2024.04.20, Szombat
Gólyatáborral indított a Stromfeld
Salgótarjáni Szakképzési Centrum facebook

Gólyatáborral indított a Stromfeld

Salgótarjáni Szakképzési Centrum facebook

2018.09.04. 11:09

Önismereti tréninggel, nyelvi szintfelméréssel, valamint a leendő osztályfőnökük vezetésével történt iskolabejárással töltötték az iskolakezdés előtti napjukat a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Gépipari, Építőipari és Informatikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának kilencedikes diákjai.

Hirdetés

A Stromfeldben öt osztályban 124 kilencedikes diák kezdi az idei tanévet.

Bozó János igazgató elmondta: idén 27 fővel indítják a magas jövedelmet ígérő gépi forgácsoló szakma képzését. Ebben az osztályban tanuló diákok szakközépiskolai rendszerben három év alatt szerezhetnek szakmát, majd újabb két év tanulással tehetnek érettségi vizsgát, vagy képezhetik magukat CNC gépkezelővé. A népszerű középiskola új diákjainak többsége szakgimnáziumi keretek közt tanul majd, ők négy év után tesznek szakérettségi vizsgát, ezt követően pedig egy év felkészüléssel kapnak technikus végzettséget - sokan a nyelvi előkészítővel indították középiskolai tanulmányaikat. Kit a gépészet, kit az építészet, kit pedig az informatika, vagy a nyelvtanulás hozott ide.

Tizedik alkalommal rendezett gólyatábort leendő kielencedikeseinek a Stromfeld. Az iskola diákönkormányzatának elnöke, a végzős informatikus, Urbán Péter és diáktársai, valamint a DÖK-öt segítő pedagógus, Gordosné Cseh Zsuzsa tanárnő segítségével mutatta be az iskola színes diákéletét. A vetített képes előadáson a korábbi évek Tanévnyitó Fesztiváljai, a Stromfeld-napok erőpróbái, a suliújság, az iskolarádió, valamint a sítáborok és evezős táborok révén nyertek ebbe betekintést.

AktuálisSalgótarjáni Szakképzési CentrumgólyatáborStromfeld Aurél Gépipari, Építőipari és Informatikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskola