2024.04.19, Péntek
Elndult a szakképzés tanéve Nógrádban

Elndult a szakképzés tanéve Nógrádban

Salgótarjáni Szakképzési Centrum facebook

2018.09.11. 12:28

Több mint 3200 nappali tagozatos tanulóval, 380 tanárral, szakoktatóval és óraadó tanáraival kezdődött meg a múlt héten a tanév a Salgótarjáni Szakképzési Centrum tagintézményeiben.

Hirdetés

A tanévnyitó ünnepségeken gólyaavatásokkal, iskolai kitűzők, jelvények, nyakkendők átadásával köszöntötték a kilencedikeseket. Az igazgatók arra hívták fel a figyelmet, hogy a diákjaik ezen túl az önmaguk viselkedéséért, cselekedeteiért nagyobb felelősséggel tartoznak, és az iskolájukat is képviselik.

A szakképzés világában az iskolakezdés első két hete rugalmas lehetőségeket biztosít a pótbeiratkozásokra, átjelentkezésekre, vagyis lehetővé teszik, hogy minden egyes tanuló a számára megfelelő oktatást és iskolát válassza. Aki tehát úgy gondolja, hogy a tanulmányainak irányán változtatna, néhány napig még élhet a lehetőséggel. A Salgótarjáni Szakképzési Centrum balassagyarmati, bátonyterenyei és a salgótarjáni tagintézményeiben idén a legtöbben a szakgimnáziumi képzést választották, a 4+1 éves oktatási forma jó lehetőségeket kínál a szakma-, az érettségi-, és a szakérettségi megszerzése, illetve megfelelő alapot teremt azoknak, akik a továbbtanulást célozzák meg. A tanév sikerességét, a diákok tanulási feltételeit az iskolák és a Salgótarjáni Szakképzési Centrum az intézmények folyamatos korszerűsítésével, hazai és külföldi cégeknél végezhető szakmai gyakorlattal, valamint a tehetségprogramokban, felzárkóztató programokban, s a biztos anyagi hátteret nyújtó ösztöndíjprogramokban való részvétellel támogatják.

AktuálisSalgótarjánSalgótarjáni Szakképzési Centrumtanév