2024.04.15, Hétfő

Salgótarjáni Szakképzési Centrum

Pedagógus Szolgálati Emlékérmekkel köszöntötték a szakképzés legjobbjait

2018.06.11

Aktuális

Minisztériumi elismeréseket és jutalmakat adnak át a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Pedagógus-napi ünnepségén 2018. június 8-án.

Salgótarjánban versenyeznek „Az év SOLID EDGE diák tervezője" címért

2018.04.18

A milliós jutalommal járó elsőségért huszonöt tanuló, illetve hallgató, közte egy lány a Salgótarjáni Szakképzési Centrum oktatótermeiben csütörtökön száll versenybe – pénteken hirdetnek eredményt. 

Szakmák Éjszakája Nógrád megyében

2018.04.10

A Salgótarjáni Szakképzési Centrum 9 tagintézményével Salgótarjánban, Balassagyarmaton és Bátonyterenyén is kapcsolódik az országos rendezvénysorozathoz.

Szurdokpüspöki iskolája a legjobb versenyfelkészítő

2018.02.18

Aktuális

A „Legeredményesebb Versenyfelkészítő Iskola” vezetője és az első három helyezett, Kotroczó Zsombor, Gajder Gergő és Klein Dávid a Táncsics Gála díjkiosztóján, március 9-én veheti majd át a jutalmát.

Keresik az év diáktervezőjét

2018.01.23

Országos, sőt Kárpát-medencei szakmai versenyt hirdet a Salgótarjáni Szakképzési Centrum, a Siemens világszerte elismert és használt Solid Edge tervezői programjának csapatával és annak magyarországi forgalmazójával,a graphIT Kft-vel közösen.

Huszonhat európai országot megelőzött Nógrád

2017.11.21

Aktuális

Autószerelést, boltívvakolást, robotirányítást, sőt újraélesztést is kipróbálhatnak azok, akik az Európai Szakképzés Hetében a Salgótarjáni Szakképzési Centrum valamelyik intézményébe ellátogatnak.

Elndult a szakképzés tanéve Nógrádban

2018.09.11

Aktuális

Több mint 3200 nappali tagozatos tanulóval, 380 tanárral, szakoktatóval és óraadó tanáraival kezdődött meg a múlt héten a tanév a Salgótarjáni Szakképzési Centrum tagintézményeiben.

Kulturális közfoglalkoztatottak OKJ-s képzése Nógrád megyében

2018.02.09

A tanfolyam 2018. január 30-án vizsgával zárult, és 27 fő kapott bizonyítványt: 15 fő a balassagyarmati és 12 fő a salgótarjáni képzési helyszínen tanulók közül.

Ingyenes képzések indulnak, még lehet jelentkezni

2017.01.16

2017. február elejétől a budapesti és a vidéki Szakképzési Centrumokban ismét lehetőség nyílik arra, hogy ingyes nyelvi, informatikai és vállalatvezetési képzésen vegyenek részt az érdeklődők.

Szentkúton is elkelt a diákok segítsége

2018.05.16

Aktuális

A nyolcszázéves búcsújáróhely, Nemzeti Kegyhely az elmúlt években teljes egészében megújult, az itt végzett munkát építészeti nívódíjjal is jutalmazta a szakma. Ennek az épített örökségnek a megóvásában hatékonyan működnek közre a Nógrád megyei szakmunkástanulók, akik - elmondásuk szerint - így érdekes és szép feladat végzése közben tanulják, gyakorolják a leendő szakmájukat.

Szakmák Éjszakája Nógrád megyében

2018.04.13

A Salgótarjáni Szakképzési Centrum 9 tagintézményével Salgótarjánban, Balassagyarmaton és Bátonyterenyén is kapcsolódik az országos rendezvénysorozathoz.

Salgótarjániak a legjobb desszertcsomagolók

2018.03.05

Aktuális

Országos első helyezést ért el a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakmunkásképző Iskolája csapata a hétvégén, Kiskunfélegyházán tartott csomagolási versenyben.

Véget ért a salgótarjáni Közgépalánták Versenye

2018.02.10

Helyi hírek

Három hónapon át tartó vetélkedősorozat végén izgalmas döntővel zárult az immár nyolcadik alkalommal megrendezett Közgépalánták Versenye, a megyei vetélkedőt a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium 8. osztályosokból álló csapata, a Forintfalók nyerte.

Átadták a salgótarjáni Gépipari iskola felújított tanműhelyét

2017.11.27

Aktuális

22,5 millió forintos felújítás valósult meg a Gépipari tanműhelyében.

Szakmakiállítás a döntés megkönnyítéséért

2016.10.26

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Salgótarjáni Szakképzési Centrummal közösen „Szakma Piactér” elnevezéssel pályaorientációs rendezvényt szervezett a 7-8. osztályos tanulók számára az Iparkamara salgótarjáni székházában. A harminc szakmát bemutató rendezvény célja az volt, hogy segítsék a pályaválasztás előtt álló fiatalokat és népszerűsítsék a hiányszakmákat.

A salgótarjáni Stromfeld Aurél Szakgimnáziuma sikeresen pályázott a Határtalanul! Programban

2018.05.09

Helyi hírek

Az iskola 13.Ny (gépész) osztálya és tanárai a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Szakközépiskola XII.B osztályával, és osztályfőnökükkel, Újfalvi Istvánnal vették fel a kapcsolatot.

Egészséghidat építettek Tarjánban

2018.01.03

Helyi hírek

Az egészséges életmód népszerűsítése, s a mindennapokban szükséges egészségügyi ismeretek átadása a célja annak a többéves programsorozatnak, amelyet közösen működtet a salgótarjáni Hétszínvirág Tagóvoda, a SÁI Petőfi Sándor Tagiskola és az SSZC Kanizsai Dorottya Egészségügyi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája.