2023.09.27, Szerda

karácsony

Csaknem 10 százalékkal drágulhat idén a karácsonyfa

2022.11.18

Országos hírek

Idén csaknem 10 százalékkal drágulhatnak a karácsonyfák tavalyhoz képest, a kereslet háromnegyedét fedezi a belföldi termelés - közölte az MTI kérdésére a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete.

Salgótarjánban is várja a közönséget a Petőfi Adventi Karaván turnésorozata

2021.11.29

Helyi hírek

A programok helyszínéül az adott város karácsonyi vására szolgál, ahol délután 1 órától este 8 óráig lesznek koncertek, a felnőttkoncertek mellett számos gyerekműsor is várja a családokat.

Így tartanak nyitva a gyógyszertárak karácsonykor

2020.12.21

Aktuális

A karácsonyi ünnepek alatt az egészségügyi szolgáltatók, így a gyógyszertárak is ügyeleti rendben látnak el szolgálatot - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) délelőtt.

Teltház lesz karácsonykor a szállodákban

2019.12.20

Aktuális

Kimagasló lesz a foglaltság a szállodákban vidéken és Budapesten egyaránt, vidéket a belföldi forgalom erősíti, Budapesten a külföldiek lesznek többen. Nemcsak a forgalom, hanem a foglaltság is magasabb lehet a tavalyinál.

Nagyon kevés a biztonságos fényfüzér

2019.12.06

Aktuális

Az ITM a magyar családok nyugodt ünnepi készülődése érdekében rendelte el a karácsonyi fényfüzérek országos fogyasztóvédelmi vizsgálatát. Az ellenőrzés során az elmúlt hónapokban közel 150 ezer darab, nem biztonságos világító díszt, dekorációs eszközt vontak ki a forgalomból vagy semmisítettek meg a vámhatáron.

Elkezdődött a karácsonyi szezon Salgótarjánban

2019.12.03

Helyi hírek

A hónap során számos remek programmal várják a városban és a környéken élőket.

Felpörgeti a kártyás fizetéseket a black friday és a karácsony

2019.11.25

Aktuális

Az év végi ünnepeket megelőző hetekben – a kereskedelmi forgalom növekedésével párhuzamosan – jelentősen emelkedik a bankkártyás költések volumene. A hazai háztartások ugyanakkor megfontoltabban vásárolnak, az év utolsó egy-másfél hónapját már kevésbé lehet az eladósodáshoz kötni.

A téli szünetben minden nap közlekedik a Gyermekvasút

2018.12.20

Karácsonyi díszbe öltöztettek személykocsikkal is utazhat a közönség.

Elindult a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2018.12.04

A kiemelten ellenőrzött termékek köre is klasszikus: az édességek, a borok, a pezsgők, a szezonális zöldségek és gyümölcsök mellett ezúttal is kerülnek friss húsok; halak és haltermékek; pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítmények és különféle virslik a szakemberek „kosarába”.

Mutatjuk, hol lehet fehér a karácsony

2017.12.15

Elég szomorú a helyzet, de nem reménytelen: ha minden jól megy, északkelet befutó lehet, de minden a magasban dől el.

Salgótarján készülődik az ünnepekre

2017.12.13

A Fő téren álló Mindenki karácsonyfája átadásával, az adventi gyertyák meggyújtásával, a sportcsarnokban megtartott hagyományos jótékonysági családi rendezvénnyel és a városrészenként külön megszervezett karácsonyváró programokkal elkezdődött az év végi ünnepi időszak.

Nógrádi sikerek a Karácsonyi futáson

2016.12.29

Karácsony másnapján több mint hatszáz futó részvételével rendezték meg a hagyományos losonci futóversenyt. A 49. Karácsonyi futáson rengetegen képviselték Nógrád megyét.

Érdemes megfogadni a NÉBIH karácsonyi tippjeit

2016.12.21

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) összegyűjtötte a legpraktikusabb tudnivalókat, hogy élelmiszerbiztonsági szempontból gondtalanul telhessen a karácsony. A NÉBIH által megfogalmazott tanácsok a bevásárlástól az ételkészítésen át egészen a tárolásig sorra veszi a legfontosabb tudnivalókat.

Legyen biztonságban az ünnepek alatt is

2016.11.30

Aktuális

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési tanácsai az ünnepekre.

Fenyőfával szereztek örömet a salgótarjáni iskolásoknak

2016.12.08

Aktuális

Idén karácsonyfával ajándékozták meg a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium Székhelyintézmény diákjait a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltói.

Útnak indult a kormányhivatali dolgozók adománya

2021.12.19

Helyi hírek

Karácsony közeledtével ismét cipősdobozokba csomagolták ajándékaikat a Nógrád Megyei Kormányhivatal munkatársai, adományuk hétfőn indult útnak a salgótarjáni kormányablakból. A Nógrád Megyei Kormányhivatal karácsonyi jótékonysági akciójában a szervezet munkatársai hátrányos helyzetű gyermekeket ajándékoznak meg.

Ebből a fából lesz a megyeszékhely ünnepi dísze

2021.11.20

Helyi hírek

Megérkezett Salgótarján idei karácsonyfája a Fő térre.

Karácsonykor költjük messze a legtöbbet játékokra

2019.12.22

Aktuális

A webáruházakban is nő a játékok iránti kereslet az ünnepek előtt

Ünnepi fogást pulykából

2019.12.19

Aktuális

A karácsonyi ebédek, vacsorák magyar családi hagyományához egy ideje hozzátartoznak a pulykából készült finomságok is.

Silvanus ajándékutalvány – remek ötlet és biztos siker!

2019.12.04

Aktuális

Tavaly történt, december vége táján, amikor már majdnem mindenki túl volt az ajándékvásárláson. Nekem persze még egy kósza ötletem sem volt, hogy mivel lephetném meg a családtagjaimat, nemhogy időm arra, hogy a nyakamba vegyem a várost és felkutassam a meglepetéseket. Maradt tehát a munkahelyi hajtás közepette egyre fokozódó kétségbeesés, egészen december 21-ig, ami már tényleg az utolsó utáni pillanatnak számít. És akkor szembejött velem a megoldás!

Az idén is kikapcsolási moratóriumot hirdet az ünnepekre az E.ON

2019.12.01

Aktuális

Egyetlen lakossági ügyfélnél sem kapcsolja ki tartós tartozás miatt az áramot az E.ON a karácsonyi ünnepek idején. A moratórium 2019. december 13-tól 2020. január 3-ig lesz érvényben.

Idén sem kapcsolja le az áramot karácsony környékén az E.ON

2019.11.20

Aktuális

Tartós tartozás miatt egyetlen lakossági ügyfélnél sem kapcsolja ki az áramot az E.ON Energiakereskedelmi Kft. a karácsonyi ünnepek idején - közölte a cég szerdán az MTI-vel.

Mit tehetünk az ünnepek után, ha valami nem stimmel az ajándékkal?

2018.12.19

Ha az ajándék hibás, sérült vagy nem működik, szavatossági, jótállási igényeket érvényesíthetünk, amelyek értelmében az üzletnek kötelessége a terméket javíttatni; ha nem javítható, akkor egy ugyanolyan termékre kicserélni; végső esetben pedig a vételárat visszafizetni. Ha ilyen probléma merül fel, és azt a kereskedővel nem sikerül rendezni, a vásárlóknak a fogyasztóvédelmi hatósághoz és a békéltető testületekhez érdemes fordulniuk.

Felkészült a karácsonyi csomagforgalomra a Magyar Posta és a NAV

2018.10.23

Ebben az időszakban fokozott a készültség minden logisztikai cégnél és futárcégnél, a postánál is.

Még karácsony előtt kiutalják a januári családtámogatásokat

2017.12.14

A posta december 15-én kezdi feldolgozni az összegeket, az utalások pedig december 20-tól érkeznek a számlákra.

Varázsolj karácsonyi hangulatot otthonodba!

2017.12.07

Az adventi várakozás időszaka azt jelenti, hogy nyakunkon a karácsony. Van, aki ezt teherként éli meg, s vannak olyanok is, akik teljesen átszellemülten várják az ünnepeket. Tartozzunk bármelyik csoportba is, az újHÁZ Centrum szakértőinek tanácsát megfogadva csodás karácsonyi hangulatot teremthetünk otthonunkba, hogy aztán a következő hetek valóban emelkedett hangulatban, gyermeki izgalommal párosulva teljenek.

Karácsonyi túra a Karancsra

2016.12.23

A ZÚTE nyílt gyalogtúrát hirdet december 26-án a Salgótarján Tóstrand – Kőbányai út – Karancs kilátó – Kápolna- hegy – Kőbányai út – Tóstrand útvonalon.

Balassagyarmat segít ahol tud

2016.12.14

Aktuális

Az önkormányzat évek óta segíti a rászorulókat és jutalmazza alkalmazottait Karácsony alkalmából.

Cukorbeteg? Karácsonykor figyeljen a szívére is!

2018.12.21

Magas vérnyomás, családi hajlam, magas koleszterinszint… Egy friss felmérés szerint a cukorbetegek közel felének fokozott hajlama van az olyan súlyos szív-érrendszeri események kialakulására, mint a szívinfarktus vagy a stroke, 15 százalékuk pedig már át is esett legalább egy ilyen rohamon.

Haltermelők: a legkeresettebb a ponty, egyre népszerűbbek a konyhakész halfilék

2015.12.20