2024.05.30, Csütörtök

Varázsolj karácsonyi hangulatot otthonodba!

2017.12.07. 14:20

Az adventi várakozás időszaka azt jelenti, hogy nyakunkon a karácsony. Van, aki ezt teherként éli meg, s vannak olyanok is, akik teljesen átszellemülten várják az ünnepeket. Tartozzunk bármelyik csoportba is, az újHÁZ Centrum szakértőinek tanácsát megfogadva csodás karácsonyi hangulatot teremthetünk otthonunkba, hogy aztán a következő hetek valóban emelkedett hangulatban, gyermeki izgalommal párosulva teljenek.

 

Fények kint és bent

A karácsony melegségét rendkívül jól szimbolizálják a kandallók. Legyen szó valódi darabról vagy látványeszközökről, rájuk pillantva átjár bennünket a nyugalom és a meghittség. Amennyiben nincs lehetőségünk egy igazi kandalló melegségét a közelünkben érezni, szerezzünk be egy látványkandallót, aminek üzemeltetéséhez kéményre sincs szükségünk. Bár az eszköz hőt nem ad le, a hangulatot ugyanúgy megteremtheti számunkra az ünnepi készülődéshez.

A ház külső dekorációja során legyünk rendkívül körültekintőek - hívja fel a figyelmet az újHÁZ Centrum. A rosszul megválasztott, silány minőségű kültéri Led füzérek ugyanis hatalmas problémákat okozhatnak. Amennyiben zárlatosak lesznek, akár az egész ház villanyvezetékét is tönkretehetik, rosszabb esetben pedig fel is gyulladhatnak. Éppen ezért a szakértők szerint csak megbízható forrásból származó, CE-jelöléssel ellátott, biztonságtechnikai szempontból is bevizsgálat darabokat vegyünk.

 

 

Hass az érzékekre!

Bár még a karácsonyfaállításig van két hetünk, a beltéri dekorációkat már most elkezdhetjük készíteni vagy beszerezni. Érdemes már most átgondolni, hogy milyen színekben pompázó karácsonyfát szeretnénk majd az ünnepekkor a nappalinkban látni, s válasszunk ezzel harmonizáló kiegészítőket. A bejárati ajtóra tegyünk kopogtatót, az asztal közepére adventi koszorút, a polcokra kis karácsonyi kiegészítőket ízlésünk szerint. Az idei év abszolút sztárjai a fémes és a natúr hatású dekorációk. A fehér és szürke kombinációja eleganciát sugároz és a téli havas tájat idézi meg, ha hozzá fenyőágat, esetleg szezonális terméseket társítunk. Bátran kísérletezzünk akár saját kezűleg készíthető díszekkel.

A látvány mellet legyenek hangsúlyosak az illatok is! A karácsony szerves részét képezi a fahéj, a mézeskalácsfűszerkeverék, vagy éppen a vanília illatának keveredése a citrusokkal. Használj gyertyát, vagy legyél újra kisgyermek, és díszíts fel kedved szerint szegfűszeggel néhány narancsot. A citrusféléből kicsapódó olaj a fűszerrel társulva azonnal a levegőbe kerül és bejárja az egész otthonodat. Ráadásul csinos dekoráció is, ha egy szép tálba sorakoztatjuk az elkészült mesterműveket.

 

Puha párnák és takarók

Hogy fokozzuk a meghittséget, kedvenc kuckózós fotelunkba helyezzünk el egy hópehellyel díszített párnát és egy pokrócot is, amibe esténként olvasgatás vagy tévénézés közben be tudjuk bugyolálni magunkat. A színek ebben az esetben is harmonizáljanak minden más kiegészítővel, a klasszikus téli motívumok mellett azonban most fektessünk nagy hangsúlyt a tapintásra is. Minél puhább anyagú darabokat választunk, annál jobb!

Az örök klasszikus norvégmintáról se feledkezzünk el! Ha neked is lapul egy-két ilyen motívumú kiegészítő a szekrényed alján, kapd elő a csúnyapulcsikkal és a giccses karácsonyi lemezekkel együtt! Garantáltan a hangulatod is vidámabb lesz!

Döntsünk bárhogyan is, legyen akármilyen színű is a fánk, a legfontosabb, hogy szívvel-lélekkel készüljünk az ünnepekre. Teremtsünk békét, harmóniát otthonunkba egy csipetnyi varázslattal, és hagyjuk, hogy átjárjon bennünket a karácsony semmi máshoz nem hasonlítható hangulata.

 

 

AktuálisadventkarácsonyújHÁZ Centrum