2024.03.29, Péntek
Véget ért a salgótarjáni Közgépalánták Versenye

Véget ért a salgótarjáni Közgépalánták Versenye

Salgótarjáni Szakképzési Centrum facebook

2018.02.10. 12:00

Három hónapon át tartó vetélkedősorozat végén izgalmas döntővel zárult az immár nyolcadik alkalommal megrendezett Közgépalánták Versenye, a megyei vetélkedőt a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium 8. osztályosokból álló csapata, a Forintfalók nyerte.

Hirdetés

Az SSZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 7-8. osztályos tanulók körében hirdetett vetélkedőt a közgazdaságtan, az ügyvitel, a gazdasági informatika, a logisztika és a turisztika témakörében. Az interneten zajló selejtezőkből négy fordulót követően 12 csapat vehetett részt a végső küzdelemben. A napokban tartott döntőn népszerűek voltak az iskola képzési profiljából például a turisztikai ágazatra vonatkozó kérdések. Itt többek közt a nógrádi várak képek és leírás alapján történő felismerése is szoros versenyt hozott: első helyen végül a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium 8. osztályosokból álló csapata, a Forintfalók végzett, második helyezett SÁI Beszterce-lakótelepi Tagiskolájának Pénzügyőrök elnevezésű csapata, s harmadik a Bartók Térségi Általános Iskola Kossuth Lajos Tagintézményének Kossuth nevű csapata lett. Az első három helyezett csapat tagjai a tárgyjutalmak, könyvutalványok és cukrászdai meghívások mellett elismerő okleveleket kaptak, s meghívást a Táncsics Napok záróünnepségére, melyen a középiskola diákközössége előtt vehetik majd át a győzteseknek járó vándorserleget.

Az immár nyolcadik Közgépalánták Versenyének színvonalas megrendezéséhez és a döntőn résztvevő csapatok jutalmazásához adományokkal, felajánlásokkal a Salgótarjáni Szakképzési Centrum, a Fekete Bárány Étterem, a Konyakozó Pub és Pizzéria, a G&D Kézműves Cukrászda és Pékség, a Viessmann Modelgyártó Kft., a Sziklai Export-Import Kft., a NAV, a Budapest bank Zrt., az Erste Bank Zrt. valamint a Wamsler SE járult hozzá.

(A felvételeken a döntő résztvevői és a győztes csapat - Foto: TÁNCSICS)

Helyi hírekSalgótarjánSalgótarjáni Szakképzési CentrumKözgépalánták Versenye