőtlen időjárás esetén a programot a művelődési központban rendezik meg.

AktuálisFülekhúsvétFüleki VárPalóc húsvét