2024.03.28, Csütörtök

Kulturális közfoglalkoztatottak OKJ-s képzése Nógrád megyében

kozossegimuvelodes.hu

2018.02.09. 14:00

A tanfolyam 2018. január 30-án vizsgával zárult, és 27 fő kapott bizonyítványt: 15 fő a balassagyarmati és 12 fő a salgótarjáni képzési helyszínen tanulók közül.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztálya – egyedülálló módon az országban – az NMI Művelődési Intézet kulturális közfoglalkoztatottjai részére 2017 novemberében lehetőséget biztosított állami támogatással kulturális rendezvényszervező (OKJ száma: 51 345 01) képzés elvégzésére.

 

A Salgótarjáni Szakképzési Centrum által szervezett képzés 280 órában kulturális rendezvényszervezést és helyi társadalom- és kultúraismeretet oktattak a megyei közművelődési szakemberekből álló oktatók a közösségi munkásokból és koordinátorokból álló tanfolyami hallgatók számára, elméleti és gyakorlati órák keretében.

 

 

A tanfolyam során két modulzáró feladatot kellett teljesíteni a vizsgára bocsátáshoz a hallgatóknak: egy tetszés szerinti rendezvény forgatókönyvét és egy esettanulmányt helyi társadalom- és kultúraismeretből. Ezeket a vizsgán is be kellett mutatni, valamint 20 elméleti tételből kellett húzni egyet és beszámolni a témakörben tanultakról. A képzés során Nógrád megye 22 települése kapott kulturális rendezvényszervező szakképesítéssel rendelkező munkatársat, akik a jövőben kiválóan tudják majd hasznosítani településükön a tanfolyamon tanultakat.

Máté Lászlóné, Lánczi Imréné, Táboritáné Bata Georgina
 

Helyi hírekNógrád Megyei KormányhivatalSalgótarjáni Szakképzési CentrumKulturális közfoglalkoztatott